54.161.77.30
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181021102501_osz.jpg
1
9
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Orsolya nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.08.12 - Jági-tótól a Nagy-Szénásig

Nem-hétköznapi túra csütörtökön a Budai-hegyekben, melynek során felderítjük a Vadász-réti tanösvényt, mert én még nem jártam ott, meg fakultatívan felmászunk az Ördög-sziklához is. Aztán meg sem állunk a Zsíros-hegyig, ahol - jobb híján - a Mufloncban frissítőt vételezünk majd fakultatív kilátásfelderítés után a Nagy-Szénás felé vesszük az irányt. Ahonnanis már csak lefelé Nagykovácsiba, ahol a Trendl-ben mindenképp megállunk hazamenet előtt egy b.sörre, a többit meglátjuk.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2010.08.12 08.00 (csütörtök)
Tájegység:
Budai-hegység
Táv:
15 km
Szintemelkedés:
500 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
500 Ft
A költségekről:
Buszjegy Pilisszentivánig, vissza kiegészítő Nagykovácsiból Budapestig.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Aki ráér és nem siet, mert lassan fogunk haladni.
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Pilisszentivánról indulunk, körbejárjuk a Vadász-réti (más néven Jági) tanösvényt fordított irányban, van ott egy kilátó, meg a Jági-tó is, amiben Dorka-kutyát lehet csobbantani, mert hogy ő is jönni fog velünk. Azután aki akar, hosszabb pihenőt tarthat, míg felmászok (vagy felmászunk együtt egyéb vállalkozó szellemekkel) megkeresni az Ördög-tornyot, ami egy érdekesnek ígérkező szikla, ahol korábban geoláda is volt, de már megszűnt.

Innen a piros jelzésen folytatjuk az utunkat, majd a sárgán a már jól ismert Antal vagy Antónia-árkon fel a Zsíros-hegyre. A hegytetőn kaja-pia, aztán fakultatív kilátás felderítés minden lehetséges nézőpontból.

Miután mindent megnéztünk, és kifújtuk magunkat, a kék jelzésen a túra utolsó csúcspontja, a Nagy-Szénás következik, ahonnan mondani sem kell gyönyörű a kilátás, és innen fogunk leereszkedni, beülhetünk a hekkerbe is, de méginnkább a Trendl Házba egy b.sörre.

(Az illusztráció Atilla műve a tavalyi Csigatúra szülinapra túráról, amire a mostani túra is hasonlít.)
2010-08-12in61329111