Már befejeződött túra!

2009.04.09 05:00 - Húsvéti túra - Nagy-Fátra és Körmöci-hgs

(Húsvéti túra)

Indulás (dátum): 2009.04.09 (csütörtök)
Indulás (óra, perc): (Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

Túravezető: Márton
Tel.: -
E-mail: taban85@gmail.com
MSN: -
Skype: -

www.setafika.hu

Túra tervezett távja: 105 km
Túrán tervezett szintemelkedés: 3250 m

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
- Bárki, aki bírja az extrém terhelést...

A túra várható költségei
(Az alábbi ár a teljesárú tömegközlekéses verziót jelenti, ennél az autós megoldás csak olcsóbb lehet.) :
Útiköltség: kb. 7000 HUF

Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
(Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

A túra rövid leírása:
ÚTVONAL:
1. nap: Blatnica - Blatnicai vár - Vapenna-völgy - Tiszta - Nagy-hegy (L\\\\\\\\\\\\\\\'ubená) - Osztra - Konszki-völgy - Blatnica (körtúra).
2. nap: Blatnica - Gaderszka-völgy - Fehér-szikla (Biela skala) - Király-szikla (Král\\\\\\\\\\\\\\\'ová skala) - Király-kút (Král\\\\\\\\\\\\\\\'ová studna).
3. nap: Király-kút - Hermándi-völgy (Harmanecká dolina) - Izbica-cseppkőbarlang (csak nagyobb létszámnál tudjuk megnézni, mert elvileg még nincs látogtási időszak, tehát a csoportnak a fejenként 6 eurós belépőn felül még 30 eurót kell fizetni, hogy kinyissák a barlangot) - István-hegy (Stefanska) - Tábla-hegy (Tabla) - Kordéházi-nyereg (Kordicke sedlo).
4. nap: Kordéházi-nyereg - Vyhnatová - Szkalka - Mosó-hegy (Mytny vrch) - Arany-kút (Zlata Studna) - Körmöci-csúcs (Kremnicky stít) - Körmöcbánya (Kremnica) - autós utazás esetén a város nevezetésseginek megtekintése.

SZÁLLÁS:
A túra során hegyi menedékházakban fogunk aludni, melyek ingyenesek, viszont éppen ezért nem tudhatjuk, hogy lesz-e bennük hely (kevés az esély, hogy ne lenne), de ha valaki biztosra szeretne menni, hozhat sátrat is.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉS:
Mivel 3 napig minden csomagot cipelni kell hegyen-völgyön át, ezért mindenképpen kell egy strapabíró nagy hátizsák, kell továbbá egy jól bejáratott bakancs, hálózsák, polifoam, meleg ruha, esővédő öltözet (esőkabát és esőnadrág is), (gáz)főző, főzőedény, zsebkés, 4 napra elegendő élelem, kellő mennyiségű víz tárolására szolgáló edény (több napra nem kell víz, bár az utolsó éjszaka előtt vagy után egy kis kitérőt kell tenni a vízért), alapvető egészségügyi felszerelés (sebtapasz, géz, fásli, fejfájás csillapító, hasfogó, saját gyógyszerek - ha van), úti okmány (személyi igazolvány vagy útlevél), legalább 25 euró (ez csak tömegközlekedéses esetben szükséges).

JELENTEKEZÉS:
A túrára jelentkezni 2009. április 5-ig, vasárnapig lehet Farkas Mártonnál, a 06 20 211-5107-es telefonszámon vagy a taban85@gmail.com e-mail címen. Kérem, hogy aki autóval tudna jönni, külön is jelezze ezt! A túrára a Izbica-cseppkőbarlangnál csak a hétvégére is lehet csatlakozni.

EGYÉB TUDNIVALÓK:
Kifejezetten nehéz túra, tehát csak olyanok jelentkezését várom, akik biztosak benne, hogy tudják cipelni a csomagjukat a napi 23-29 km-es távokon is! A túra során egyértelmű kiszállási lehetőség csak a Hermándi-völgyben van, egyéb esetben elég nagy kitérővel érhetőek el települések, ezt mindenképpen vegye figyelembe mindenki!(A nyomtatás időpontja:2023.09.23 05:08)