44.200.77.92
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Géza nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.06.19 - Erdélyi csillag

Egyhetes, felejthetetlen kaland Erdélyben, ahova mindig visszavágysz majd!

Túravezető:
Mars3696
Indulás:
2010.06.19 06.00 (szombat)
Érkezés:
2010.06.26 (szombat)
Tájegység:
Erdély
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Mars3696-b-
Teljes útiköltség:
16000 Ft
Teljes szállásköltség:
70 Euro
Összes egyéb költség:
63 Euro
A költségekről:
Az útiköltség oda-vissza értendő. Tartalmazza az autópályadíjakat és az üzemanyagárat. Ezt a tételt még pontosítani kell, mivel változhatnak az árak és a kinti viszonyokat nem ismerem pontosan.
Az útiköltséget úgy rendezzük, ahogy két éve: az összes autó költségét számoljuk, aztán szétdobjuk résztvevők szerint.
Az egyéb költség a kaja...
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik szeretik Erdély csodáit és nem nyafognak!
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Újpest Városkapu feletti parkoló
A program rövid leírása:
Ezt a túrát két éve ígértem meg és már akkor, látatlanban többen jelentkeztek. Akik konkrétan jelentkeztek természetesen figyelembe vettem, így a lehetséges szabad helyek száma igen karcsú!

A terv:

Első nap kiutazás Marosfőre, a szállásunkra. Ez igen hosszú út lesz, ezért korán indulunk és többször megállunk pihenni, lehetőleg szép helyeken.

Az ottlétünk alatt az alábbi túrákat szeretném megejteni:


1. Madarasi-Hargita észak felől. Csíkmadarason letérünk a főútról Ivó felé. Itt elég rossz az út, úgyhogy lassan fogunk menni, ameddig lehet (jó lenne Kastély vadászházig). Innen a K+ jelzésen felmegyünk a Fertő-nyeregig, majd a K jelzésen a Fertő-csúcsra. Aki nem bírja, az innen vissza tud menni az autókhoz, mert az út egyértelmű. Innen visszaindulunk dél felé a K jelzésen és Madarasi Hargita felé, majd a gerincre érve a K H jelen a fennsíkra. Itt elidőzünk kicsit. Aki nem járt még itt, az cseppet elgondolkodhat, hogy hol is járunk, miféle földeken... Pihenő után a régi K hsz jelen kezdünk ereszkedni észak-kelet felé. Néhány kilométer után egy jelzetlen úton lemegyünk bal kéz felé a Hideg-kúthoz (remélem megtalálom még azt az
utat!), majd innen a Hideg-kút patak szurdokán a Kastély vadászházig. Igen fáradtan és éhesen autózunk vissza a közeli Marosfőre.


2. Balánbányáról az Egyeskőhöz és vissza. Itt két verzió adódik: a rövid meredek és a hosszabb, kevésbé
meredek. Ezt majd akkor eldöntöm, látva az erőnlétet. Az Egyeskő-menedékházig mindenképp felmegyünk, mert innen gyönyörű a kilátás a Csíki-medencére. Aki akar, itt pihenhet, míg az elszántabbak felmászhatnak az Öcsém-tetőre (kis kaptatóval). 8-10 km, de ezt ne becsüld le! Itt van még ötletem, de ezt majd a helyszínen.

3. Pongrácz-tető - Marosfő. Itt először arra gondoltam, hogy Marosfőről menjünk felfelé, de aki volt velem 2008-ban errefelé a Sétafika-túrán, annak rémlik talán a \"pihenőnap\", amikor elindultunk fel az igazi Maros-forráshoz. A túra ezzel a szakasszal indulna, ami ...hmm... nem gyenge. Úgyhogy azt ötlöttem ki, hogy egy autót hátrahagyva Marosfőn a többi autóval felmegyünk a Pongrácz-tetőre és inkább innen ereszkedünk lefele. Ez egy egész napos túra lesz a P, majd a P+ jelzésen csodálatos panorámákkal. A nap végén a sofőröknek sajnos az egy otthagyott autóval vissza kell menniük a járgányokért, viszont ezért ezen az estén a többiek jönnek nekik egy sörrel (vagy csokival). kb. 18-20 Km.

4. Az erdélyi túra másik \"könnyebb\" útvonala. Csíkrákosról felmegyünk a csíkrákosi pogányvárba. A Csíkrákosi vasútállomástól a Bogát-fürdő felé indulunk, aztán a jelzetlen Szőr-füves - Sima-tető - Nyírjes útvonalon felsétálunk a várhoz. Itt nagy pihi. Megkeressük a Vár kútját meg ha van geoláda, azt is. :)) Kb. 16 Km.

5. Majdnem igazi pihenőnap: Autókkal fel a Szent Anna-tóhoz. Aki akar, az itt marad, strandol, relaxál, esetleg körbesétálja a Tőzeglápot. Mivel igen nagy igény mutatkozott, ezért a kevésbé fáradtakkal elgyaloglok a Buffogóláp csodavilágához, illetve felmászunk a Torjai-Büdösbarlanghoz. Azért mindenképp úgy időzítünk, hogy a túrázók is tudjanak egy jót fürdeni a tó hűs vizében!

6. Igazi pihenőnap. Nagyon laza lődörgés maximum. Majd kitaláljuk, hogy várost nézzünk Csíkszeredán vagy menjünk fel a Békás-szoroshoz. Ha van olyan, aki nem járt még a szorosban, akkor annak mindenképp az utóbbit ajánlom, de ezt majd kitaláljuk. Esetleg Sovata Medve-tó fürdés.


Étkezés: reggeli és vacsora a szálláson (aki járt már ott, tudja, hogy nem fogunk éhezni!) Okulva a korábbi zűrzavarból az étkezési szándékot előre, még itthon jelezni kell, fizetni pedig ott, euroban (nem fogok pénzt váltogatni, keresztárfolyamot számolgatni! :D )

2010-06-19in61216117
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei