35.172.165.64
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
kijaviitott_hibalista

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vilma nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Kijavított hibák, elkészült ötletek

Természetesen nem minden ötlet épül be az oldalba, illetve léteznek a Sétafika.hu-tól független hibajelenségek, amelyeket nem tudunk megoldani. Ha ilyenekkel találkozunk, akkor egyeztetünk az ötlet kiagyalójával, a hiba bejelentőjével és aztán töröljük a listából. Így az ilyen megvalósítatlan dolgok is itt landolnak...

#946

látogató-Borostyánfa -Sipos Gyula

Beérkezett: 2018.04.25 16:56
Elkészült: 2018.05.25 07:10

Kedves Admin!
Feltöltöttem mintegy 60-valahány képet a bakonyi túrámról 1-2 napja.
Ma nekiálltam a százhalombattai túrámat feltölteni, kb. ugyanennyi képet. Majd tapasztalom, hogy a két feltöltés félúton összekeveredett, és a feltöltések első néhány képe még jó helyen van, de az összes többi fájl egymással keresztbe össze van keveredve. Az előbbi és utóbbi túra képei már az elejétől keverednek. Erre kitöröltem a százhalombattai új túra fotóit, így most ez egy üres file lenne, de ebbe most nem tudok semmit betölteni. Kicsit kócos, keresztbe működős ez a betöltés mostanában. Mindkét betöltés kb. 60 valahány volt.
Köszi és üdv.: Borostyánfa#916

Fdorka

Beérkezett: 2010.04.29 08:48
Elkészült: 2017.11.01 19:00

Ez a megvalósult ötletek között van, de nekem még a régi állapotot mutatja: "A túraikonok magyarázatát a túralista fölé is kitenni. A nehézségi fokok leírását pedig módosítani arra a szövegre, ami a túravezetői felületen van. (Ott már rég az új szöveg van, de a leírásnál még a régi.)"
- Túraikonok magyarázatához vezető link a túralista alatt látszik.
- A magyarázat szövegek:

Túraprogram feltöltő felületen:
1 - városnézés, arborétum, sétafika
2 - könnyű túra enyhe emelkedőkkel
3 - egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)
4 - sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyok
5 - extrém/magashegyi túrák - esetleg speciális felszerelést igénylő mutatványok (erről írj bővebben a leírásban...)

Publikus felületen:
I. Gyalog: Sík, jól járható út
Kerékpárral: Sík, jól járható aszfaltút, nagyon gyenge forgalommal
II. Gyalog: Enyhe emelkedõkkel tarkított, de jól járható túraútvonal
Kerékpárral: Enyhe emelkedõkkel tarkított, de jól járható túraútvonal vagy sík, de kissé rosszabb minőségű út
III. Gyalog: Húzósabb emelkedõkkel teli vagy nehezebben járható utak, ösvények
Kerékpárral: Egy-egy húzósabb emelkedõvel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható földút, ösvény
IV. Gyalog: IV. Extrémnek nevezhetõ meredek mászások (nem sziklamászás szintû), nagyon rossz útviszonyok
Kerékpárral: Sok-sok erős emelkedő-lejtő közepesnél rosszabb útminőség mellett, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyok
V. Gyalog: Extrém útvonalak, speciális tudást, felszerelést igénylő utak
Kerékpárral: Extrém nehéz útvonalak, speciális tudást, felszerelést igénylő utak, veszélyesen intenzív emelkedők, lejtők, görgeteg

#792

Bernipásztor

Beérkezett: 2014.02.02 13:11
Elkészült: 2015.06.24 09:39

Amikor valaki biztosra jelzi, hogy NEM jön a túrámra, akkor is ilyen e-mail üzenetet kapok:
Jelentkezes programodra
Beérkező levelek
x
Setafika rendszer

jan. 31. (2 napja)

címzett: saját magam
Lehetséges, hogy az üzenet nem a következő személy küldte: indulunk@gmail.com További információ Adathalászat bejelentése

Kedves Bernipásztor!
Ma, 17:50-kor XY jelezte, hogy a 2014.02.22 - Keresztek és kunyhók című programodon!

(Erre a levélre NE válaszolj! Ezt a levelet a rendszer generálta, hogy értesülj az eseményről!)

Sajnos csak akkor látom, hogy ne foglalkozzak a dologgal, amikor már rámegyek a jelentkezés felületre a túránál. Pedig addig már kezdek örülni, hogy végre jelentkezett valaki, aztán utána jön a csalódás, hogy úgy jelentkezett, hogy biztos nem jön. Nem lehetne, hogy ebben az esetben más szövegű üzenetet kapjunk, vagy egyáltalán ne kapjunk semmit?

#700

Fdorka

Beérkezett: 2014.06.29 18:03
Elkészült: 2014.07.17 19:05

Csatlakozom Bernihez, úgy látom, hogy ez továbbra is így van:
#699

Beérkezett: 2014.06.18 10:36
Elkészült: 2014.06.23 19:26
Bernipásztor

Néztem az új túrafeltöltési felületet. Egyelőre azt nem értem, a kiírás törzsszövegébe miért nem lehet számokat írni. Néha szívesen írnék a kiírásba egyszerűen számokat, ami sokkal gyorsabb. (Pl. "3 éve határoztam el, hogy végigjárom az OKT-t" stb. helyette viszont muszáj kiírnom, hogy "Három éve határoztam el...") A számok nem feltétlenül jelentenek találkozási idő- és helyadatokat. Sokszor csak itt tudja megadni az ember a pontos km és szintadatokat is egy többnapos túránál napokra lebontva, ahol nem feltétlenül szeretné kiírni az ember, hogy kedden huszonöt kilométert megyünk a szint meg háromszázharmincnégy méter lesz. :-) Véleményem szerint ez zavaró és gátolja a túravezetőt mind a pontos kiírás elkészítésében mind a kreativitásában.


#699

Bernipásztor

Beérkezett: 2014.06.18 10:36
Elkészült: 2014.06.23 19:26

Néztem az új túrafeltöltési felületet. Egyelőre azt nem értem, a kiírás törzsszövegébe miért nem lehet számokat írni. Néha szívesen írnék a kiírásba egyszerűen számokat, ami sokkal gyorsabb. (Pl. "3 éve határoztam el, hogy végigjárom az OKT-t" stb. helyette viszont muszáj kiírnom, hogy "Három éve határoztam el...") A számok nem feltétlenül jelentenek találkozási idő- és helyadatokat. Sokszor csak itt tudja megadni az ember a pontos km és szintadatokat is egy többnapos túránál napokra lebontva, ahol nem feltétlenül szeretné kiírni az ember, hogy kedden huszonöt kilométert megyünk a szint meg háromszázharmincnégy méter lesz. :-) Véleményem szerint ez zavaró és gátolja a túravezetőt mind a pontos kiírás elkészítésében mind a kreativitásában.

#619

Fdorka

Beérkezett: 2013.10.31 09:52
Elkészült: 2013.11.11 09:35

Galéria - képfeltöltés Picasa-ról: beteszem a linket, hogy picasaról szeretném feltölteni a képeket, az összes kép száma meghaladja a 75-öt, pl. összesen 81 kép van a Picasa albumban. Azt mondom neki "Összes pipa" erre kijelöli mindet, majd küld egy hibaüzit, hogy ki kell vennem 6 pipát. Ez rendben is volna, de utána nem jutok vissza a kis képes fotó feltöltés oldalára, ahol ki kéne szednem a pipákat, hanem egy új üres lapot dob fel, amin egy "false" felirat szerepel. Korábban ilyenkor a visszagomb visszavitt a kis képes oldalra, most azonban oda visz vissza, ahol a linket szúrom be. Én lusta vagyok 75 képet egyenként pipálgatni, úgyhogy megvárom, hogy megszereled és csak aztán fogok képeket töltögetni a galériába. Tehát örülnék, ha szólnál, mikor megjavítottad.
#484

Bernipásztor

Beérkezett: 2013.02.12 16:29
Elkészült: 2013.02.15 05:50

Szia Mars!

A blogban nagyon macerás a képfeltöltés. A fenti menüből való linkbeszúrás nem működik, csak fehér kocka jelenik meg ekkor. A feltöltés meg szörnyű lassú, befonom a komplett frizurám, mire egy képet végre feltölt.
Arra még nem jöttem rá, onnan hogyan szúrom be, de azért néha sikerülget ez is, bár nem tudom, mivel sikerül elérnem ezt a műveletet. csak hát marha zavaró az a sok nagy kép lent a beszúrásnál. Aztán ha törlöm egyiket-másikat, akkor a szövegből is kitörlődnek és kezdhetem elölről az egészet.
Főleg ha még némi koncepciót is szeretnék az egészbe (pl. egymás mellé rendezni a képeket), akkor szörnyű macerás munka egy ilyen blogírás, a szöveget sokkal hamarabb megírom, mint a képeket beletöltöm.
De tényleg!
Lehet egyszerűsíteni valamit?
Vagy tudsz javasolni bármit is?#362

Szami

Beérkezett: 2010.01.05 19:42
Elkészült: 2012.06.20 09:35

Véletlenül szóba került a fórumban az ad/vesz fórum, és írta Mars, hogy ne higyjük, hogy ott nincs mozgás. Kíváncsiságból rákattintottam, és meglepődtem. Meggyőződésem volt ugyanis, hogy az a része az oldalnak halott. Nekem ugyanis totálisan kiesett a látókörömből.

Ötlet: szerintem praktikus lenne, ha nem szednénk így külön, ahogy most van. Hanem, amikor valaki bejelentkezettként nézegeti a fórumot, akkor alapból három csoportba vannak szedve a témák. Az egyik a cset (bár nem igazán értem, ez miért van így, de ezt most hagyjuk :))) ), a másik az általános témák, a harmadik pedig a túrákhoz kapcsolódó topicok. Lehetne ide még egy csoportot felvenni, ami az ad-vesz. Na? :)


#181

VP

Beérkezett: 2010.01.11 14:18
Elkészült: 2011.03.16 06:08

Fejlesztési javaslat:

Köszi hogy már minden fotónál van dátum, amiből tudja ez ember hogy az év melyik szakában készült az a fotó, amit épp nézünk. :-)
Viszont másról is van szó! --- csak hogy cifrázzam. :-)
Én úgy szoktam lementeni a fotókat - amit meg szeretnék őrizni magamnál - hogy végighúzom egérrel a [dátum - Kiránduláscím] sort, ctrl-c, képre-klikk mentés másként, és a kép-fájl-neve elé beszúrom a dátum - kiránduláscím részt kötőjellel. :-)

jelenleg:
2009 - Kiránduláscím
XY fotoja (2009.09.09)

javaslatom:
2009.09.09 - Kiránduláscím
XY fotoja

esetleg:
2009.09.09 - Kiránduláscím - XY fotója

bár arra is gondoltam:
hogy ez már be lenne ültetve a képfile mentésénél, hogy ezek kombinációjával lehet rögtön így lementeni a képet,m és ezt az összefűzést a rendszer adja automatikusan.

Szóval ez csak egy ötlet. :-)
Előnye, hogy nem szerepel 2x az év dátuma fölöslegesen. ;-)#107

VP

Beérkezett: 2009.05.29 09:11
Elkészült: 2010.09.20 16:41

Tárgyszavas keresés!
Lehessen szavakkal keresni az oldalon!

probléma:
Nézegetek az oldalon dolgokat, megtetszik valami, de csak 1 szóra emlékszem. Hogy találjam meg megint?! :-o

egy megoldás:
Beírom egy keresési mezőbe azt a szót. pl.: "homokkővidék" , majd Keresés gomb. Kidobja egy találati listát, amiben tuti benne van amit keresek!

feltétel:
A túracímeket, a túraleírás teljes szövegét, és fotócímeket társzólistába tenni, hogy azok közül keressen a rendszer!
(Illetve arra idomítani a rutint, hogy azok közül keressen!)

Úgy emlékszem ezt már írtam, de nem találtam az előbb; se itt az "Ötletbörzében", se a "Honlap - setafika.hu" fórumtopikban. :-( Pedig tuti már leírtam valahová!!!#57

Fdorka

Beérkezett: 2010.05.14 17:33
Elkészült: 2010.06.03 09:36

A túraprogram nyitása valahogy megkavarodott. A Pünkösdi piros cuki túrám áttettem másik időpontra. Először nem akarta módosítani benne a dátumot, merthogy olyan néven már van fenn túra. Akkor a régi túraprogram címébe hozzáírtam, hogy új időpont. Elmentettem és utána módosítottam a dátumot. Az eredmény: a régi túra (és a még üres topik is) "törlődött" és az új időponttal került be a túralistába, viszont az új túraprogramban a fórumra mutató link nem találja a topikot. És nem tudom kiszedni a kijelölést az "akarsz-e topikot nyitni a túrának" kérdés alól, mert ott csak az "igen" jelenik meg kijelölve. (Korábban segített, ha leszedtem a kijelölést, meghagyta a topikot és újra rátalált a link.)
Huhh, remélem érthető amit írtam :)


gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei