18.232.56.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Stefánia nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2009.05.30 - 3 napos túra Pünkösdkor a Dél-Zalában

Dombok, arborétum, vár, kisvasút, fürdő, esetleg bor, mi kell még egy jó hétvégéhez?

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2009.05.30 09.00 (szombat)
Érkezés:
2009.06.01 (hétfő)
Tájegység:
Zalai-dombság
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Középhosszú túra (15-35 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
3000 Ft
Teljes szállásköltség:
5000 Ft
A költségekről:
Szállásktg. felnőtteknek: telt ház esetén 2.100 Ft/fő/éj + 250 Ft IFA
Útiköltség: 3000 Ft (Benzinköltség 4 fő/autó esetén).
Kaja: kb. 1000-1500 Ft/fő/nap. A hadtápról - szokásunk szerint - Roland gondoskodik. A kaját mi vesszük meg egyben (ha egyéni kívánság van, lehet jelezni emilben vagy a fórumon). A végösszeget egyenlően szétosztjuk a túra végén.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akit érdekelnek a ritkán járt tájak
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Az indulás pontos helye, ideje később kialakul.

Az utazás időtartama: május 30-június 1 (szombat-hétfő).
A program rövid leírása:
A fórumban Buszostól kapott tippek alapján az idei pünkösdi túra a Dél-Zalába visz.

Szállásunk Lentiben lesz, a Lenti Gyógyfürdőtől 200 m-re, 2 ágyas szobákban. Az udvarban szalonnasütő és fedett szalonnázó is található. A városból indul az erdei kisvasút.

A programterv:

Indulás szombat reggel egyenesen Lentibe. A távolság kb. 250 km, a menetidő kb. 3 óra.

Dél körül érkezünk, elfoglaljuk a főhadiszállást. Mikor mindenki összeszedte magát, legalább 1 autó kivételével összetömörülünk és elmegyünk Tornyiszentmiklósra. Innen a mindössze 332 m tengerszint feletti magasságú Nagy-Tenkén át visszatúrázunk Lendvadedesre. A tó partján ejtőzünk egy kicsit, okulhatunk a tó környékének élővilágát bemutató tanösvényen, majd visszasétálunk Lentibe. A sofőrök a maradék autóval elmennek és a többit is visszahozzák szállásig. (A túra hossza kb. 10-12 km)

A második nap kisvasutazással egybekötött túrázást terveztem:

Reggel indulunk Lentiből vagy Csömödérről - ezt még meglátjuk. (A Lenti vasútállomáson megnézhetjük a vasút kiállítótermét is.) Kistolmácsig utazunk kisvasúttal, elsétálunk a horgásztóig, rövid pillantást vetünk rá, aztán visszafordulunk és elgyalogolunk Budafapusztára, ahol megnézzük az arborétumot.

Innen visszamegyünk Bázakerettyére (a túra eddig kb. 8-10 km), ahonnan a kisvasút visszavisz Csömödérre/Lentibe. Ha még jut idő van egy kilátó is a faluban, és fürödni lehet a termálvizes strandon.

Ha bírjuk még, továbberedünk. Először Lispeszentadorjánba érkezünk, ahol van egy pálos templomrom, azután érintjük a Vétyemi ősbükköst (180 éves bükkfák), és Szécsiszigeten megnézzük bivalyrezervátumot, az Andrássy-Szapáry kastélyt és vízimalmot. A kastélyban helytörténeti gyűjtemény, a vízimalomban múzeum van. Remélhetőleg még időben odaérünk, hogy belülről is láthassuk, ha nem, akkor másnap visszamegyünk.

A túra vége Szécsicszigetig kb. 25-28 km. Ez elég hosszú dimbes-dombos út, rövidíteni csak úgy lehet, ha a túrázókat autóval össze tudják szedni a többiek valahol útközben.

A harmadik napunk a pihenésé. Reggel Szécsiszigetre még tehetünk egy rövid kitérőt. Aztán irány a Lenti termálfürdő és strand, pancsolunk amíg kedvünk tartja. A strandról még visszamegyünk a szállásra, elpusztítjuk ami a bogrács alján marad, és hazautazunk.

A maximum létszám 12 fő, 3 autó szükséges. Jelentkezéshez telefonszámot és 7.000 Ft előleget kérek a szállásra + kajára. Számlaszámot emilben küldök. Lemondás esetén a teljes szállásköltséget ki kell fizetni, ha nem találunk új jelentkezőt a megüresedett helyre.

Jelentkezés minél előbb. Az aktuális létszámot a fórumban jelzem.
2009-05-30in27222067
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei