54.198.212.30
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181024125001_osz.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Salamon nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.03.28 - Holló-Kőtől Vörös-kőig III

Folytatjuk túránkat a piros sávon Nagybörzsönytől Márianosztráig, egy kis extrával. Útközben több szép kilátópontot érintünk, és remélhetőleg sok tavaszi virágot találunk.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2010.03.28 08.00 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
22 km
Szintemelkedés:
825 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Holló-kőtől Vörös-kőig
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Pgábor
Teljes útiköltség:
2500 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik szeretnek csúcsra járni...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A Holló-kőtől Vörös-kőig tartó túránkat folytatjuk annak 3. fejezetével, Nagybörzsöny és Márianosztra között, melyet megtoldunk egy kis extrával Letkésig.

Az útvonal:

Nagybörzsöny központjában feltöltjük magunkat indulás előtt, aztán visszasétálunk a faluszélre. El a horgásztó mellett, ahol megkeressük a jelet, aztán tovább és egy jelzetlen úton megkeressük a Gömbölyű-kő tetejét. Tovább a Koppány-nyeregig, innen ismét egy kis kitérős mászás (ez már csak egy ilyen kitérős túra lesz) a Nagy-Koppány tetejére, a kilátás kedvéért. A Fogház-kert mellett elhaladva Márianosztra központjába érkezünk, ahol egy sör mellett stemplizünk (akinek még hiányzik, vagy szeretne még egyet). Itt a túra \\\"hivatalos\\\" szakasza véget ér, aki elfáradt, akár haza is mehet, de nem érdemes, mert vár ránk a Nagy-Galla csúcsának meghódítása. Az út legvége Letkés mellé visz, ha jó időben érünk le, az Ipoly partjára még kisétálhatunk.

A túramozgalomhoz igazolófüzet a Váci Lakóterületi SE-nél Forgács Pétertől kérhető (honlap és elérhetőség: http://www.felanaszalyra.atw.hu/).

Akinek van Várak a Börzsönyben igazolófüzete, hozza magával azt is.

(Aki a következő, utolsó szakaszt is szeretné velem együtt megtenni, időpontot a túrán egyeztetjük, és utána teszem majd fel a programok közé.)
2010-03-28in61220450