Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Sebestyén nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

54.227.6.156
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20180120010001_tel.jpg
0
8
nincs
aloldal-nyito
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Közösségi TúramoderálásA Közösségi Túramoderálás a megnövekedett túraszám és az esetleges félreértések miatt vált elengedhetetlenné. A Túravezetőinknek a túrák felrakásakor az alábbi egyszerű szabályokat kell figyelembe venniük:

(Lásd lejjebb csak a szabályok)

A Sétafika néhány szabálya igyekszik megőrizni azt, hogy az idelátogató túratársak valóban önköltségű, igényesen kidolgozott és kellően informatív túrákon vehessenek részt. Az ide nem illő túrák kiszűrésére hoztuk létre a Közösségi túramoderálást, amely az alábbi módon működik:

Minden túra kiírásnál a Túravezető felirat felett található egy gomb, amely megnyomásával jelezheted, hogy a túra valamelyik feltételnek nem felel meg:

Ezt a gombot megnyomva MÉG NEM jelentettél semmit a túráról, csak eljutsz a megfelelő felületre, ahol a rendszer megkérdezi, hogy mi a problémád a túrával:Itt már valóban jelezheted a gondod, de arra figyelj, hogyha a felsoroltakon kívül egyéb gondod van, azt indokolnod kell.

A bejelzést a túra oldalán egy felkiáltójel jelzi.

Amennyiben öt bejelzésnél több érkezik be, a túravezető kap egy figyelmeztetést, ha húsz bejelzés érkezik, akkor a rendszer le is tiltja a túrát. A Túravezető a túraoldalára lépve látni fogja, hogy valami gond van a kiírással (látja, hogy hányan és mit jeleztek, de azt nem, hogy ki, ezt csak az Admin tudja ellenőrizni) és ennek megfelelően módosíthatja a túráját.

A bejelzés súlyozott: regisztrált tagok bejelzése egyet ér, aktív törzstagoké kettőt, aktív túravezetőké (30 levezetett túra felett) hármat.


A betartandó szabályok:

- A sétafika.hu oldal non-profit jellegű vagyis az oldalra felhelyezett túrák megszervezéséért a túravezető (vagy annak cége) nem számolhat fel külön díjat. Amennyiben ilyen túrákat szeretne valaki megjelentetni az oldalon, semmi akadálya sincs, de ez onnantól nem fér bele az ingyenes kategóriába.
- A túra bekerülési költsége az útiköltségből, az esetleges szállás díjából és a várható belépők díjából adódik. Ezen felül nem számítható fel semmilyen költség. A Sétafika közösségének lehetőséget kell biztosítani arra, hogy ellenőrizhesse az árakat (a szállás elérhetőségeinek megadásával, az esetleges utaztató cég adatainak ismertetésével), mivel így elkerülhető a "bújtatott haszon".
- A sétafika oldalon megjelenő túrák nyílt túrák. Mit is jelent ez? Bárki részt vehet rajtuk, aki kedvet érez hozzá (a Túravezető a túra bejegyzésénél tehet utalást, hogy kikre számít elsősorban, így jelezheti, hogy milyen korosztálynak, milyen felkészültségű vagy érdeklődési körű embereket vár elsősorban; ez azonban csak ajánlás) . A Túravezető akkor kérhet kötelezően jelentkezést (telefonos, e-mailos, stb), ha ezt indokolja valami. Például a szállás férőhelyeinek korlátja, autóval történő utazás esetén a gépkocsik elosztása, stb.
- A sétafika oldalon megjelenő túrák leírásának tartalmaznia kell annyi minimum információt, ami alapján az érdeklődő minden további átkattintás nélkül részt tud venni a túrán. Szerepelnie kell tehát az indulás időpontjának, az indulás pontos helyének és minden egyéb olyan infónak, amely nélkül nem tud elindulni a túrázó az adott túrára. Nem elegendő tehát egy kihelyezett link! Természetesen semmi akadálya annak, hogy bővebb információk, részletesebb leírások kedvéért átkattinthasson valaki a Túravezető által ajánlott linkekre; ez megoldható "lásd. részletesebben itt, meg itt.." típusú beírással vagy a kapcsolodó linkekhez való beszúrással.
- Amennyiben valamiért elmarad a túra, a Túravezető kötelessége jelezni a többieknek a fórumon, esetleg üzenetben, illetve ha megvan a jelentkezett túrázók elérhetősége, akkor telefonon, e-mailben (nem elegendő a túra státuszát átállítani a túra előtti napon "ELMARAD"-ra). Bárkivel előfordulhat előre nem várt esemény (baleset, betegség, cigánygyerekek potyogása az égből) és ezt a többiek általában tolerálják is, ám ha az utolsó pillanatban egy Túravezető azért mondja le a programot ami nem tekinthető komoly indoknak ("nincs kedvem", "anyósom meglátogat és ott szeretnék lenni", "hirtelen vásárolnom kell") ...nos elgondolkodunk a komolyságán.
- FONTOS! A feltett túrán (ha nem kért a Túravezető visszajelzést a csatlakozási szándékról) a Túravezetőnek mindenképp ott kell lenni a túra indulási pontján az adott időben. Amennyiben 15 percen belül nincs érdeklődő, dönthet, hogy egyedül végigmegy-e az útvonalon, vagy hazamegy. Ám ha egy túráról minden utólagos indoklás nélkül távolmarad a szervező, akkor azonnal töröljük, ahogy megkapjuk a visszajelzést.
- A Túravezető - értelemszerűen - csak a saját maga által szervezett túrákat rakhatja fel. Ez alól kivétel, ha valamely céggel, túracsapattal, stb. korábban erről egyeztet, ez esetben azonban itt is kötelező az ingyenes szervezés, illetve el kell helyezni az eredeti szervező nevét és linkjét a Túrakiírásban!
- A Túravezetői státuszt bárki kérhet, de ilyenkor kötelező megadni az adatlapon telefonos elérhetőséget, amely publikus. Fontos, hogy csak akkor kérje bárki a Túravezetői státuszt, amikor már konkrét túratervet fogalmazott meg és rövidesen el is tudja helyezni a felületen, mert a rendszer figyeli a státusz megadásának időpontját és ha valaki 3 hónapig nem tesz fel túrát, akkor törli a státuszt.
- A túrázók mindig a saját felelősségükre indulnak el egy túrán, ám a Túravezető kötelessége egyben tartani a csapatot, illetve ha nagyon szétszakadozik a csoport, akkor bevárni a lemaradókat. Amennyiben úgy látja, hogy valaki képtelen lesz teljesíteni az utat, akkor ezt az elején közölnie kell vele, s jelezni, hogy nem tudják bevárni, ha lemarad (értsd: III-as vagy annál nehezebb szintű túrára pici gyermekkel megjelenő szülők, 35 Km-nél hosszabb túrán utcai cipőben induló túratárs, stb...

Túra

Impresszum

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshopTúraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató