35.172.224.102
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
1
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van András, Andor nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.04.30 - Medvehagyma-virágzás a Mecsekben

3 napos barangolás a gyönyörű medvehagyma-szőnyeggel borított Mecsekben

Túravezető:
SzJudit
Indulás:
2010.04.30 15.00 (péntek)
Érkezés:
2010.05.03 (hétfő)
Tájegység:
Mecsek
Táv:
60 km
Szintemelkedés:
1600 m
Hosszú vagy több napon át tartó, megterhelő túrasok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
4000 Ft
Teljes szállásköltség:
9750 Ft
A költségekről:
Utazási ktg. telekocsi (4 fő/autó) esetén oda-vissza kb. 4000, benzinártól függően. Két buszjegy is beleszámolva, hátha szükség lesz rá.
Szállás ktg. reggelivel, ifával 3 napra ennyi. Tecamamánál lehet kajolni is, étlap megtekinthető a honlapján.

Fontos! 30% előleget be kell fizetni a szállásra, majd egyenként egyeztetek mindenkivel a hogyanról.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Csak azoknak akik kedvelik a hagyma mindent átható illatát!
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Majd egyeztetünk...
A program rövid leírása:
0. nap (péntek este): Jóidő esetén bográcsozunk, kevésbé jó idő esetén Tecamamánál vacsi, sörözés, vagy ha sok az időnk be is mehetünk Pécsre sétálni egy nagyot.

1. nap (szombat): Cserkút felé indulunk, ahol megcsodáljuk az aprócska Árpádkori templomot, a falu büszkeségét. Eztán átbattyogunk Kővágószőlősre, ahol szintén Árpádkori templomot csodálunk, esetleg betérünk a központba, megnézzük, mennyire fejlett a vidék b.sör-ügyileg. Reméljük, sörrel telve kapaszkodunk fel a Jakab-hegyre, itt megnézzük, amit csak lehet: Babás szerkövek, Sasfészek, Zsongor-kő, Pálos kolostor romjai, Cigány-kút, stb. Innen visszafelé vesszük az irányt Tecamamához, vagy a Rákos-völgy felé egy kis kitérővel, vagy a Szudató-tető felé kitérő nélkül, egy biztos: az Éger-völgyön keresztül jutunk \\\"haza\\\".

2. nap (vasárnap): Fel a Tubesre, onnan át a Kis-Tubesre, majd nekivágunk utunknak a Melegmányi-völgy felé. Megnézzük a Rábay-fát, kicsit később összehasonlítjuk a Tripammer-fával, majd leereszkedünk a völgybe, itt sorra vesszük a látnivalókat: Mésztufa lépcsők, Melegmányi-forrás és -barlang, Anyák-kútja. Ezután a Petnyák-völgybe térünk, vízesést csodálunk, Kőlyukba bámulunk, és ha már úgyis ott vagyunk, akkor a Nagy-Mély-völgyön indulunk visszafelé szállásunkra.

3. nap (hétfő): Fájó szívvel elhagyjuk Tecamamát, de még nem megyünk egyből haza, hanem átruccanunk a Kelet-Mecsekbe. Püspökszentlászlón leparkolunk, Hettyey-forrást fényképezünk, s rögtön rávetjük magunkat a S- útra, és egészen a Cigány-hegyig meg sem állunk. Innen Kisújbányára, majd Óbányára baktatunk a Ferde-vízesés, Csepegő-sziklák és egyebek érintésével - itt garantáltan elidőzünk. Visszafelé a Döngölt-árkon jövünk, aztán a Réka-völgyben a Réka-kunyhóig folytatjuk utunkat, és itt majd eldöntjük, hogy megmásszuk-e a Zengőt ha már ott vagyunk, vagy menjünk Pusztabányára és onnan vissza Psztlászlóra, vagy egyből vissza a gépjárművekhez.
2010-04-30in61212743
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei