2018.06.01 05:45 - Dachstein és Nárciszfesztivál

(Ezen a 3 napos hétvégi túrán bejárjuk a Dachstein leglátványosabb helyeit, és megnézzük a híres Nárciszfesztivált Bad Aussee-ban)

Indulás (dátum): 2018.06.01 (péntek)
Indulás (óra, perc): (Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

Túravezető: Csikarbarni
Tel.: 06204753307
E-mail: vandorbot11@gmail.com
MSN: -
Skype: -

www.setafika.hu

Túra tervezett távja: Menet közben kialakul...
Túrán tervezett szintemelkedés: Menet közben kiderül...

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
- Bárki, aki bírja...

A túra várható költségei
(A részvételi költség tartalmazza az útiköltségeket, szállást reggelivel.
Helyben fizetendő: Dachstein gleccser túra: Kombinált jegy: felvonó, Jégpalota, függőhíd együtt: 44.50 €/fő; Jégbarlang és Krippenstein: 42,10 €/fő; Belépő a csontházba: 1.50 €/fő; Fesztiváljegy: 15 €/fő.
Előleg: 30.000 ft)
:
Útiköltség: kb. 73600 HUF

Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
(Bejelentkezve, teljes jogosultság mellett látható
lásd a weboldalon jobb oldalt: Támogatói Feltételek...)

A túra rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

Egy káprázatos hosszú hétvégi kirándulásra hívom az érdeklődőket. Túránk során körbejárjuk Ausztria egyik leglátványosabb hegyvidékét a Dachsteint, megnézzük a nevezetes barlangokat, felmehetünk a Krippensteinre és megcsodálhatjuk a csodálatos Dachstein-gleccsert. A fenséges hegyvilág bejárása után megnézzük Bad Ausse-ban a híres Nárciszfesztivált is.

Tervezett program:
1 nap: Reggel elindulva folyamatos utazással, rövid pihenőkkel megyünk egyenesen a Dachstein régióba. Ramsau am Dachsteinből gyönyörű hegyiút vezet fel a Gleccser felvonóhoz, mely 6 perc alatt küzdi le az 1000 méteres szintkülönbséget. Jó időben az 50 főt befogadó, panorámaablakos kabinból és a tetején lévő teraszról káprázatos kilátásban gyönyörködhetünk, miközben egyre feljebb jutunk.
A Dachstein Stájerország legmagasabb hegycsúcsa, a jellegzetes, csipkés mészkő hegylánc egész Ausztria egyik legnépszerűbb úti célja, köszönhetően a kabinos felvonóval megközelíthető kilátónak, amely számos élménnyel várja a látogatókat. A salzkammerguti tóvidék és Stájerország között található közel 3000 méter magas Dachstein északi oldalán, a gleccseren, kiépített útvonalon tehetünk könnyű sétát az örök hó birodalmában. A SkyWalk kilátó mellett a Jégpalota és a pár éve épített, több száz méteres mélység felett átívelő, idegborzoló függőhíd jelent kihagyhatatlan látnivalót és párját ritkító élményt.

A túra végeztével elmegyünk a festői környezetben lévő szálláshelyünkre, mely HAUS IM ENNSTAL-ban lesz.

2 nap: Reggeli után ismét a Dachsteint keressük fel, most azonban a hegység másik oldalán teszünk felfedező sétát, mely ismét számtalan különleges élményt tartogat számunkra. A túrát OBERTRAUNBAN kezdjük, ahonnan újra felvonóval megyünk a fenséges hegyvilágba.
A felvonó első állomásánál vannak a Dachstein híres barlangjai, a varázslatos Óriás Jégbarlang és a gigantikus méreteiről nevezetes Mammutbarlang. A tervek szerint mi a Jégbarlangot nézzük meg. A barlangtúra után visszaszállunk a felvonóra és felmegyünk a második szakaszon a Krippensteinre (2109 m). A csúcsról fantasztikus kilátás táruk szemeink elé. Itt van a világörökség részét képező a maga nemében egyedülálló Spirál kilátó, ahol még csúcsfotót is készítenek rólunk. Ez az 5 ujjat idéző különleges kilátó próbára teszi tériszonyunkat, - 400 méter mély szakadék felett nyúlik a semmibe, - de a látvány ami itt vár ránk, feledhetetlen! Miután kigyönyörködtük és kisétáltuk magunkat visszatérünk a felvonóval Obertraunba, ahonnan a meseszép kisvárosba HALLSTATT-ba megyünk. Sétát teszünk a festői tó partján lévő városkában, gyönyörködünk az álomszép tájban. Innen továbbmenve megtekintjük a városka legfőbb látnivalóját a gótikus stílusú katolikus templomot és a Csontházat.

A katolikus templom és a kissé bizarr Csontház megtekintése után eldöntjük, hogy milyen programot válasszunk,- ez függ a hátralévő időtől is.

Fakultatív lehetőségként választhatjuk a világ legrégibb sóbányájának megtekintését. A kissé kalandos program nem mindennapi élményt tartogat.
A másik programajánlat egy kb 50 perces sétahajózás a Hallstatti-tavon. A hajóról tárul fel előttünk a legszebben a környező táj, - a Dachstein magasba szökő masszívuma, alatta a bájos kisvárosokkal, valamint a környék zöldellő hegyei, dombjai.
Programunk befejezéseként a festői Gosau-tavakhoz megyünk, ahol rövidebb sétát tehetünk.
Programunk végére érve, estefelé térünk vissza szállásunkra.

3 nap:Túránk utolsó, harmadik napja is különleges látnivalókat, élményelet tartogat számunkra. BAD AUSSEE-ba megyünk, ahol ezen a napon zajlanak a Nárciszfesztivál látványos eseményei. Megnézzük a nárciszokkal feldíszített autók és a csónakok felvonulását.

Késő délután indulunk haza. Érkezés Bp Széna-térre az esti órákban.

Utazás mikrobusszal.

Szállás panzióban 4 ágyas szobákban

Ellátás: Reggelit kapunk, benne van az árban. Vacsorázni a szálláshely éttermében lehet.

Részletes képes programelírás honlapomon tekinthető meg:
www.vandorbot-turacsapat.hupont.hu vagy
GOOGLE keresőbe beütni: vándorbot-turacsapat(A nyomtatás időpontja:2018.04.23 05:57)