1311121866

Már befejeződött túra!

2017.10.06 17:00 - Hétvége a Lajtán innen - ELMARAD

(A túra a rendkívüli érdeklődés ám csekély jelentkezés miatt most elmarad. Új időponttal és részletekkel később jelentkezem.)

Indulás (dátum): 2017.10.06 (péntek)
Indulás (óra, perc): (Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

Túravezető: Fdorka
Tel.: -
E-mail: haverok.bulik@gmail.com
MSN: -
Skype: -

Túra tervezett távja: 40 km
Túrán tervezett szintemelkedés: 800 m

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
- Bárki, aki bírja...

A túra várható költségei
(Szállásköltség: 9.500 Ft/fő 2 éjszaka (SZÉP kártyát elfogadnak, aki azzal szeretne fizetni, jelentkezéssel együtt írja meg)
Útiköltség: kb. 20.000 Ft/autó (Magyarországra országos autópálya matrica szükséges) - ez oszlik a benne ülők között)
:
Útiköltség: kb. 5000 HUF
Szállás: kb. 9500 HUF/egy éjszaka

Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
(Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

A túra rövid leírása:
A túra a rendkívüli érdeklődés ám csekély jelentkezés miatt most elmarad. Új időponttal és részletekkel később jelentkezem.


Sopron - Kilátóról kilátóra
Talán a legklasszikusabb, de mindenképpen leglátványosabb túra a hegység legszebb kilátóit csokorra fűzve mutatja be, nagyrészt a Ciklámen tanösvényen haladva.
Útvonal: Sörházdombi kilátó - Károly-kilátó - Alpesi út - Várhely-kilátó - Szalamandra-tó - Fáber-rét - Gloriette-kilátó
Táv: 13 km

A rövid túra után ha kedvünk van bemehetünk szétnézni a városba is.

Eistenstadt és a Lajta-hegység
Ellátogatunk a szomszédos Burgenlandba. Túránk a Lajta-hegységben, szőlőhegyeken és lombos erdőkön át vezet egykori határfolyónk, a Lajta innenső oldalán. Magányos ösvények, három kilátóhely valamint Purbach és Eisenstadt kulturális és történelmi látnivalói teszik változatossá és vonzóvá.
Táv: 27,6 km
Szintemelkedés: 517 m
Menetidő: 9-10 óra

A Soproni-hegység hazánk legkisebb területű középhegysége, a Sopronba látogató turistának érdemes kisebb-nagyobb sétákat, túrákat tenni, az elsősorban Sopronhoz közeli parkerdő jellegű, jó infrastruktúrájú hegységben.

Ausztriáról és annak hegyeiről mindenkinek az Alpok hegyei jutnak eszébe. Magyarországról arra tartva ügyet sem vetünk Burgenland barátságos dombjaira, melyek a Fertő-tó és a Lajta-folyó között magasodnak.

A Lajta-hegység (németül Leithagebirge) Burgenland egyik hegysége és kistája Soprontól északra; az Alpokalja legészakibb tagja. Régebben a Magyar Királyság határvidéke volt, jelenleg teljes területe Ausztriához tartozik. A legtöbb csúcsa 400–450 m magas, legmagasabb pontja 484 m magas Naphegy (Sonnenberg), hossza 34, szélessége 5-7 km. (Wikipedia)

A Lajta-hegység megmosolyogható az alacsony magassága miatt, de ez a túra sokat nyújt a tapasztalt túrázóknak valamint a kultúra és a szép tájak iránt érdeklődők számára egyaránt.

A túrára először is anyósülés előtt, láb alatt utazó Cefre kutya fuvart is vállaló autós jelentkezőt várok.Sétafika Túracsapat (www.setafika.hu)

(A nyomtatás időpontja:2022.10.02 15:07)