54.167.15.6
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181216041501_tel.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Etelka nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.06.11 - Rafting hétvége Ausztriában

Uticélunk a Salza folyó, Ausztria egyik, ha nem a legnépszerűbb raftingterepe. A víz igen változatos, találkozunk gázlókkal, zúgókkal, suhatagokkal. A medret többhelyütt meredek sziklafalak övezik, méreteikkel lenyűgözve az evezősöket.

Túravezető:
Békatutaj Egyesület
Indulás:
2010.06.11 16.00 (péntek)
Érkezés:
2010.06.13 (vasárnap)
Tájegység:
Ausztria
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kombinált túra (gyalog+vizi, kerékpár+gyalog, stb...)könnyű túra enyhe emelkedőkkelKét napos (egy éjszaka megszállsz, megalszol valahol)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
50 Euro
Összes egyéb költség:
35 Euro
A költségekről:
Részvételi díj: 5 000 Ft előleg + 32 Euró(részvételi díj)+ 35 Euro(a rafting költsége)
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2010.06.11 - Rafting hétvége AusztriábanA túra kezdő, és harceddzett raftingosoknak egyaránt maradandó élményeket kínál.
A csoportot tapasztalt, helyi túravezetők kísérik.

A vadvízi evezésről:
A vadvízi evezés időtartama körülbelül 4 - 4 és fél óra, és vasárnap délelőtt 10 körül indul. A túra időtartama ellenére nem kifejezetten fárasztó. Útközben többször megállunk vízbeugrálni és pikinikezni is.

A Salza folyó VI fokozatú vadvízi skálán I-III kategóriába tartozik, ami közepes nehézséget jelent. A folyón állandóan váltogatják egymást az izgalmasabb, és a csendesebb szakaszok, így bőven van idő nézelődni, gyönyörködni a varázslatos táj szépségeiben.

A túra előtt a túravezetők mindenkinek kiosztják a higiénikusan tisztán tartott (fertőtlenített) neoprém ruhákat és sisakokat, majd részletes balesetvédelmi eligazítást tartanak. A túra kezdetén mindenki választhat, hogy a biztonságosabb, stabilabb nagyobb hajóban (8-10 raft), vagy kisebb hajóban(4-5 személyes miniraft, vagy trek) szeretné átélni a felejthetetlen élményeket. A kisebb hajókat a kalandvágyóbbaknak ajánljuk, akik rendelkeznek némi evezős tapasztalattal. A nagyobb hajókat a helyi túravezetők irányítják, így a bátortalanabbak is abszolut biztonságban tudhatják benne magukat.

A túra után zuhanyzási lehetőséget biztosítanak.

A szállásról:
A szálláshelyünk egy múltszázadi vasútállomás épületébűl nemrégiben kialakított kulturált, hangulatos vendégház. Ide érkezünk meg péntek este, amikor már meleg vacsorával várnak minket. Az elhelyezés többnyire 6 személyes, emeletes ágyas, fürdőszobás szobákban történik.

A programról
A szállásra péntek este érkezünk. Vacsora után ki-ki eldöntheti, hogyan pihen rá a másnapi élményekre. (a szállás éttermében sör is kapható :) ) A szombati program kirándulás lesz a környező hegyeken. A via ferrata kipróbálására is lesz lehetőség, vagy meglátogatjuk a Brenloch barlangot a csapat kedvétől függően. Szombat este megünnepeljük a túránk sikerét, majd vasárnap reggel Palfauban találkozunk a túravezetőkkel akik fölvisznek minket a Salzára. A hajókat a folyóparton vesszük föl majd nekivágunk a víznek. A rafting délutáni vége után fogjuk az evezés közben készült képeket tartalamzó cd-t, majd a visszatérés biztos tudatával indulunk haza Magyarországra. Az ellátásról

A szálláson félpanziós ellátást kapunk. A szombat és vasárnap napközbeni ellátátásról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A szálláson szükség szerint ebédről is gondoskodnak, 1-2 euróért lehet kapni sült virslit, sült krumplit, stb.

Az utazásról

Az utazás egyénileg, személyautókkal történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Eddig még mindig sikerült ;) Autóbuszt legalább 15 fő együttes jelentkezése esetén indítunk. Prbichl Budapesttől kb. 400 km (innen még kb 30-40 km a folyó). Ausztriában a 10 napos autópályamatrica 7,6 EUR, Magyarországon a 4 napos 1530 Ft.
Helyszín: Prbichl - Palfau (Ausztria)
Időpont: Péntek este/éjszaka - vasárnap este
Szállás: főként 6 személyes zuhanyzós, emeletes ágyas szobákban. Ágyneműt hozni kell!
Ellátás: félpanzió (péntek vacsorától vasárnap reggeliig)
Utazás: egyénileg
Részvételi díj: egyéni utazással: 5 000 Ft előleg + 32 Euró(részvételi díj)+ 35 Euro(a rafting költsége)
közös buszos utazással: 12 000 Ft előleg + 32 Euró(részvételi díj)+ 35 Euro(a rafting költsége)
2010-06-11in61259181
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com