34.239.170.244
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
1
11
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vazul nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2009.04.09 - Húsvéti túra - Nagy-Fátra és Körmöci-hgs

Húsvéti túra

Túravezető:
Márton
Indulás:
2009.04.09 05.00 (csütörtök)
Érkezés:
2009.04.11 (szombat)
Tájegység:
Felvidék
Táv:
105 km
Szintemelkedés:
3250 m
Hosszú vagy több napon át tartó, megterhelő túraextrém/magashegyi túrák - esetleg speciális felszerelést igénylő mutatványok (erről írj bővebben a leírásban...)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
7000 Ft
A költségekről:
Az alábbi ár a teljesárú tömegközlekéses verziót jelenti, ennél az autós megoldás csak olcsóbb lehet.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja az extrém terhelést...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A jeletkezőktől függ, hogy autóval vagy tömegközlekedéssel megyünk
A program rövid leírása:
ÚTVONAL:
1. nap: Blatnica - Blatnicai vár - Vapenna-völgy - Tiszta - Nagy-hegy (L\\\\\\\\\\\\\\\'ubená) - Osztra - Konszki-völgy - Blatnica (körtúra).
2. nap: Blatnica - Gaderszka-völgy - Fehér-szikla (Biela skala) - Király-szikla (Král\\\\\\\\\\\\\\\'ová skala) - Király-kút (Král\\\\\\\\\\\\\\\'ová studna).
3. nap: Király-kút - Hermándi-völgy (Harmanecká dolina) - Izbica-cseppkőbarlang (csak nagyobb létszámnál tudjuk megnézni, mert elvileg még nincs látogtási időszak, tehát a csoportnak a fejenként 6 eurós belépőn felül még 30 eurót kell fizetni, hogy kinyissák a barlangot) - István-hegy (Stefanska) - Tábla-hegy (Tabla) - Kordéházi-nyereg (Kordicke sedlo).
4. nap: Kordéházi-nyereg - Vyhnatová - Szkalka - Mosó-hegy (Mytny vrch) - Arany-kút (Zlata Studna) - Körmöci-csúcs (Kremnicky stít) - Körmöcbánya (Kremnica) - autós utazás esetén a város nevezetésseginek megtekintése.

SZÁLLÁS:
A túra során hegyi menedékházakban fogunk aludni, melyek ingyenesek, viszont éppen ezért nem tudhatjuk, hogy lesz-e bennük hely (kevés az esély, hogy ne lenne), de ha valaki biztosra szeretne menni, hozhat sátrat is.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉS:
Mivel 3 napig minden csomagot cipelni kell hegyen-völgyön át, ezért mindenképpen kell egy strapabíró nagy hátizsák, kell továbbá egy jól bejáratott bakancs, hálózsák, polifoam, meleg ruha, esővédő öltözet (esőkabát és esőnadrág is), (gáz)főző, főzőedény, zsebkés, 4 napra elegendő élelem, kellő mennyiségű víz tárolására szolgáló edény (több napra nem kell víz, bár az utolsó éjszaka előtt vagy után egy kis kitérőt kell tenni a vízért), alapvető egészségügyi felszerelés (sebtapasz, géz, fásli, fejfájás csillapító, hasfogó, saját gyógyszerek - ha van), úti okmány (személyi igazolvány vagy útlevél), legalább 25 euró (ez csak tömegközlekedéses esetben szükséges).

JELENTEKEZÉS:
A túrára jelentkezni 2009. április 5-ig, vasárnapig lehet Farkas Mártonnál, a 06 20 211-5107-es telefonszámon vagy a taban85@gmail.com e-mail címen. Kérem, hogy aki autóval tudna jönni, külön is jelezze ezt! A túrára a Izbica-cseppkőbarlangnál csak a hétvégére is lehet csatlakozni.

EGYÉB TUDNIVALÓK:
Kifejezetten nehéz túra, tehát csak olyanok jelentkezését várom, akik biztosak benne, hogy tudják cipelni a csomagjukat a napi 23-29 km-es távokon is! A túra során egyértelmű kiszállási lehetőség csak a Hermándi-völgyben van, egyéb esetben elég nagy kitérővel érhetőek el települések, ezt mindenképpen vegye figyelembe mindenki!
2009-04-09in48727808
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei