Már befejeződött túra!

2015.05.16 08:30 - Kirándulás és városnézés Szlovákiában

(Megnézzük Selmecbányát és kirándulunk a Selmeci-hegységben)

Indulás (dátum): 2015.05.16 (szombat)
Indulás (óra, perc): (Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

Túravezető: Gaborm
Tel.: -
E-mail: gabormturak@gmail.com
MSN: -
Skype: -

www.setafika.hu

Túra tervezett távja: Menet közben kialakul...
Túrán tervezett szintemelkedés: Menet közben kiderül...

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
- Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)

A túra várható költségei :
Útiköltség: kb. 1700 HUF

Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
(Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

A túra rövid leírása:
Szombaton egy különlegesen helyre megyünk, egy nagyon szép, mesebeli városba, Selmecbányára, és a környező Selmeci-hegységbe. Szombaton száraz idő várható Szlovákiában, ne tévesszen meg senkit, ha csütörtökön vagy pénteken esik az eső. Érdemes kihasználni, hogy most még nincs olyan meleg, és az idő kiválóan alkalmas városnézésre. Szlovákiának Magyarországhoz közel eső részére megyünk. Selmecbánya a középkorban és a kora újkorban nagyon fontos város volt, ezüst- és aranybányái voltak. Később elvesztette jelentőségét, nem fejlődött, és ez azért szerencsés, mert megmaradtak több száz éves épületei. Hegyek veszik körül, ez még többet ad az élményhez. A Selmeci-hegység majdnem olyan magas, mint a Mátra (1009 m), ez Szlovákiában nem számít magasnak. A programnak az erdei kirándulás része most elég rövid lesz (nem írok távot), annak ajánlom, aki 16 km-t is bírna, de kevesebbel is megelégedne. Selmecbányán megmutatom nektek a város főbb látnivalóit, és lesz szabad program, amikor mindenki azt nézi meg, amit szeretne. Több lehetőség között lehet választani, pl. képtár (értékes 13.-20. századi képekkel és szobrokkal), ásvány-kiállítás, régi bútorok, fegyverek, stb. kiállításai, vagy egyszerűen csak lehet sétálni a városban vagy beülni egy vendéglőbe. Elég későn érünk haza Budapestre, ezért ha valakinek el kell érnie egy buszt vagy vonatot, jelentkezéskor jelezze. Ha valaki autóval jelentkezik, de nincs Pest megyei autópálya matricája, ezt is jelezze.

Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs. A jelentkezők e-mailben kapnak arról tájékoztatást, hogy kinek jutott hely.
Visszaérkezés: 21:00 - 22:00
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Társaság: A résztvevők döntő többsége 20-45 éves, a maximális létszám 16 fő.

Fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Csak az jöjjön, aki viselkedésével nem hátráltatja a csoportot és elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Kutya csak pórázon jöhet. Ez egy nem dohányzó program.(A nyomtatás időpontja:2020.08.12 14:59)