34.204.181.91
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
aloldal-nyito

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Tekla nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Adatvesztés a fotómasinádon?

Adatvesztés a fotómasinádon?

Közülünk sokakat megragad a természet szépsége évszaktól és időjárástól függetlenül és ezt a szépséget szeretnénk megörökíteni. Mivel festeni, rajzolni kevesen tudunk, ezért a kézenfekvőbb fotózással próbálkozunk. Sajnos azonban előbb-utóbb mindenkit utolér minden digitális fotózásal ügyködő rémálma az adatvesztés. Ma már nem ritka az 1-2 GByte-os vagy nagyobb memóriakártya és bizony nincs annál szerencsétlenebb dolog, mint amikor a legszebb megörökített pillanatok vesznek el egy egyszerű rendszerhiba miatt.

Szerencsére igen sok jó program létezik, ami segít visszaállítani az elveszettnek gondolt képeket, s így csak egy-egy vész el véglegesen. Sajnos ezek a programok töbnyire igen drágák, a netről lehalászott crackelt verziók pedig sokszor vírusosak. Ezt a problémát küszöböli ki a PC Inspector: File Recovery v4.5, ami ingyenesen letölthető. Az ingyenesen használható programmal gyorsan és egyszerűen állíthatjuk vissza véletlenül törölt vagy elveszett adatainkat, támogatja a FAT 12/16/32 fájlrendszereket, illetve Smartmedia, Compact Flash, Memory Stick tárolókat. A program alkalmas a sérült, FAT és adathibás merevlemezeket javítására.

a program letölthető innen: pci_filerecovery.exe

A progi könnyen kezelhető:
- Az 1.mezőben kijelölöd, hogy melyik kártyát álítsa helyre,
- Az 2.mezőben kijelölöd, hogy milyen formátumokat keressen (JPG),
- Az 3.mezőben kijelölöd, hogy hova mentse a helyreállított adatokat (itt alapból azt a nevet adja, hogy CONVAR1.jpg, CONVAR2.jpg ...), de ide beírhatsz egyebet is és azt fogja sorszámozni

Ezután csak nyomsz egy Startot és kényelmesen hátradőlsz! Ha nagyon nem ziláltad össze időközben az adataidat a kártyán, akkor jó eséllyel sok képet megmenthetsz!

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei