54.161.116.225
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022125502_osz.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.08.28 - Szülinapi panorámák

Körtúra a Börzsöny szép kilátóhelyekkel tarkított bércein Nagyirtástól Nagybörzsönyig majd vissza.
Olyan túrát terveztem, amin mindenki megtalálja a kedvére valót. Azoknak, akik nem szeretnének sokat menni vagy sok kaptatóval megküzdeni, a túra harmadánál kiszállási lehetőség nyílik: Nagybörzsönyből kisvasúttal lehet visszazakatolni Nagyirtásra. Azok pedig, akik szeretik a kihívásokat (jelzetlen ösvények, érdekes kilátópontok, hosszabb túra néhány izgalmas emelkedővel), jöjjenek végig a teljes távon.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2010.08.28 10.30 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
16 km
Szintemelkedés:
650 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Somebody
A költségekről:
Útiköltség és egyebek a szülinapi program szerint.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki részt vesz a szülinapi mulatságban
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A túra első felében a Tolmács-hegyen és a Hosszú-bérc gerincén át jutunk Nagybörzsönybe, a kisvasút végállomásához. A túra hossza idáig kb. 5 km, amire alig több mint 100 méter szintemelkedés jut, tehát max. 2 órás kellemes sétát jelent.
Akinek ennyi elég is volt, az felszállhat a kisvasútra, és visszavonatozhat a szülinapi táborhelyre.

Tovább jöhetnek velem a \"bevállalósak\", a továbbút jócskán nehezedik mert a szintemelkedés javát a túra második felében fogjuk megmászni, de fáradságunk jutalama lesz útközben a szép kilátás.

Nagybörzsönyben a kocsmában felfrissülhetünk, tankolunk hideg sört az út hátralevő részére, majd végiggyalogolva a falun érjük a horgásztavat. Innen a Holló-kőtől Vörös-kőig túra során megismert útvonalon fogunk tovább menni a Gömbölyű-kő felé (csak oda most egy kicsit más útvonalon, a Bizmet-rét felől mászunk fel). Rövid időre engedünk a kísértésnek, hogy a napon heverésszünk, és a régi piros jelzés nyomain továbbállunk a Kis-Koppányra. Majd leereszkedünk Koppány-nyeregbe, onnan fel a Nagy-Koppányra (szusszanás a kaptató után, heverészés, kilátás) és hamarosan visszaérkezünk Nagyirtásra, ahol vár minket az ünneplő tömeg és a finom kaja.

Az útvonal röviden:
Nagyirtás - (S+) Tolmács-hegy - Hosszú-bérc - Nagybörzsöny (kocsma) - (P) Árpád-kori templom - horgásztó - Csörge-kút - (jelzetlen) Bizmet-rét - Gömbölyű-kő (Sas-hegy) - Kis-koppány - Koppány-nyereg - (K+) Nagy-koppány - Mézesfa - Nagyirtás.
2010-08-28in61327459