54.198.212.30
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181024025501_osz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Salamon nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2009.08.15 - Hegyes-tető túra

Útvonal: Nagymaros-Visegrád vasútállomás - Rigó-hegyi elágazás - Remete-völgy - Remete-barlang - Dobozi-orom - Szt. Mihály-hegy - Hegyes-tető (Julianus-kilátó) - Világos-tér - Köves-mező - Nagymaros

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2009.08.15 09.00 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
10 km
Szintemelkedés:
350 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
100 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2009.08.15 - Hegyes-tető túra Nagymarosról a S jelzést követve indulunk az első pihenőnk felé, a Remete-barlanghoz. A lakott területet déli irányba elhagyva 2 km megtétele után elérjük a Szent Mihály-hegy egészen a Dunáig lenyúló tömbjét, melyet az Ördög-hegy, a Remete-völgy és a Dobozi-orom hármasa tagol. Ebben a festői környezetben várják vállalkozó kedvű látogatóikat az ún. Remete-barlangok .
Ezek a sziklába vájt kőfülkék, barlangok és a falmaradványok emlékeztetnek az egykor itt élt szerzetesekre. A Remete-barlangnál kipihenhetitek az út első részének fáradalmait a kaptató után, jutalomként lenyűgöző panoráma tárul szemetek elé.
Érdemes itt egy kicsit szusszanni, mert még további emelkedő vár ránk a Dobozi-orom felé, egészen a Szent-Mihály hegy csúcsáig (484m), ami a környék legmagasabb pontja, s melyre vadregényes út vezet fel.
A megérdemelt pihenő után lejjebb ereszkedünk, át az ürmös-réten, Hegyes-tetőre (482m), ami a terület második legmagasabb csúcsa. A Julianus barátról elnevezett, pazar kilátást nyújtó torony 1939-ben épült, az Encián turisták 25 éves jubileuma alkalmából. Itt újra pihenőt tartunk, ehettek, ihattok, nézzétek meg a Julianus-kilátót, és csodáljátok a Dunakanyart.
Az út elég meredeken visz lefelé, de aki felmászik a csúcsra, annak bizony le is kell jönni onnan. Tehát erőltetett menetben bevonszoljuk magunkat Köves-mezőre.
Innen már csak kb. 1,5 km kellemes út vár rátok, és a K+ jelzésen visszaérünk Nagymarosra.
2009-08-15in32834248