3.238.117.130
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
19
nincs
aloldal-nyito

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Béla nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Szavazás, véleménnyilvánítás a Galériában megjelenő fotókra

A Galériába felhelyezett képeket Bejelentkezett felhasználóként véleményezheted, illetve "Szavazhatsz" is rá, ha nagyon tetszik! Természetesen ennek nem az a célja, hogy bárki bárkit megbántson, ezért a véleményeket a fotó készítője és felhelyezője, illetve az Admin is törölheti, ha úgy találja, hogy az nem felel meg a Sétafika stílusának. A Szavazásnál nincs olyan lehetőség, amellyel valamely képet "lehúzhatná" bárki: szavazni csak pozitív értelemben lehet, tehát ha valamely kép már kap szavazatot, az azt jelenti, hogy a többiek méltónak találták arra, hogy kiemeljék a többi közül.

Szavazatod értéke, értelme:

- Tökéletes:

Akkor minősíts így egy képet, ha minden szempontból (téma, megoldás, szerkesztés, kivitelezés) szempontjából úgy érzed, nincs mit hozzátenni a felvételhez, azaz minden változtatás csak rontana a dolgon.

- Majdnem tökéletes:

Leheletnyire van a tökéletestől (belóg valahol valami alig dolog vagy valamit másként szerkesztenél), de azért szívesen kitennéd poszternek vagy falinaptárnak.

- Csodaszép (csodajó)

Nem tökéletes a fotó, de annyira megkapó, annyira ötletes, hogy nem tudsz elmenni mellette anélkül, hogy ne jegyezd meg. Egy hely, ahova odavágysz azonnal, ahogy a képet látod, egy mozdulat, egy érzés, egy hangulat, amit nem tudnál szavakba önteni, de a fotósnak sikerült.

- Nagyon szép (nagyon jó)

Nagyon szép, nagyon jó fotó. Biztos vagy benne, hogy másoknak is tetszene és biztos lehetne jobb szögből, jobb fények mellett készíteni képet ugyanerről a témáról, de örülsz, hogy a fotós akkor és ott elkészítette.

- Szép (jó)

Szép, jó fotó. Ügyesen elkapott pillanat, nem különleges, de szemnek jóleső táj, hangulat.

- Tetszik!

Nem tudod megmagyarázni (nem is kell), hogy mi az ami megfog a képben, de Te személy szerint örülsz, hogy a fotós elkészítette és megosztotta veled és másokkal ezt a fotót!

A véleményezés, a szavazás csak játék, se több, se kevesebb. Jó móka, hogy valamiről elmondhassuk a véleményünket, valamire felhívjuk a többiek figyelmét. A Szavazás is végtelenül szubjektív, hiszen mondhatjuk egy drámaian fotózott erdőben hagyott rozsdás roncsról készült képre, hogy "tökéletes", még akkor is, ha nem tennénk ki  a falra a témája miatt, ám olyan érzéseket kavar bennünk, amely érzések kavarásáért a fotós elkészítette.

Nincs tehát semmi rossz abban, ha egy kép "50%-osan tökéletes kép". Ez egy "tökéletességi jelző", ami nagy szó, ha egyáltalán szóba kerül. Olyasmi ez a képekné, mint a járműveknél mondjuk a "tizedik legjobb sportkocsi". Igaz, hogy van nála mondjuk kilenc jobb márka, de mérhetetlenül sok mögötte...

Szavazgass és véleményezz tehát nyugodtan!

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei