54.158.251.104
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ferenc nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2008.08.23 - Esztergom-Bp éjszakai szakasza nappal

A Borsi emléktúrán éjszaka, sötétben megtett szakaszát fogjuk lesétálni, napsütésben. Kevésbé lesz misztikus, sokkal inkább látható... :)

Túravezető:
Mars3696
Indulás:
2008.08.23 07.30 (szombat)
Tájegység:
Pilis
Táv:
19 km
Szintemelkedés:
400 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Mars3696-b-
Teljes útiköltség:
1500 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Mindenki, aki részt vett a Borsi emléktúrán akár idén, akár két éve és bárki akinek felkeltette az érdeklődését az útvonal.
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
7:30-kor az Árpád-hídi autóbusz állomáson találkozunk a Dobogókő felé induló busz peronjánál (a menetjegyeket célszerű előre megvenni, mert szombat reggel ez a járat elég zsúfolt szokott lenni).
A program rövid leírása:
A buszunk 7:45-kor indul. Terveim szerint 9:00-re érünk Dobogókőre, ahol a kötelező kilátás-megcsodálás és kávézás után elindulunk lefelé a Zsivány-sziklák felé a (K) jelzésen. A fantasztikus formájú sziklaképződmények megcsodálása után a (S+), (Z), (P+), (P) jelzéseken először felkaptatunk a Két-Bükkfa-Nyeregig, majd innen le a szép erdei ösvényen Pilisszentlélekig. A Svejk-sörözőnél lesz az első komolyabb pihenő. Itt megkajálunk, fantázunk, sörikézünk... A pihenő után kezdődik az igazi túra, mármint az a szakasz, amit a korábbi "Borsi emléktúrán" éjszaka tettünk meg. Szépen felsétálunk a virágos réten át a (S) jelzésen, megtekintjük a helyet, ahol Klau majdnem kitörte a nyakát, aztán tovább le, s fel a Barát-kúti erdészházig. Itt is pihenhetünk keveset, majd indulunk a befejező szakaszon tovább az új (S) jelzésen Esztergomig. Délután érkezünk meg a városba. Akinek lesz még energiája, az eljön velünk a város központjában található remek lángosozóhoz, illetve átsétálhat a Mária Valéria-hídon Párkányba. Budapestre visszafelé minden óra 9-kor indul vonat.

A túra kicsit könnyebb és rövidebb lesz a szokásos túráimnál. Ha nem esik (fúj, havazik, stb...) könnyen legyalogolható lesz.
2008-08-23in27091109
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com