34.239.170.244
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
8
nincs
aloldal-nyito

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vazul nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Saját póló!

A harmadik szülinapunk közeledtével a Győző által szervezett Tátra túrán "ötletbörzéztek" a fiúk-lányok, s kiötlötték, hogy érdemes lenne valahogy jelezni is, hogy egy csapat vagyunk. Nagyon kedvesen arra jutottak, hogy kellene készíteni Sétafika logóval ellátott pólókat, kendőket, kitűzőket, stb... A fórumon aztán ezt az ötletet meg is osztották, ezért amint az idő engedte, utánajártunk, miként lehetne legolcsóbban megszervezni az egészet. Jelenleg a pólóval kapcsolatban sikerült leggyorsabban dűlőre jutni (gyakorlatilag két nap alatt eljutottunk a megoldásig, amint kialakult, mit is szeretnénk).

A pólóbiznisz alapja nagyon egyszerű: Szerezz nagy mennyiségben olcsón színes pólót, aztán add el mint felület valamilyen ábrához. Vagyis a "bolt" az olcsó póló eladása, ráadásul ilyenkor mindig úgy jön ki a dolog, hogy "választhatsz", vagyis eldöntheted, hogy az eléd rakott néhány szabás és szín közül melyik az, amelyik legközelebb áll a szívedhez.

Nos, mi másfelé indultunk el. Azt vettük alapnak, hogy kirándulni mibe szeretünk: megszokott, néha használt pólóinkban. Természetesen vehet az ember erre a célra új pólót is, de ilyenkor is alapszabály: "hagy' döntsem el én, hogy mennyit akarok áldozni rá és milyen minőséget szeretnék". Millió igény merülhet fel, mert van aki csak a fehéret szereti, más csak a steppelt nyakút, megint másnak az izompóló áll jól, még van aki éppen a nagyon laza, lógós fazont szereti (nekem például a piros top áll legjobban - Mars) A méret is igencsak széthúzza a mezőnyt. Vagyis legegyszerűbb, ha a pólót mindenki maga veszi meg és utólag aplikáljuk rá valahogy a mintát (ami célszerűen valami karakteres és lehetőleg egyszínű ábra kell legyen, amely mindenféle színben elképzelhető).

Ezzel el is jutottunk a logóig. A jelenleg "érvényben lévő" Sétafika-logó így néz ki:

túra logo - Sétafika><br>
<i>(Ez már a végleges, Győző által javasolt módosítások utáni minta)</i></p>
<p style=A minta színében úgy gondoltuk, ne legyen megkötés. Ennek oka nagyon egyszerű: minden színhez más-más szín jó, más-más szín karakteres (itt még a régi emblémával mutatjuk be):

Túrapólók felirata szinesben

A Fórumon felvetődött a házilag elkészíthető minta is, de ezt a jelenlegi fóliázási technikák ismeretében elvetném (természetesen rövidesen ennek módszerét is megosztjuk, ha valaki mégis emellett döntene).

A minta elkészítésének több módja ismeretes (festés, szitanyomat, fólia, stb...). Az egyszínű szövegek, emblémák pólókra való felrakásának jelenlegi legmegbízhatóbb módja a speciális poli-flex fóliás módszer. Lényege, hogy a poli-flex olyan vasalható fólia, amely kiváló minőségű poliuretán filmből készül, hátoldalán matt, hőre aktivizálódó ragasztóval. Ezt a fóliát a profik speciális plotterekkel vágják ki, majd spéci vasalóval (termo-transzfer hőpréssel) rásütik az anyagra. A technika lényege, hogy akármilyen kopott anyagon is rajta marad (lehet bordázott is, stb...). A poló innentől ugyanúgy mosható, mint eddig. Ha valaki olyan hihetetlen dolgokra vetemedik, mint póló vasalása, az is megoldható (ki kell egyszerűen fordítani és úgy). A technika tehát bármilyen pólóra alkalmazható, de a hőprés miatt csak pamut anyagú pólókra, ruhadarabokra garantálják a sérülésmentes felrakást.

A Sétafika talált is megfelelő embert, aki rendelkezik mind anyagismerettel, mind megfelelő technikával e téren. Eljuttattuk hozzá a logót és készítettünk két próbaverziót.
1. Egy teljesen hétköznapi, levágott ujjú póló elejére (itt semmi megkötés nem volt):

Sétafika póló 1.
Sétafika póló 2.

2. Egy kinyúlt repipólóra mellkasemblémaként (itt le kellett fedni a nem használt emblémát, tehát a fekete alapot ezért raktuk rá, s erre került a pólóval megegyező színű logo):

Sétafika póló 3.

A srác aki készíti az emblémát és felvasalja a pólódra, szívesen segít a szín kiválasztásában.
Kettő az általa készített pólótervekből: Túrapólók

Jön ugye a kényes kérdés, az ár.
Erre elkészítettem egy kalkulátort, amit IDE kattintva nyithatsz meg. A pólókhoz tartozó normál emblémaméreteket az alábbi táblázatban keresheted ki (de eltérhetsz ezektől a méretektől, kérhetsz kisebbet-nagyobbat):

Póló mérete Mellkasembléma Elülső (vagy hátsó)
teljes embléma
Ujjas pólók vállrészére
tehető embléma
S 10 x 7 cm 17 x 11 cm 4 x 4 cm
M 12 x 8 cm 20 x 13 cm 5 x 4 cm
L 14 x 10 cm 23 x 15 cm 6 x 5 cm
XL 16 x 12 cm 26 x 17 cm 7 x 6 cm
XXL 18 x 14 cm 30 x 20 cm 8 x 7 cm

Az utolsó kérdés: miként juthatsz így pólóhoz?

- Előszöris megveszed a neked méretben, szabásban, színben legszimpatikusabb pólót BÁRHOL! Nem eröltetünk rád egy üzletet sem, hiszen nem jutalékra dolgozunk és eléggé felnőttnek tartunk, hogy el tudd dönteni, hol, mennyiért akarsz vásárolni. Fontos, hogy pamut alapút végy (túrázni is jobb benne és a nyomat is jobb minőségű lesz.
- A legegyszerűbb, ha elsattyogsz valamikor a srác üzletéhez (elérhetőségeit lejjebb találod) és odaadod neki a pólód. Ha szerencséd van, meg is várhatod.
- Odaadod nekem túrán és elintézem, a következő túrán pedig megkapod. Ez azért rázós, mert nem szeretnék senki helyett dönteni méretben, színben, stb. Ráadásul kevés az időm és elhúzódhat a dolog. Tehát ha budapesti vagy, ezt semmiképp nem ajánlom.
- Ha tényleg távol laksz Budapesttől, akkor felhívsz és megbeszéljük.

A szakember ("Tucatarc" a nickneve, és már többször túrázott a csapatunkkal) elérhetőségei:  
Tel.: 06-70/508-75-84
Email: postmasterdrupabt.t-online.hu
Címet vele kell telefonon egyeztetni.

További képek kedvcsinálónak :

A ledobott pólókhoz tartozó sztorit nem meséljük el...

Nem hivatásos modell, nem máshonnan kiollózott kép...

A színt Te választod ki, amikor megveszed a pólót... (ezek elkészült pólók, nem grafikák!)

A fazonban is teljesen szabad kezet kapsz!

Az emblémánk nyomható kendőre, illetve bármilyen pamut alapú anyagra,
amit be lehet helyezni a síkvasalóba!

A Sétafika logó a piramisok lábánál!...

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei