44.200.77.92
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Géza nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2009.03.08 - Hóvirágos Csóványos

Öcsém névnapjára, és persze nőnapra is. Hóvirágot csak nézni, de nem szedni.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2009.03.08 07.45 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
18 km
Szintemelkedés:
920 m
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Bakesz
Teljes útiköltség:
2500 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik bírják a hosszú emelkedőt, a havat, a sarat
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Találkozóhely a Nyugati Pályaudvar nyugati szélén, a Vác-Szob vonatok indulása előtti drótkerítésnél, Diósjenőig váltott jegyekkel felszerelkezve. Vagy fenn a vonaton (első kocsik egyikébe szállunk). Vonat indul 8:07.
Kocsival is a Nyugatihoz érdemes ezúttal jönni, vagy akinek nem esik útba, a Vácról 8:36-kor induló BZ piros döcögő vonaton keressen meg minket.
A program rövid leírása:
Öcsém egy éve nyúz, hogy mennyire szép mezőben virítanak a hóvirágok március elején a Csóványoson. Névnapja alkalmából most megnézzük, reméljük látunk is.

Egy rövid túrát terveztem, mert én előző nap még Marssal szeretnék tartani a Pilisbe, a Prédikálószékre. Remélem utána még fel bírom húzni a lábam a Börzsöny tetejébe. (Azért bizti-ami-bizti, aki tud, csörgessen meg vagy emilezzen szombat estefele.)

Röviden a rövid út:

Indulás Diósjenőről, ahonnan egy ritkábban járt úton, a zöld jelzésen megyünk felfele.
Az út elején a Cseh-várhoz kis kitérőt teszünk, ahol elkezdem pipálni a várakat a tavaly ősszel beszerzett füzetkémbe. Innen a Nógrádra néző kilátásban is érdemes gyönyörködni egy rövidet.
Azután az Ételhordó út, Alsó-Hinta-rét, Felső-Hinta-rét érintésével egyenesen a Csóványosra mászunk. Itt pihenünk egy sort, felmászunk körülnézni a toronyba, már aki még bír mászni.

A Csóviról lefelé fordulunk, a Három-hárs gerincen a Foltán-keresztig, majd a kék négyzeten - ami szintén ritkábban járt útvonal - a Suta-berki nyiladékon majd a Bajdázói tó érintésével érjük el Királyrétet.

Ha hamar ideérünk, akkor még jut idő egy kis hajtányozásra, és elérjük a 16:40-kor induló kisvasutat. Ha lazábbra engedjük a tempót, akkor 17:40-kor buszozhatunk Kismarosra, majd onnan haza.

Hazaérkezés várhatóan 18 vagy 19 órára a Nyugatiba.
2009-03-08in84525000
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei