44.210.237.158
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
levelezorendszer_2017_tol

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Malvin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Sétafika levelezőrendszer - leírás

A Sétafika túraportál több mint egy évtizede rendelkezik saját fejlesztésű levélküldő és hírlevél-kezelő rendszerrel. Ezeken az évek során több alkalommal is kellett változtatnunk az igényeknek és lehetőségeinknek megfelelően!

levelező rendszer

Jelenleg (2017 őszén) a megnövekedett regisztrált szám már kissé túlterheli esetenként a rendszert és kisebb-nagyobb fennakadásokat okoz. Ezek még nem komolyak és nem is terhelik túl a szerverünket, de mindenképp jelzésértékűek: előbb-utóbb át kell gondolnunk az egészet!

Mivel jelenleg egy nagy átalakítási munka utolsó fázisában vagyunk (átálltunk a jelenleg szerverünkön elérhető legmodernebb php verzióra), úgy gondoltam egy füst alatt át kellene írni a levelezőrendszerünket is!

Eddig – ha valaki nem írta át a Adatmódosító felületen - heti egy alkalommal, csütörtök délutántól mentek ki a hírlevelek, az egymásnak küldött e-mailok pedig egy segédszerveren keresztül, de valós időben. Ezt most átalakítjuk úgy, hogy mindenki kap egy időpontot (bármelyik nap, bármelyik óráját), amikor a heti hírlevele kiküldésre kerül. Ezt az időpontot a rendszer úgy állítja be, hogy a legoptimálisabb legyen a terhelés. Természetesen ezt az időpontot az Adatmódosító felületen bármikor át lehet majd állítani!

Akik ezt az adatlapjukon jelezték (vagy ezután jelzik), nem kapnak hírlevelet!

A weboldalról közvetlenül kiküldött (pl. túratárs üzen a túravezetőnek, stb.) és az admin-rendszer-leveleket mindenki valós időben kapja meg. Ezeket letiltani nem lehet, mivel ebből évek óta csak a kavarodás származott, ráadásul lassítja is a rendszert!

Az új levelezőrendszer kiépítése jó néhány napot vesz igénybe. Ez idő alatt nem fognak kimenni levelek, hogy elkerüljük a zavart!

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei