52.91.245.237
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181215065501_tel.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Valér nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.09.10 - Ráadás Rafting hétvége Ausztriában

Uticélunk a Salza folyó, Ausztria egyik, ha nem a legnépszerűbb raftingterepe. A túra kezdő, és harceddzett raftingosoknak egyaránt maradandó élményeket kínál. Másnap a via ferrata kipróbálására is lesz lehetőség.

Túravezető:
Békatutaj Egyesület
Indulás:
2010.09.10 00.00 (péntek)
Érkezés:
2010.09.12 (vasárnap)
Tájegység:
Ausztria
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kombinált túra (gyalog+vizi, kerékpár+gyalog, stb...)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
35 Euro
Teljes szállásköltség:
5000 Ft
Összes egyéb költség:
35 Euro
A költségekről:
A rafting túravezetőknek 35 eurót kell fizetni.
A szálláson félpanziós ellátást kapunk.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2010.09.10 - Ráadás Rafting hétvége AusztriábanA szállásra péntek este érkezünk. Vacsora után ki-ki eldöntheti, hogyan pihen rá a másnapi élményekre. (a szállás éttermében sör is kapható ) A szombati program kirándulás lesz a környező hegyeken. A via ferrata kipróbálására is lesz lehetőség, vagy meglátogatjuk a Brenloch barlangot a csapat kedvétől függően. Szombat este megünnepeljük a túránk sikerét, majd vasárnap reggel Palfauban találkozunk a túravezetőkkel akik fölvisznek minket a Salzára. A hajókat a folyóparton vesszük föl majd nekivágunk a víznek. A rafting délutáni vége után fogjuk az evezés közben készült képeket tartalamzó cd-t, majd a visszatérés biztos tudatával indulunk haza Magyarországra.
A túra során, terveink szerint kishajókkal vághatsz neki a Salza habjainak. A kishajós evezés, ha lehet, még izgalmasabb, mint 6-8-10 személyes csapatmunka. A miniraftok és trekek irányítása - bármily hihetetlen - nem igényel komoly előképzettséget. Az indulás előtti tájékoztató és bemutató során elhangzó alapszabályok figyelembe vételével bárki képes megfelelően irányítani ezen járműveket. Ez tényleg kaland lesz, a javából!
A túrát természetesen több tapasztalt kormányos kíséri!
Igény szerint lehetőség nyílik nagyobb raftokban történő evezésre is!
A másnapi "hegyrefelmászós" program során két célpont közül választhatsz:
A rövidebb idő alatt teljesíthető, ezáltal könnyebb, de semmiképp sem unalmasabb Johnsbach - steig, és a hosszabb, magasabb leírhatatlan szépségű Pfafferstein - steig kerül célkeresztbe.
Ez utóbbi túra során megtudhatod többek közt azt is, mi történik a szerzetesekkel, ha szövetkeznek az Ördöggel, és megtekintheted a tavat, melynek partján a helyiek megpillantották az Ertzberg manóját sok - sok évvel ezelőtt...
Az ellátásról

A szálláson félpanziós ellátást kapunk. A szombat és vasárnap napközbeni ellátátásról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A szálláson szükség szerint ebédről is gondoskodnak, 1-2 euróért lehet kapni sült virslit, sült krumplit, stb.

Az utazásról

Az utazás egyénileg, személyautókkal történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Eddig még mindig sikerült ;) Autóbuszt legalább 15 fő együttes jelentkezése esetén indítunk. Prbichl Budapesttől kb. 400 km (innen még kb 30-40 km a folyó). Ausztriában a 10 napos autópályamatrica 7,6 EUR, Magyarországon a 4 napos 1530 Ft.
Helyszín: Prbichl - Palfau (Ausztria)
Időpont: Péntek este/éjszaka - vasárnap este
Szállás: főként 6 személyes zuhanyzós, emeletes ágyas szobákban. Ágyneműt hozni kell!
Ellátás: félpanzió (péntek vacsorától vasárnap reggeliig)
Utazás: egyénileg
Részvételi díj: egyéni utazással: 5 000 Ft előleg + 35 Euró(részvételi díj) + 35 Euro(a rafting költsége) + 5 Euro (a Via Ferrata felszerelés + a pálya használatának díja)
közös buszos utazással: 12 000 Ft előleg + 35 Euró(részvételi díj) + 35 Euro(a rafting költsége)
2010-09-10in61339884
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com