44.210.237.158
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
aloldal-nyito

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Malvin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Sétafika Túraszövetség?

Az elmúlt napokban többször is beszélgettünk, e-mailt váltottunk Jánossal. A beszélgetésünk témája a Magyar Természetbarát Szövetség és tagsága volt. Aki az MTSZ kedvezményeit igénybe szeretné venni, annak természetesen tagnak kell lenni, de a tagdíjat nem egyenként, hanem szervezetektől szedik be.

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem azokat a kedvezményeket, amelyeket az MTSZ tagság biztosít:

- A Térképkirály az alábbi kedvezményeket biztosítja tagjaink részére: 10% engedményt adunk a bolti árakból annak aki természetjárónak vallja magát; 20% engedményt kap, aki a Magyar Természetbarát Szövetség, vagy valamely tagszervezet érvényesített igazolványával rendelkezik; 30% engedményt adnak a Magyar Természetbarát Szövetség és tagszervezetei közületi vásárlásaira;

- szállásdíjkedvezmény a tagszervezeteink által üzemeltetett turistaházban, kulcsosházban;

- szállásdíjkedvezmény az európai természetbarát turistaházakban  NFI bélyeggel;

- turista élet- és balesetbiztosítás;

- Kedvezményes belépési lehetőség szeptembertől áprilisig a gödöllői Grassalkovich kastélyba;

- Az Aggteleki Cseppkő-barlangba 40%-os belépődíj kedvezmény;

- Egyéb barlangi belépők 40-50%-os kedvezménnyel;

- Kedvezményes nevezési díj teljesítmény túrákon;

- Tapolcai Tavasbarlangba 15%-os belépődíj kedvezmény;

- Ingyenes vagy kedvezményes részvétel az MTSZ, BTSSZ rendezvényeken;

- MTSZ és BTSSZ kiadványainkhoz kedvező áron juthatnak hozzá a tagok;

- 20%-os kedvezményes előfizetés a Természetbarát Túrista Magazinra (3000 Ft/év helyett 2400 Ft/év);

- Cartographia Kft. térképboltjaiban a kiadványok vásárlása10 % kedvezménnyel;

- Természetjáró minősítést és az MTSZ által szervezett túramozgalmak (Országos Kéktúra, Alföldi Kéktúra, Dél-dunántúli Kéktúra) teljesítéséért járó elismerést csak az MTSZ tagjai kaphatják meg térítésmentesen. Az említett túramozgalmak bármikor teljesíthetők Ezen lehetőségek igénybevételéhez valamiféle szervezeti szintet kell létrehozni, valamiféle tagszervezetet, amely összeköttetést biztosít az MTSZ-szel, kiadja és érvényesítteti a tagkártyákat. Erre hozhatnánk létre a Sétafika Túraszervezetet, amely a Sétafika.hu oldal segítségével, de attól függetlenül, párhuzamosan működne. Az MTSZ tagsági díjak (éves):
- Dolgozó 1200 Ft,
- Nyugdíjas  600 Ft
- Diák  300 Ft

Az éves tagsági díj felét az MTSZ a társszervnél hagyja (értsd jelen esetben a Sétafika Túraszövetségnél, amiből fedezhetőek lennének a minimális kiadások, amelyek a Túraszövetség működéséhez kellenének (nem repikaja, nem ingyen-welness a vezérkarnak, hanem kiadványok kiváltása, postaköltség, stb.)

Túraszövetség lenne? Ahhoz, hogy létre tudjuk hozni a Sétafika Túraszövetséget, az kell, hogy elég sokan akarjuk. Ha úgy tűnik, megvan a közös akarat, akkor valahol Alapszabályt kell írnunk (ez nem valami véresen komoly dolog lenne, csupán szabályozná a Sétafika Túraszövetség működését. Ezzel az Alapszabállyal a Bíróságon be kell jegyeztetni a Szövetséget. Elvileg adószámot is kapnánk (milyen jó lenne, ha az egy százalékokat nem az állambácsi nyelné le...), stb, stb...Természetesen a Sétafika.hu az eddigieknek megfelelően nyílt túraportál maradna, tehát aki nem kíván tag lenni a Szövetségben, a Szövetség létrejötte után is ugyanolyan szeretettel látott vendég a túrákon. A két dolog tehát nincs összekötve! Mindenesetre érdemes elgondolkodni az előnyökön és ha megvan a közös akarat, akkor utánanézni a részleteknek, elindítani a munkát.Eddig csupán Jánossal beszélgettem ilyen konkrétan a dologról, illetve érintőlegesen egy-két túratárssal, de szívesen vennénk mindenki segítségét, hiszen az oldal is azért működik ilyen szépen, mert együtt csináljuk, együtt agyalunk!A vitatéma fóruma

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei