44.210.237.158
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
aloldal-nyito

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Malvin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Könyvgyűjtés Erdélynek

Túratársak! Sokunk kedvenc túracélpontja Erdély. Valamikor Magyarországhoz tartozott, természeti kincsekben bővelkedő varázslatos táj. Zord havasok, lankás legelők, csobogó patakok, tavak, tengerszemek, források, pásztorok a nyájaikkal, zsindelyes házikók, várromok, erődtemplomok, népviseletek, régi szokások, meg megannyi csoda. Az ott élő emberek mindig szeretettel látnak minket, túrázókat, utazókat. Azonban a mesevilág mögött ott van a valóság, amiről mi keveset tudunk.

A történet! Egyik ismerősöm pálinkázott Erdélyben, egy kis faluban. A beszélgetés, iddogálás közben kiderült, a faluban 1 darab magyar nyelvű könyv van. Gondolta gyűjt nekik egy hátizsáknyi könyvet és kiviszi. A gyűjtés annyira jól sikerült, hogy 7000 db könyvet vihetett ki.

A terv! Idén áprilisban szervezi a második utat. Az ötletem: mi Sétafikások álljunk a kezdeményezés mögé, gyűjtsünk tudást fejlesztő könyveket, tankönyveket, ismeretterjesztő, irodalmi, történelmi könyveket. Kint tiszteletesek, plébánosok, tanárok keresik, kutatják hol van szükség magyar nyelvű kiadványokra. Megtervezzük az útvonalat, előreláthatóan 3-4 nap. Kivisszük a könyveket, szétosztjuk, majd az utolsó nap örömtúrát tolunk! Ha sikerül leszervezni erdélyi túrázókkal közösen (ez még nagyon képlékeny).    Amire szükségünk van:
  • Könyvek minden mennyiségben!
  • Segítő kezek a válogatásban, zsákolásban.
  • Szükség lesz önként jelentkezőkre, akik segítenek a szervezésben, kiutaznak a különítménnyel.
  • Keresünk szponzorokat, akik kocsival, kisteherautóval, utánfutóval, üzemanyag utalvánnyal, pénzzel, kajával, akármivel támogatnak minket.


Amennyiben szeretnél segíteni hívj fel, vagy írj levelet: elérhetőségeim az Elérhetőségek-nél.

A mozgalomhoz kapcsolódó riportot itt nézhetitek meg:Hirdessetek az igét. Gyűljenek a könyvek! Ezeregy éjszaka meséi volt az első könyv, lássuk most melyik lesz!

Üdv Domonkos Lajos (Domi)

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei