35.172.224.102
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
1
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van András, Andor nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2009.05.01 - Tengerszem és jó bor (K-Zemplén)

Felfedezzük Kelet-Zemplén legszebb helyeit a három napos hétvégén, közben tokajit szürcsölünk és sült szalonnát vacsorázunk ...így kéne élni mindig!

Túravezető:
Mars3696
Indulás:
2009.05.01 08.50 (péntek)
Tájegység:
Zempléni-hegység
Táv:
28 km
Szintemelkedés:
1100 m
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra érint OKT szakaszt
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Mars3696
Teljes útiköltség:
4000 Ft
Teljes szállásköltség:
4000 Ft
Összes egyéb költség:
500 Ft
A költségekről:
A kaját a szokásos módon oldjuk meg: első nap napközben otthonról hozott cucos. Vacsira és másnap reggeli - vacsi közösen. Ez a legutóbbi alapján olyan 2000 Ft/fő a két napra.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja az ellazulós dolgokat és bírja a kaptatókat! Második nap megyünk rendesen...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Újpest-Városkapu Metromegálló parkolójában. 9:00-kor indulni kellene.
A program rövid leírása:
Első nap: Tokaj érintésével (körülnézünk, ha lehet, márpedig miért ne lehetne?)- Makkoshotyka. Ott lepakolunk, aztán visszamegyünk Sárospatakra. Itt megnézzük a Sárospataki várat, illetve ha lesz kedvünk, bemegyünk délután a termálfürdőbe. Estefelé visszamegyünk Makkoshotykára és bográcsban elkészítjük a vacsoránkat (közben teszteljük a tokajból hozott nedűt). "Viszonylag hamar" lefekszünk, mert másnap korán kelünk.

Második nap: Gyors reggeli után útrakelünk és a K, majd a Z jelzésen elsétálunk a Magas-hegyig (itt található az ország leghosszabb függőszékes libegője), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Sátoraljaújhely felé (da akinek nagyon jó a szeme, láthatja Moszkva hagymakupoláit is... :D ). Itt pihenünk egy nagyot, aztán viszaindulunk Makkoshotyka felé, de csak a Hosszú-hágóig. Itt rátérünk bal kéz felé a P jelzésre és Károlyfalva mellett elhaladva megmásszuk a Megyer-hegyet. Itt található a Megyer-hegyi Tengerszem, amely valójában egy régi malomkőbánya helyén kialakult tó. Legnagyobb mélysége 6 m, és a sziklafalak helyenként 70 méterrel magasodnak a víz fölé. Hajdanán itt bányászták a gabonaőrlők, érczúzók malomköveit.
Érdekes látványt nyújt a bányaőr barlangja, a sziklába vájt egykori kovácsműhely, a kibányászott malomkövek és az elszállításukra kivágott \\\\\\\"kanyon\\\\\\\" is. Fotózgatás és kis pihenés után a Hegyalja-Malomkő tanösvényen ereszkedünk vissza a "bázisunkra". A napot szalonnasütéssel pihenjük ki. Lesz mit, mert ez egy egész napos komoly túra lesz, de aki jön, az biztosan nem bánja meg! (Táv: 28 Km, szint: 1100 m)

Harmadik nap: indulás haza. Hazafelé megnézhetünk még ezt-azt, de ezt majd ott kitaláljuk!

Szállás: Vitányi néninél, Makkoshotykán. Nem luxus szálló, de állítólag kellemes hely. Összesen 8 férőhelyes, de ha viszünk hálózsákot duplázhatjuk a helyeket. Vagyis ha nem vagytok nyafogósak és bírjátok a hálózsákos mókát, akkor 16-an mehetünk összesen. (A kertben megoldható sátrazás is, bevállalósoknak május elsején jó lehet)

Jelentkezni a szokásos módon e-mailben, a fórumon vagy telefonon lehet. Muszáj jelentkezni, mert autókkal megyünk és be kell osztani, meg a szállás és a kaja miatt is fontos. Teljes táv oda-vissza autóval kb. 580-600 Km.
2009-05-01in21045511
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei