44.211.239.1
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Marcella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2009.07.03 - Esztergom-Budapest avagy át a Pilisen

2006 tavaszán egy előbejárás keretében eredetileg öten indultunk volna el az úton, de éjfélre csak ketten maradtunk Zildivel, aztán a 2006 júniusi "éles" túrán már 15-en indultunk el a nem könnyű úton és legtöbben végig is gyalogoltuk. Akkor a túravezető nem jött el, mint kiderült halálos balesetet szenvedett aznap. 2007-ben nem sikerült megszervezni, de 2008-ban újra végigmentünk rajta, immár Borsi emléke előtt is tisztelegve.
Sokan végigjártuk együtt és bár sokakat elvezéreltek a magánélet vagy saját döntésük a Csapatból, mégis valahogy mindig várjuk, hogy újra indulhassunk. Mindig jönnek új arcok, akik a hosszú út végére már nem újak, nem ismeretlenek és a csillaghegyi megállóban "hótfáradtan" elköszönve már régi ismerősként rázunk velük kezet, mondunk "viszlátot"... Divatosan az ilyesmit csapatépítésnek hívják, de én azt mondom: jártunk egy jót együtt! Idén te is megteheted!

Túravezető:
Mars3696
Indulás:
2009.07.03 23.50 (péntek)
Tájegység:
Pilis
Táv:
46 km
Szintemelkedés:
1600 m
Hosszú vagy több napon át tartó, megterhelő túrasok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Mars3696Bakesz
Teljes útiköltség:
900 Ft
A költségekről:
Csak odafelé kell jegyet venni!
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki képes ennyit végiggyalogolni és nem fél az éjszakai túrázástól
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Péntek éjjel tali az Esztergomi pályaudvaron!
22:21-kor indul a Nyugatiból a vonat Esztergom felé (én 22:35-kor szállok fel Újpesten).
23:50-kor Esztergomba ér a vonat, indulunk éjfélkor...
A program rövid leírása:
2009.07.03 - Esztergom-Budapest avagy át a PilisenAZ INDULÁS IDŐPONTJA MEGVÁLTOZOTT!
Az új indulási időpont 2009.07.03!

Mivel a közelmúltban egy bejárótúra keretében végigmentünk a tervezett - módosított - túraútvonalon, rá kellett jönnöm, hogy egy szusszra, éjszakai indulással nem igazán végigjárható. Ez okból marad az eredeti - szokásos - útvonal, amit évek óta járunk:

Esztergomból a S jelzésen a Barát-kúti erdészház felé, majd elhaladva a jelzetlen Klau-szakadék mellett ( ;-) ) be Pilisszentlélekre. Itt pihi a Svejk-nél.

Pihi utána a P, majd a Z jelen fel a Pilisre (felmehetünk a Pilis csúcsra is), aztán le Pilisszentkeresztre, ahol fagyizunk, de nem állunk meg, hanem a Dera-patak völgyén lemegyünk. Pihi csak itt lesz (ha van kedv és szalonna, süthet aki akar, de lehet szundítani is egy órácskát)

Pihi után irány Csobánka, majd az utolsó komoly megmérettetés a Kevély-csúcs. A Kevély-csúcsán fotózgatunk, szusszanunk, majd elindulunk végig lefelé Csillaghegyig. Itt ne kérdezgessétek, hogy sok van-e vissza! :)

Sokan végigcsináltuk már (sokan többször is) és mindig megfogadjuk, hogy többé nem! :DD Gyere Te is, hogy fogadalmat tehess, aztán gyere a következő alkalommal is! :)

2009-07-03in66736620
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei