Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Márk nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Gombák | Témanyitó:Mars3696 |
Lappantyú | 2010.10.16 17:42 | [Válasz erre]#100 |
Array
Lappantyú | 2010.10.16 17:41 | [Válasz erre]#99 |
Dehát ez ennél jobban már nem fog megszáradni,kőkemény és ropogós.Törik mint a fene,a radiátor csodákra képes
Mars3696 | 2010.10.16 16:41 | [Válasz erre]#98 |
Array
Krisz | 2010.10.16 16:29 | [Válasz erre]#97 |
Lapi, nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez még nem a végeredmény.
Amikor már teljesen száraz, akkor szinte törik (mi legalább 2 hétig szárítottuk és még az ablakot sem nyithattam ki, nehogy bepárásodjanak
Amikor már teljesen száraz, akkor szinte törik (mi legalább 2 hétig szárítottuk és még az ablakot sem nyithattam ki, nehogy bepárásodjanak
Válasz: #96 (Lappantyú)
Lappantyú | 2010.10.16 15:33 | [Válasz erre]#96 |
Lappantyú | 2010.10.16 15:32 | [Válasz erre]#95 |
Elég gyorsan megszáradt itt a végeredmény.
Lappantyú | 2010.10.15 15:52 | [Válasz erre]#94 |
Lappantyú | 2010.10.15 15:51 | [Válasz erre]#93 |
Lappantyú | 2010.10.15 15:32 | [Válasz erre]#92 |
Nyamm)) Igen azt írják hogy száritva jön ki az íze nyersen nem.Én már megszáritom mindet az tuti.Mindjárt rakok fel képeket a zsákmányról.1 őzlábat kidobattak velem mert lehet hogy mérgező volt.Sajna nem vittem el a tövét,mondták hogy ez baj.
Bernipásztor | 2010.10.15 15:21 | [Válasz erre]#91 |
Jaja! És a receptkönyv ír még üvegtésztát is bele. Mondjuk én nem tettem bele, nem volt otthon.
Bernipásztor | 2010.10.15 15:19 | [Válasz erre]#90 |
Kínai serpenyős gomba:
ez kell hozzá:
1 nagyobb serpenyő vagy Wok
1 közepes vöröshagyma
1 póréhagyma
1 répa
2 paprika (1 piros, 1 zöld)
1 doboz bambuszrügy (Tescoban lehet konzervet kapni)
sok-sok sötét trombitagomba (de lehet más gombával is)
só, bors
2 teáskanál szójaszósz
étkezési keményítő
kínai fűszerek
citromfű
Hagymát olajon (olivát használtam) üvegesre pirítjuk, majd a csíkokra tépett tiszta gombát hozzáadjuk (lehet nagyobb csíkokat hagyni). A répát, paprikát csíkokra vágjuk, a pórét felkarikázzuk és hozzáadjuk, ha a hagyma kissé megrogyott. Hozzáadjuk a bambuszrügykonzervet is. Belerakjuk a szójaszószt és a fűszereket is. Bevallom, nekem nincsenek otthon kínai fűszereim ill. nem tudom, mit értsek ez alatt, így gyömbért, kevés curryt, és Kotányi féle thai curryt használtam meg borsikafüvet, és a kertből hoztam citromfüvet, amit apróra vágtam. Beletettem még egy kis chilipaprikát is, így kellemesen csípős lett.
Ha készre főtt, lehet étk. keményítővel sűríteni.
Rizzsel tálaljuk.
ez kell hozzá:
1 nagyobb serpenyő vagy Wok
1 közepes vöröshagyma
1 póréhagyma
1 répa
2 paprika (1 piros, 1 zöld)
1 doboz bambuszrügy (Tescoban lehet konzervet kapni)
sok-sok sötét trombitagomba (de lehet más gombával is)
só, bors
2 teáskanál szójaszósz
étkezési keményítő
kínai fűszerek
citromfű
Hagymát olajon (olivát használtam) üvegesre pirítjuk, majd a csíkokra tépett tiszta gombát hozzáadjuk (lehet nagyobb csíkokat hagyni). A répát, paprikát csíkokra vágjuk, a pórét felkarikázzuk és hozzáadjuk, ha a hagyma kissé megrogyott. Hozzáadjuk a bambuszrügykonzervet is. Belerakjuk a szójaszószt és a fűszereket is. Bevallom, nekem nincsenek otthon kínai fűszereim ill. nem tudom, mit értsek ez alatt, így gyömbért, kevés curryt, és Kotányi féle thai curryt használtam meg borsikafüvet, és a kertből hoztam citromfüvet, amit apróra vágtam. Beletettem még egy kis chilipaprikát is, így kellemesen csípős lett.
Ha készre főtt, lehet étk. keményítővel sűríteni.
Rizzsel tálaljuk.
Bernipásztor | 2010.10.15 14:56 | [Válasz erre]#89 |
Egyébként vasárnap óta minden második nap kb. trombitagombás ételeket eszem. Eddig még semmi bajom nem lett...
Válasz: #87 (Lappantyú)
Bernipásztor | 2010.10.15 14:55 | [Válasz erre]#88 |
Nekem az a tapasztalatom vele, hogy igazából semmilyen különleges íze nincs így főzve. De nem azért így sem rossz. Lehet, hogy a szárításról lesz igazán ízletes? (felrakom a serpenyős kínait is mindjárt, csak miközben írtam, kidobott...)
Lehet, hogy Mars szárítva rakta az ételbe?
Lehet, hogy Mars szárítva rakta az ételbe?
Válasz: #87 (Lappantyú)
Lappantyú | 2010.10.15 14:44 | [Válasz erre]#87 |
Ma megnézettem nekem meg azt mondták hogy ebből sokat nem lehet enni száritásra való fűszergomba.Ki érti ezt?
Válasz: #86 (bernipásztor)
Bernipásztor | 2010.10.15 14:38 | [Válasz erre]#86 |
Kipróbálhatod az én receptjeimet:
Gombás lecsó: jó adag trombitagomba (mondjuk 1 zacskóval)
1 fej vöröshagyma, a trombitagomba mennyiségétől függően paprika-paradicsom, fűszerpaprika, só és mindenféle fűszerek (oregano, borsikafű, kakukkfű, kis rozmaring stb.)
A hagymát apróra vágjuk, kis olajon üvegesre sütjük, majd az alaposan megmosott és csíkokra tépett trombitagombát hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg kicsit összeesik a gomba és levet ereszt, majd jöhet hozzá kb. 1-2 teáskanál fűszerpaprika. Majd jöhet a karikákra vágott paprika és hámozott paradicsom. Összefőzzük, ízesítjük és kész.
(A trombitagombát alaposan meg kell tisztítani, mert lapulhat benne csiga , falevél meg miegymás. A vizsgáló néni azt ajánlotta, hogy sós vízben mossuk és mindig a gombát szedjük ki a vízből, ne a vizet öntsük le.)
Gombás lecsó: jó adag trombitagomba (mondjuk 1 zacskóval)
1 fej vöröshagyma, a trombitagomba mennyiségétől függően paprika-paradicsom, fűszerpaprika, só és mindenféle fűszerek (oregano, borsikafű, kakukkfű, kis rozmaring stb.)
A hagymát apróra vágjuk, kis olajon üvegesre sütjük, majd az alaposan megmosott és csíkokra tépett trombitagombát hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg kicsit összeesik a gomba és levet ereszt, majd jöhet hozzá kb. 1-2 teáskanál fűszerpaprika. Majd jöhet a karikákra vágott paprika és hámozott paradicsom. Összefőzzük, ízesítjük és kész.
(A trombitagombát alaposan meg kell tisztítani, mert lapulhat benne csiga , falevél meg miegymás. A vizsgáló néni azt ajánlotta, hogy sós vízben mossuk és mindig a gombát szedjük ki a vízből, ne a vizet öntsük le.)
Válasz: #85 (Lappantyú)
Lappantyú | 2010.10.14 21:40 | [Válasz erre]#85 |
Az Őrségben pl vannak átvevőhelyek ahol megveszik,bp környékén nem tudtok ilyet?Ez fűszergomba,mást is lehet belőle csinálni Mars?Ahhoz elég sok azért is akarnám elsütni.
Válasz: #84 (Mars3696)
Mars3696 | 2010.10.14 21:30 | [Válasz erre]#84 |
Eladni nehéz lesz, mert aki nem ismeri, igen bizalmatlan a külseje miatt! Inkább edd meg! Isteni finom! Mi a kaja egy részét ezzel ízesítettük a Cserhát túrán!
Lappantyú | 2010.10.14 20:54 | [Válasz erre]#83 |
Ma szedtem 2 zacskó trombitagombát.Nincs valakinek ötlete hogy hol lehetne eladni?Úgy tudom 5000ft/kg
Lappantyú | 2010.10.13 20:10 | [Válasz erre]#82 |
Bernipásztor | 2010.10.13 20:04 | [Válasz erre]#81 |
Hát én éppenséggel nem szárítottam, bár azt mondják, tényleg az az igazi. Lett belőle 2 db. gombás lecsó (finom volt), 1 db. pörkölt, ma pedig ha minden igaz kínai serpenyős gomba készül belőle.
Válasz: #80 (Lappantyú)
Lappantyú | 2010.10.13 19:57 | [Válasz erre]#80 |
Húha az fűszergomba meg kell száritani.
Válasz: #79 (bernipásztor)
Bernipásztor | 2010.10.13 19:50 | [Válasz erre]#79 |
Én meg sajnos csak azt az egyet. De mellette volt 3 őzláb, 2 pöfeteg meg egy nagy kosár sötét trombitagomba. (Az utóbbihoz most tesztelek recepteket.)
Tényleg nagyon szép darabok! Én a Kőszegi hegységben csak irinyó-pirinyókat szoktam találni.
Tényleg nagyon szép darabok! Én a Kőszegi hegységben csak irinyó-pirinyókat szoktam találni.
Válasz: #78 (Lappantyú)
Lappantyú | 2010.10.13 19:45 | [Válasz erre]#78 |
Az jó lehet.Én csak ezt a 3at találtam de jó nagyok.
kriszh_ | 2010.10.13 19:37 | [Válasz erre]#77 |
Szép!
Bernipásztor | 2010.10.13 19:37 | [Válasz erre]#76 |
A könyvben, amit fel is tettem ide olvastam, hogy rókagombát fagyasztani viszont nem jó, mert kellemetlenné változhat az íze. (Mondjuk tapasztalatom még nincs ilyesmivel.)
+1 recept fiatal őzlábhoz, ami még nem nyílt ki (a gombavizsgálónál mondta valaki):
A fiatal gombafejet megtöltjük túróval (sztem a juhtúró az igazi), aztán bepanírozzuk és kisütjük. Nálunk éppen juhtúró nem volt, de összekevertem túrót tojással és juhsajttal, és így is nagyon finom volt.
+1 recept fiatal őzlábhoz, ami még nem nyílt ki (a gombavizsgálónál mondta valaki):
A fiatal gombafejet megtöltjük túróval (sztem a juhtúró az igazi), aztán bepanírozzuk és kisütjük. Nálunk éppen juhtúró nem volt, de összekevertem túrót tojással és juhsajttal, és így is nagyon finom volt.
Válasz: #65 (Mars3696)
Bernipásztor | 2010.10.13 19:32 | [Válasz erre]#75 |
Szombaton szedtem ekkorát a Börzsönyben. (Igaz, csak egyet.)
Válasz: #74 (Lappantyú)
Lappantyú | 2010.10.13 19:18 | [Válasz erre]#74 |
Ekkora rókagombát ki látott már?
Szami | 2010.10.13 09:26 | [Válasz erre]#73 |
És időközben még a kockákat is megetted a tányér alól? :DDDD
Válasz: #70 (kriszh)
Kriszh | 2010.10.13 07:15 | [Válasz erre]#72 |
Natúr pipimell volt megsütve :) A gomba pirításnál nagyon citromos illatú volt és az íze pedig érdekesen fűszeres volt. Fincsi volt
Válasz: #71 (Mars3696)
Mars3696 | 2010.10.12 15:54 | [Válasz erre]#71 |
Jól néz ki nagyon! sejtem az íze sem volt semmi. Mi az, ami ki van rántva mellette?
Válasz: #70 (kriszh)
Kriszh | 2010.10.12 15:41 | [Válasz erre]#70 |
Az "előtte" kép az a #61 volt
A közbenső pedig ez
A közbenső pedig ez
Válasz: #69 (Mars3696)
Mars3696 | 2010.10.07 07:52 | [Válasz erre]#65 |
A rókagombát házilag - szerintem - nemigen lehet jól szárítani: íztelen, szívós madzag lesz belőle. Hűteni viszont lehet, mert a többi gombával ellentétben nem lesz plötty, amikor kiolvad (lehet még hűteni a gévagombát, egyes tinourikat).
Az őzláb szépen szárítható, én is szoktam szárítani.
Az őzláb szépen szárítható, én is szoktam szárítani.
Vp | 2010.10.07 00:23 | [Válasz erre]#62 |
Szárítani már nem szokás? Vagy veszélyes hogy megtámadja más?
Válasz: #59 (kriszh)
Szami | 2010.10.06 22:57 | [Válasz erre]#60 |
És ami a sokon felül volt, az fincsi lett? :) Fotó? :)
Válasz: #59 (kriszh)
Kriszh | 2010.10.06 22:40 | [Válasz erre]#59 |
Jó ötlet, köszi Viszont sok volt, úgyhogy lefagyasztottam.... akkor vajon ne is reménykedjek, hogy túléli a fagyasztást és még egyszer ehető állagú lesz?
Mars3696 | 2010.10.06 13:57 | [Válasz erre]#58 |
Én rozmaringot nem tennék hozzá, de amúgy ez tök jó recept.
Fontos, hogy csak ha nagyon földes akkor tartsd rövid ideig folyó víz alá a rókagombát, de ha lehet minél kevesebbet, mert a gomba megszívja magát vízzel és ízetlen lesz!
Én szoktam úgy is, hogy nagyon kevés fokival, petrussal megpárolom a rókagombát (ha van elég). Pici bors, só, nagyon kevés mustár rá, aztán amikor eléggé zsírjára sült, tejszínt bele (vagy tejet) és hagyni, hogy összerotty. Közben megpárolom a rizst, aztán leturmixolom a gombamártást és összekeverem a már megfőtt rizzsel.
Nem gyenge. Ismerek olyat, aki ennek hatására kezdett el gombát enni.
Fontos, hogy csak ha nagyon földes akkor tartsd rövid ideig folyó víz alá a rókagombát, de ha lehet minél kevesebbet, mert a gomba megszívja magát vízzel és ízetlen lesz!
Én szoktam úgy is, hogy nagyon kevés fokival, petrussal megpárolom a rókagombát (ha van elég). Pici bors, só, nagyon kevés mustár rá, aztán amikor eléggé zsírjára sült, tejszínt bele (vagy tejet) és hagyni, hogy összerotty. Közben megpárolom a rizst, aztán leturmixolom a gombamártást és összekeverem a már megfőtt rizzsel.
Nem gyenge. Ismerek olyat, aki ennek hatására kezdett el gombát enni.
D.Maria | 2010.10.06 08:45 | [Válasz erre]#56 |
Rókagombás rizottó nagyon-nagyon finom. A receptet itt találod:
http://mindenkaja.blog.hu/2010/07/06/rokagombas_rizotto
Én nem raktam bele mandulát és picit kevesebb fokhagymával készítettem el, hogy jól kijöjjön a rókagomba íze.
Isteni!
http://mindenkaja.blog.hu/2010/07/06/rokagombas_rizotto
Én nem raktam bele mandulát és picit kevesebb fokhagymával készítettem el, hogy jól kijöjjön a rókagomba íze.
Isteni!
Válasz: #55 (kriszh)
Kriszh | 2010.10.05 22:49 | [Válasz erre]#55 |
Rókagombához van valakinek bevált receptje, valami finomság elkészítéséhez? köszi
Bernipásztor | 2010.09.30 12:18 | [Válasz erre]#54 |
Én is kapásból azt hittem, mikor megláttam. Aztán láttam gyapjas tintagombát is a közelben és rájöttem, hogy ez egy másik fajta. Egyébként azt olvastam, hogy a harkály tintagomba enyhén mérgező, míg a gyapjas tintagomba fiatalon ehető. Csak nem jó rá inni... Tegnap átlapoztam néhány gombás könyvet a boltban, és csak egyben volt benne a harkály tintagomba. Ehhez képest rengeteg volt a Gerecsében!
Válasz: #53 (Mars3696)
Mars3696 | 2010.09.30 07:33 | [Válasz erre]#53 |
Én is azt hittem, azért nem is néztemutána. Erről a harkály tintagombáról még csak nem is hallottam.
De tényleg az.
De tényleg az.
Válasz: #52 (A.Kati)
A.Kati | 2010.09.30 07:21 | [Válasz erre]#52 |
Erre én mindig azt hittem hogy megöregedett gyapjas tintagomba! De nálad van a pont Klau
Válasz: #46 (Klau)
Vp | 2010.09.30 02:03 | [Válasz erre]#51 |
Nem tudhatjuk, hogy milyen céllal vették meg a gombát...
Válasz: #49 (Lúdvérc)
Lappantyú | 2010.09.29 09:52 | [Válasz erre]#50 |
Lúdvérc | 2010.09.28 23:10 | [Válasz erre]#49 |
Valamikor régen, egy rádiós műsor keretében, átfestettek egy halom csiperkét légyőlő galócára. Utána a piacon mérges gombaként árulták és közben felvették az emberek beszélgetését. A poén az volt, hogy úgy is vettek a gombából, hogy azt hitték, hogy mérges!
Ilyen "hozzáértés mellett" nem kell csodálkozni a tényleges mérgezések/halálok miatt! Nagy az Isten állatkertje (és alacsony a kerítése....)
Ilyen "hozzáértés mellett" nem kell csodálkozni a tényleges mérgezések/halálok miatt! Nagy az Isten állatkertje (és alacsony a kerítése....)
Ildih | 2010.09.28 21:40 | [Válasz erre]#48 |
Szakmai ártalomként nekem folyton a gombamérgezés jár az eszemben :/ (gombamérgezések kezelésére kijelölt kórházban dolgozom ... )
Felnőtt korom óta összesen 2x ettem természetben szedett gombából, pedig finom :(
Felnőtt korom óta összesen 2x ettem természetben szedett gombából, pedig finom :(
Bernipásztor | 2010.09.28 10:29 | [Válasz erre]#47 |
Közben egy másik határozóban is megnéztem, és én is erre az eredményre jutottam. De azért köszi a segítséget!
Válasz: #46 (Klau)
Klau | 2010.09.27 20:21 | [Válasz erre]#46 |
Szerintem harkály tintagomba...
Bernipásztor | 2010.09.27 19:02 | [Válasz erre]#45 |
Valaki tudja, milyen gomba ez? Sajnos nem sikerült megtalálnom a határozómban.
Szami | 2010.09.27 08:14 | [Válasz erre]#44 |
Megértem. A helyében én is féltem volna. Nem olyan sok az a gomoba a rácson! :)
Válasz: #43 (Osszi)
Osszi | 2010.09.27 07:45 | [Válasz erre]#43 |
Én is de utáltam, Mars is csúnyán nézet a bandára. Félt, hogy neki nem hagyunk.
Deep Forest | 2010.09.27 07:06 | [Válasz erre]#42 |
Vagyis bővíteni kéne a Szabadtűzön receptjeit ilyen gombás finomságokkal.
Deep Forest | 2010.09.27 06:56 | [Válasz erre]#41 |
Az ilyen receptek felkerülhetnének valahova!
Szami | 2010.09.27 05:59 | [Válasz erre]#39 |
Csorgott is a nyálam, mikor megláttam a fotót! :)
Válasz: #38 (Mars3696)
Mars3696 | 2010.09.26 22:50 | [Válasz erre]#38 |
Kis keserűgomba szalonnával, juhtúróval: elég utálatos kaja! Nyamm...
Osszi | 2010.09.26 17:26 | [Válasz erre]#37 |
Tegnapi kis előétel.
Fdorka | 2010.09.20 14:20 | [Válasz erre]#35 |
Vasárnap mi "csak" piruló őzlábakat találtunk és 1-2 pöfeteget, azokat inkább otthagytuk.
Lappantyú | 2010.09.20 13:58 | [Válasz erre]#34 |
Rántott őzláb volt,kis dobverők azért kellett széttépni.
Bernipásztor | 2010.09.20 13:51 | [Válasz erre]#32 |
Íme!
Bernipásztor | 2010.09.20 13:51 | [Válasz erre]#31 |
Éppen most fogom elfogyasztani a hétvégi zsákmányt...
Válasz: #30 (Fdorka)
Fdorka | 2010.09.20 13:38 | [Válasz erre]#30 |
Az a nagyon nagy baj, hogy a csodás étkek hamarabb elfogynak, minthogy lencsevégre kaphatóak volnának...
Válasz: #28 (Osszi)
Osszi | 2010.09.20 13:30 | [Válasz erre]#28 |
Na hol vannak a csodás étkek fotói és a leírás az elkészítésükről.
Fdorka | 2010.09.18 10:56 | [Válasz erre]#27 |
Gombahatározós weboldal, most láttam az index szaktopikjában: http://www.gomba.b74.hu/
Osszi | 2010.09.16 18:18 | [Válasz erre]#26 |
Nem. Ez egy kertbe van, amit gondozok.
Válasz: #25 (Lappantyú)
Osszi | 2010.09.16 16:19 | [Válasz erre]#22 |
No megvan.
Vp | 2010.05.28 13:21 | [Válasz erre]#21 |
De ki van szakadva a bugyijuk alulról! Hát nem szép dolog így lefotózni!
De érdekes a színük. Mi ez a szín neve? Tégla?
S a gomba neve?
De érdekes a színük. Mi ez a szín neve? Tégla?
S a gomba neve?
Válasz: #20 (Osszi)
Osszi | 2010.05.27 18:08 | [Válasz erre]#20 |
Ma reggeli fogás, Mars remélem látod miről maradtatok le.
Fdorka | 2010.04.17 22:01 | [Válasz erre]#19 |
ez itten kerem alatkinzans, tessek kilkkelni a kitiltasert....(Roland)
Szami | 2010.04.16 22:38 | [Válasz erre]#18 |
Húúúúúúúúúúúú. Kiesik a gyomrom, amúgy is éhes vagyok. És még ez is! :( :)
Válasz: #7 (Mars3696)
Osszi | 2010.04.16 21:39 | [Válasz erre]#17 |
Válasz: #15 (kissvirag)
Osszi | 2010.04.16 21:36 | [Válasz erre]#16 |
Hogy te menyire ismersz, túráztunk mi már együtt?
Válasz: #14 (Mars3696)
Kissvirag | 2010.04.16 21:36 | [Válasz erre]#15 |
Naná, hogy megéheztél... Kifejezetten te - mint hivatalos kétkedő - voltál az egyik célszemély, akinek a kedvéért feltettük a mai gombaprédáról szóló híreket. :-) Na ugye, hogy találtunk
Válasz: #13 (Osszi)
Osszi | 2010.04.16 21:28 | [Válasz erre]#13 |
Utálom a gombát, de a leírás olvasása közben meg éheztem
Válasz: #6 (Mars3696)
Mars3696 | 2010.04.16 21:19 | [Válasz erre]#12 |
Tuttam, hogy kiszúrod! Na jó, arra utaló magatartást foganatosítottam...
Mars3696 | 2010.04.16 21:13 | [Válasz erre]#10 |
Ne bánd! Rossz volt!
-b- | 2010.04.16 20:52 | [Válasz erre]#9 |
Kész szerencse, hogy már vacsoráztam.. Így csak alig csorog a nyálam.. :)
Válasz: #8 (Mars3696)
Mars3696 | 2010.04.16 20:50 | [Válasz erre]#8 |
Csak só van és citrom...
Mars3696 | 2010.04.16 20:49 | [Válasz erre]#7 |
Előtte:
Oszt' utána:
Oszt' utána:
Mars3696 | 2010.04.16 20:37 | [Válasz erre]#6 |
Vacsi: Norbi ápdét (amúgy tényleg)
6 kis szelet sovány tarját megsütöttem, de csak annyira, hogy épp lekapja mindkét oldalt (és olyan illata legyen, hogy félbeharapd a fakalánt). Az előfőzött és felaprított kucsmagombát a olivaolajon (na nem sokon) megsütöttem, a levébe a fél erőleveskockát, majd liszttel megszórtam és újból felhaboztattam. Tejfölt tettem rá, gazdagon és újraforraltam. Utána a husira ráöntöttem ezt az egészt, petrust rá, majd sütőben megsütöm... Tálalás előtt lefotózom és felnyomom ide.
6 kis szelet sovány tarját megsütöttem, de csak annyira, hogy épp lekapja mindkét oldalt (és olyan illata legyen, hogy félbeharapd a fakalánt). Az előfőzött és felaprított kucsmagombát a olivaolajon (na nem sokon) megsütöttem, a levébe a fél erőleveskockát, majd liszttel megszórtam és újból felhaboztattam. Tejfölt tettem rá, gazdagon és újraforraltam. Utána a husira ráöntöttem ezt az egészt, petrust rá, majd sütőben megsütöm... Tálalás előtt lefotózom és felnyomom ide.
Mars3696 | 2010.04.16 19:38 | [Válasz erre]#5 |
A holnapi gombás szendókrém elkészült:
Tintagombát olivaolajon megpároltam, kevés fehérborsot, icipici vegetát és egy fél erőleveskockát feloldottam a szaftban. Lefedve zsírjára olvasztottam a végén hozzáraktam egy kis petrezselymet és kb. másfél deci maradék zakuszkát.
Most kihül, aztán leturmix és bele a natúr vajkrémbe! Nyamm!
Tintagombát olivaolajon megpároltam, kevés fehérborsot, icipici vegetát és egy fél erőleveskockát feloldottam a szaftban. Lefedve zsírjára olvasztottam a végén hozzáraktam egy kis petrezselymet és kb. másfél deci maradék zakuszkát.
Most kihül, aztán leturmix és bele a natúr vajkrémbe! Nyamm!
Mars3696 | 2010.04.16 19:25 | [Válasz erre]#3 |
Ez annak kapcsán jutott eszembe, hogy épp most értünk haza Klauval gombaszedésből és találtunk egy jó kilónyi rissz-rossz kucsmagombát (is)! Na, nem azért mondom, mert az ínyenceknek ettől beindul a Pavlovi reflex és a nyálelválasztás ...inkább csak érdekességként!
Mars3696 | 2010.04.16 19:23 | [Válasz erre]#1 |
Asszem ilyen topik nincs még! Pedig az egyik kedvenc témám.
Vagyunk páran, akik szeretik, ismerik ezeket a furi lényeket. Ha van valami tapasztalás, fotó, stb, akkor azt itt!
Vagyunk páran, akik szeretik, ismerik ezeket a furi lényeket. Ha van valami tapasztalás, fotó, stb, akkor azt itt!