44.210.237.158
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
kulso_fotogaleriak_csatolasa_programokhoz

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Malvin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Külső fotógalériák csatolása programokhoz

A közösségi portálok terjedésével egyre inkább elvárássá vált, hogy a programokhoz olyan fotóalbumokat is lehessen kötni, amelyek nem a Sétafika szerverén működnek. Erre korábban is lehetőséget biztosítottunk, ám a portálcégek versenye miatt sok-sok fotógyűjtő felület eltűnt, mások annyira megváltoztak, hogy képtelenek voltunk követni őket.

Mostanra kissé letisztult a kép és össze tudtuk kötni a saját rendszereinket, illetve a külső linkeket tartalmazó adatbázist! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy aki a Fotófeltöltés felületen megosztja velünk a már valahova feltöltött fotóinak linkjét, azt hozzáfűzzük a programkiíráshoz, illetve a galériához is!

Természetesen vannak bizonyos megkötések, amelyeket a rendszer és az Admin ellenőriz (az előbbi azonnal, az utóbbi véletlenszerűen)! Mik ezek a megkötések?

  • Nem osztható meg olyan felület linkje, ami már nem létezik vagy fizetőssé vált a fotó megtekintésének lehetősége is (pl. fotoalbum.hu, photoshare.com, stb.)
  • Nem osztható meg nem konkrét felület! Vagyis ha valakinek van egy xy.hu című oldala és azon több galéria is szerepel, akkor a linknek a konkrét programhoz tartozó felületre kell mutatnia (pl. xy.hu/program1) és nem oda, ahol több közül kiválaszthatjuk…
  • A rendszer nem fogad el olyan felületek linkjét, amely valamely módon regisztrációhoz köti a fotók megtekintését (pl. Facebook)
  • A rendszer ugyan elfogadja, de az Admin egy esetleges ellenőrzéskor letiltja azokat a linkeket, amit nem tekinthet meg bárki valamiféle adatvédelmi beállítás miatt (a Picasa-nak vannak ilyen beállításai, szóval erre érdemes figyelni!)
  • A külső link megadásánál NEM feltétel, hogy valamiféle fotóalbumra mutasson! Mutathat videomegosztó felületre is (a fentiek szem előtt tartásával) vagy olyan weboldalra, ami valamiért kötődik a programhoz (pl. egy szervezett koncertlátogatás után a koncertről megjelenő cikk valamely médiában)!

A megosztott külső link a programkiírásnál minden esetben megjelenik a következő rendszerfrissítés alkalmával (maximum egy napon belül). A Fotógalériánál azonnal láthatóvá válik, ha a felhasználó legalább 1-2 fotót a Sétafika fotógalériába is feltölt. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem jön létre a nevével az adott programhoz fotómappa, így értelemszerűen a külső link sem fog látszani!

Reméljük, hogy az új lehetőséggel sokan tudtok élni majd és így később is visszakereshetővé válnak majd a programon résztvevő túratársak számára az adott program élményeit megörökítő képsorok!

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei