1683120962

Már befejeződött túra!

2019.05.18 06:15 - Lillafüredi séták

(Kellemes sétát teszünk hazánk egyik legfestőibb helyén és megnézzük a legérdekesebb látnivalókat. )

Indulás (dátum): 2019.05.18 (szombat)
Indulás (óra, perc): (Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

Túravezető: Csikarbarni
Tel.: -
E-mail: ---
MSN: -
Skype: -

Túra tervezett távja: Menet közben kialakul...
Túrán tervezett szintemelkedés: Menet közben kiderül...

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
- Bárki, aki bírja...

A túra várható költségei
(A busz költsége, + a belépők) :
Útiköltség: kb. 9100 HUF

Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
(Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

A túra rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

Mai programunkban egy kellemes és látványos sétát teszünk hazánk egyik legfestőibb helyén Lillafüreden és környékén. Varázslatos helyen járunk, ez a tündérek világa. Van itt mesebeli tó, csodás palota, őskohó és festői táj, barlangok és egy káprázatos vízesés, ahová akár kisvonattal is eljuthatunk. Induljunk hát el Tündérországba.

Első programunk a festői Garadna-völgyében lévő Fazola őskohó megtekintése lesz. A kohó mellett áll a Massa Múzeum és a műemlék vasverő.

A múzeum megtekintése után ismét buszra szállunk és visszamegyünk Lillafüred központjába, a Palota szállóhoz. Ha lehetőségünk lesz rá, az egyik - főleg a Mátyás étterembe - benézünk, mely festett ólomüveg ablakairól híres. Megnézzük a szálló melletti függőkertet és a vízesést is.

Lillafürednek két nevezetes barlangja van, - az anna barlang és a Szent István barlang. A két barlang más formában tárja a látogatók elé a titokzatos föld alatti világot. Ha időnkbe belefér, megnézhetjük mindkét barlangot, melyek vezetéssel látogathatók.

A lillafüredi barlangok túravezető kíséretében látogatható szakaszai kiépítettek, villanyvilágítással ellátottak, minden látogató számára utcai öltözetben, egész évben bejárhatók. A közlekedést korlátok, lépcsők és az egyenletes, vízmentesített sétautak segítik. A villanyvilágítás segíti a közlekedést, és a csodálatos barlangi képződményeket, a különleges oldásformákat is érvényre juttatja.

A Hámori-tó Lillafüred ékessége. A kb. 1,5 kilométer hosszú, 9 méter mély Hámori-tó természetes elődje a Szinva édesvízi mészkőlerakódása által visszaduzzasztott Fel-tó volt, amelyet először 1319-ben említett egy pálos kolostorral kapcsolatos oklevél. A jelenlegi tó 1813-ban a Garadna-patak ipari vízhasznosítást célzó felduzzasztásával keletkezett, hazánk legrégibb tározó medencéje, amely 0,4 millió köbméter kapacitású. A tavat 14 állandó és 11 időszaki forrás táplálja.

A további programajánlatokat akkor csináljuk meg, ha marad még rá idő.

Hermann Ottó emlékház


Miskolc és Lillafüred környékének új attrakciója a Libegő.

A Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, mely a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. A kötélpályás felvonó amellett hogy környezetbarát, csendes és biztonságos, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a régió számos Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége is.

Az új drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magasan fekvő hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 180 ember gyönyörködhet a tájban a 16-18 perces menetidő alatt.

Hazaindulás a tervek szerint késő délután, érkezés az esti órákban.

A PROGRAMRÓL RÉSZLETES LEÍRÁS OLVASHATÓ A HONLAPOMON:Sétafika Túracsapat (www.setafika.hu)

(A nyomtatás időpontja:2020.07.10 06:19)