3.229.117.191
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
laabbelik_aapolaasa

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Hella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Túracipők, bakkkkancsok ápolása

A bakancs felsőrészét komolyan ápolni kell, ennek módját legtöbbször a gyártó előírja. Figyelem! Gore-Tex membrános cipőt CSAK A GYÁRTÓ ÁLTAL AJÁNLOTT spray-vel lehet ápolni! Ha egyszer is levaxolod, felejtsd el a lélegző-képességét, amiért egy csomó pénzt kiadtál!

Olajozott bőrt általában kézhőmérsékleten olvadó VAX-szal (ez alapjában véve méhviasz, az olvadási hőmérsékletet némi szerves szintetikus anyag bevitelével állítják be), vagy oldószeres, lehetőleg vízbázisú folyékony VAX-szal (pl. NIKWAX) kell ápolni. Ha már tudod, mikor fogod legközelebb egy alaposabb túrával próbára tenni a bakancsodat, számolj vissza az induláshoz képest 5 napot. Az 1. napon nagyon alaposan tisztítsd meg, nem illik a port, sarat vaxszal a bőrhöz cementezni. A 2. napon, miután kiszáradt és erről meg is győződtél nagyon aprólékosan kend végig a szilárd vaxot az ujjaddal, az oldószeres vaxot egy finom ronggyal.

Figyelem: szerves oldószeres vaxot csak óvatosan, kis mennyiségekben szabad felvinni, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy túllágyítja a bőrt, és a már fent említett kinyúláshoz vezet. Ez után hagyd egy napot pihenni, majd vedd fel, fűzd be járkálj benne a lakásban, és nézd meg, hogy hol préselődött ki a hajlatokból a vax. Pótold, és készülj a túrára tovább nyugodtan, a bakancsodat már előkészítetted.

Az igazi régi motorosok szalonnabőrre és marha vagy birkafaggyúra esküsznek. Ezek is jól bevált mókák, bár kissé büdösek és nem is igen lehet őket beszerezni egykönnyen.

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei