Már befejeződött túra!

2016.03.04 08:30 - Alcsúti arborétum

(Hóvirágok, krókuszok és téltemetők az arborétumban)

Indulás (dátum): 2016.03.04 (péntek)
Indulás (óra, perc): (Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

Túravezető: Gaborm
Tel.: -
E-mail: gabormturak@gmail.com
MSN: -
Skype: -

www.setafika.hu

Túra tervezett távja: Menet közben kialakul...
Túrán tervezett szintemelkedés: Menet közben kiderül...

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
- Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)

A túra várható költségei :
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
(Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

A túra rövid leírása:
Március 4-én pénteken az alcsúti arborétumba megyünk. Általában hétvégére szervezem a kirándulásokat, ez most kivételesen hétköznap lesz, mert hétvégén hatalmas a tömeg ilyenkor, és hétvégén mostanában nem annyira érek rá. Az arborétumban most virágzik a hóvirág, hatalmas mezőket alkot, virágzik a krókusz és a téltemető (kis sárga virág) is. Nemcsak a virágokért éri meg elmenni, nagyon hangulatosak a romok (többek közt a Habsburg-kastély romjai), a fák, és a tó is (benne sziget is van). Bővebb információ: www.alcsuti-arboretum.hu, valamint az arborétumnak Facebook oldala is van. Az arborétum meglátogatása után egy rövidebb kirándulásra megyünk a közeli Vértesbe, ahol megnézzük, milyen virágok nyílnak a természetben. Nagyon szép a tölgyerdők élővilága, és kilátóhelyeket is keresünk. Az időjárás miatt ne aggódjatok, 6 különböző előrejelzést figyelek, nagyon jól előre tudtam jelezni az időt majdnem mindig. Ha előző este úgy néz ki, hogy eső valószínű, akkor egy későbbi időpontra tesszük át a programot. Tudom, hogy a legtöbben csak akkor tudnak eljönni, ha szabadságot vesznek ki, de aki eljön, utána szerintem azt fogja mondani, hogy megérte.

Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs. A jelentkezők e-mailben kapnak arról tájékoztatást, hogy kinek jutott hely.
Visszaérkezés: 18:00 - 19:00
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Autópálya matrica: Pest megyei vagy országos autópálya matrica kelleni fog. Ha valaki autót hoz, de nincs ilyen matricája, és saját célra nem is venne, jelentkezéskor jelezze!
Társaság: A résztvevők döntő többsége 25-45 éves, a maximális létszám 16 fő.

Fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Csak az jöjjön, aki viselkedésével nem hátráltatja a csoportot és elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Kutya csak különleges esetben jöhet. Gombaszedésre nem lesz lehetőség. Ez egy nem dohányzó program.(A nyomtatás időpontja:2022.10.02 15:08)