3.227.252.66
mikulas
fc835e
7e1105
fcede8
dizajn/fejleckepek/hatter_20191205081503_mikulas.jpg
0
4
nincs
indulo

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vilma nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

2011.01.01 - Ágasvári új év (Dr. Lada)
Témanyitó:Dr. Lada
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Lappantyú
Fdorka2011.01.18 22:22[Válasz erre]#9
És itt is megjelentek a képeim.
Dr. Lada2011.01.06 11:21[Válasz erre]#8
jujucika az 1000-est levontam a visszajáródból, a Szilveszter a Mátrában fórumban pontosan le van írva ki mennyit kap vissza!
Válasz: #7 (jujucika)
Jujucika2011.01.04 15:34[Válasz erre]#7
köszönet a szervezőknek na meg a résztvevőknek -- mert nagyon jól sikerült-- 1 kérdésem van : 1000ft amit dr Ladátol kaptam -- enyém é vagy visszajár vmennyi belőle üdv
Fdorka2011.01.04 09:46[Válasz erre]#6
Másold be a szösszenetet az élménybeszámolók közé.

Hihi, ez az "úgy döntöttem" kicsit túlzás - állapotos Dorka fellázadt és nem volt hajlandó ágasvárcsúcsramászni, nehogy a gyomra tartalma beszennyezze a szigorúan védett természeti területet :) + 2 renegát egyént (1/4 Móni és Vera) magával csábítva a bűnbe :)
Válasz: #5 (Dr. Lada)
Dr. Lada2011.01.04 00:10[Válasz erre]#5
Sikerült kinyernem az adatokat a kütyüből.
Akkor a túra számokban:

Akik végig jöttek:
17,5 Km-t 905 m szintet tettek meg 8:30 óra alatt Bruttó 2 Km/h átlaggal, nettó 4,5 Km/h átlaggal.

Akik Ágasvárra feljöttek, de Mátraszentistvántól autóval mentek:
12,3 Km-t 625 m szinttel 6:40 óra alatt bruttó 2 Km/h átlaggal.

Reggel a buli után 23-an vágtunk neki a túrának. Szentkúton megnéztük a templomot és a szentkútat. Innen ahogy elindultunk egy autós segítséget kért, mert beszakadt a jég az autója kerekei alatt, így a motor, váltón pihent a szekér, megpróbáltuk letolni, de nem ment, ekkor maradt, a leemelés amit pillanatok alatt közös erővel abszolváltunk. Ezután folytattuk utunkat, a Csörgő pataknál a rönkhíd épp nem állt a helyzet magaslatán, vagyis a helyén, így kénytelen voltam kicsit odébb egy a patakon átdőlt hatalmas fát kinevezni rönkhídnak, nehogy a túra végén hiányolják a kiírásban szerepelt rönkhidat. .-)))) Mivel a fa kb 3 méterrel a patak fölött volt és vagy 15 méteren kellett átkelni rajta egy kicsit ockodott a társaság a dologtól, de szerencsére Albiziát sikerült ráültetnem és elindult hősiesen elsőnek, utána már kezdtek bátorodni a többiek is, és szépen egymás után nekivágtak, néhányunknak nem volt nagy kihívás, de azért jó pár embernek ez komoly dolog volt és le a kalappal előttük, hogy ha félve is, de zokszó nélkül megcsinálták. Akik lassan haladtak kicsit fázott a hátsó felük mire átértek, a gyorsaknál féltem, hogy kigyullad a vizes fa. :-))))
Innen jött az igazi emelkedés első fele az Ágasvári Th-ig, útközben tettünk egy kis kitérőt a Csörgő szurdokhoz, meg a Vándor forráshoz, aminek mesés a foglalata, majd beestünk a Th-ba.
Itt volt egy kis túlszámlázás, de Zsóka gyorsan helyrerakta a dolgokat és mindenki visszakapta a többletet, a végén még meg is vendégeltek spéci csokicsodákkal. Közben befutott Flóri, akinek a néhány órával azelőtti kinézete miatt azt hiszem ez hatalmas teljesítmény volt, hogy egyedül később indulva utolért minket, minden elismerésem. Itt úgy döntöttem, hogy a csapatot 3 részre bontom, az egyik rész Dorkával megy, ők kihagyják Ágasvárat (ezúton is köszönet Dorkának, hogy az állapotában még ezt a nyakába vette) a másik része az erősek még maradtak 5 percet, hogy ne a csúcson kelljen fagyoskodniuk, a harmadik részével én nekivágtam a csúcsnak. Fent összeért a két csapat 20 fő jutott fel, kibontottuk a pezsgőt, és megünnepeltük az év első túráját, majd egy csoportkép, és irány le a kevésbé meredeken, persze a hó miatt azért ez sem volt zökkenőmentes. Majd a K-en Dorkáék után indultunk.
Mátraszentlászlón 10-en beültek az autókba és irány a szállás, a többiekkel már nem akartunk visszamenni ezzel kerülni, és sok sok szintet veszteni, így egy darabig az aszfalton mentünk, majd ahol az aszfalt és a Z csupán 500 méterre volt egymástól bevetettük magunkat a dzsungelbe és toronyiránt értük el a Z-t. Innen már csak egy patakátkelés és némi szint meg Km és ott álltunk ahova a visszamentek fürödni jöttek Mátraszentimrén. Innen az előző napon lévő túránk útvonalán jutottunk vissza a szállásra.
Remélem a kalandok ellenére mindenkinek tetszett a túra és sokáig emlékezetes lesz a "rönkhíd" és a többi kaland.

És akkor a szintrajzok:

Akik háztól- házig mentek:Akik Szentlászlón autóba szálltak:

Lappantyú2011.01.03 20:42[Válasz erre]#4
fent
Dr. Lada2010.12.12 12:00[Válasz erre]#3
Nagyon helyes, úgy is laza túra lesz. Rolanddal legfeljebb ti hátulról jöttök fel, onnan nem olyan meredek, 3-4 perccel legfeljebb hamarabb indultok a turistaházból, mert nyitva lesz elsején. Aki még a társaságból nem akarja a meredeket elviszitek körbe, ha hatalmas hó lesz akkor meg mindannyian körbe megyünk fel.
Fdorka2010.12.11 23:28[Válasz erre]#2
Erre valószínűleg rá tudom bírni Rolandot is majd, ez esetben viszont kizárólag sereget hajtok (amit egyébként is szívesen :)), és Ágasvár-csúcs kizárva (oda még nyáron is alig bírtam felmászni, nemhogy hóban-fagyban) de majd alatta ballagunk el a kéken és talizunk a lejáratnál (vagy a Vidróczkiban).
Válasz: #1 (Dr. Lada)
Dr. Lada2010.12.11 02:22[Válasz erre]#1
Akik a szálláson lesznek nem kell előre jelentkezniük, elég, ha 10:30 előtt a szálláson ráutaló magatartást tanúsítanak (Bakancsot húznak, a fél konyhát bepakolják a hátizsákba, stb.) :-)))))

ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com