Már befejeződött túra!

2011.09.03 08:00 - Ezredes túra

(Pilisborosjenő- Teve szikla- Egri vár makett- Jenői torony- függőhíd- Solymári fal- Fehér hegy- Kevély nyereg- Mackó bg- Kis Kevély- Zöld bg- Ősbuda vár- Pilisborosjenő)

Indulás (dátum): 2011.09.03 (szombat)
Indulás (óra, perc): (Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

Túravezető: Dr___lada
Tel.: -
E-mail: -
MSN: -
Skype: -

www.setafika.hu

Túra tervezett távja: 16 km
Túrán tervezett szintemelkedés: 768 m

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
- Bárki, aki bírja...

A túra várható költségei
(Kb 1140 Ft/ autó, ez oszlik a benne ülők között.) :
Útiköltség: kb. 230 HUF

Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
(Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

A túra rövid leírása:
Pilisborosjenőn parkolunk, majd a teve szikla előtti barlangnál egyből meg is pihenünk egy 20-25 percre. Persze nem azért mert a rövid sík szakaszon annyira elfáradtunk, hanem mert előre iszunk az emelkedő bőrére.:-))))
Innen a Teve szikla mellett eljutunk az Egri vár makettjéig ( itt forgatták az Egri Csillagok c. filmet) ezt megcsodáljuk, bejárjuk, majd irány a Jenői torony erre egy jó meredek, cserébe jól benőtt ösvényen jutunk fel, itt megcsodáljuk a sziklát és a panorámát, majd egy jó meredek, de cserébe omlós ösvényen lejutunk a volt katonai kiképzőpálya drótkötéltartó vasai mellett a Z-re. Itt a bátrabbak kipróbálhatnak néhány mókát ( függőhíd, alagútrendszer), akik nem vállalják pihenhetnek 15-20 percet. Folytatva utunkat a Solymári fal következik, majd egy elég kemény úton felmászunk a Fehér hegyre. Innen hogy ne legyen unalmas a dolog visszaereszkedünk ahol felmásztunk a Z-re és az Egri vár makettjéhez.
Ezek után a Kevély nyeregbe való felmászás már elég snassz lesz, de azért felmászunk és a S-án eljutunk a Mackó barlanghoz. Aki akarja az megnézheti bent van-e a maci, a kürtőbe feljutásban segítek. Ezt követően egy ösvényen felmászunk a Kis Kevélyre ahonnan kicsit gyönyörködünk a kilátásban. Majd visszaérünk a Kevély nyeregbe. A Z-ön haladva eljutunk a Zöld barlanghoz és egy felhagyott kőbányához ahol a kilátóponton megint gyönyörködünk. Majd leereszkedünk Ősbuda várához. Innen a P4-en visszatérünk a kocsikhoz. Amennyiben időnk, erőnk engedi még vagy az Ezüst Kevélyt vagy a Nagy Kevélyt is beiktathatjuk.(A nyomtatás időpontja:2023.03.30 14:11)