54.198.15.20
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181019110001_osz.jpg
0
7
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Nándor nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.12.19 - Csak elszánt elvetemülteknek!

Ez a túra tényleg csak elszánt elvetemülteknek való, mielőtt jelentkeznél olvasd végig a kiírást, mérlegelj és utána dönts! A túrára kötelező katonai v v, vagy gumicsizma, bakancs, váltóruházat (cipő, zokni, nadrág, pulóver), fej vagy elemlámpa! Jó fizikai állapot nélkül meg se forduljon fejedben a jelentkezés!

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2010.12.19 07.00 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
22 km
Szintemelkedés:
600 m
Középhosszú túra (15-35 Km)extrém/magashegyi túrák - esetleg speciális felszerelést igénylő mutatványok (erről írj bővebben a leírásban...)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Várak a Börzsönyben
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Pgábor
Galéria:
Teljes útiköltség:
1040 Ft
A költségekről:
5200Ft/ autó, ez oszlik a benne ülők között.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2010.12.19 - Csak elszánt elvetemülteknek!Ez a túra a szint és kilóméter ellenére egy elég kemény, embert próbáló túra lesz!
A nehézség a Csarna patak, amin az odaúton 10 X kelünk át és egy kb 30 méteres szakaszon hosszában kell benne haladnunk, és utána ugyanezen úton vissza is. A patak kb 4 méter széles és helyenként 40 cm mély elég sebes folyású. Az időjárás sem könnyíti meg a dolgunkat, mert kemény fagyok várhatók.
A túrára katonai v v , vagy minimum gumicsizma kötelező! Ezen kívűl fej, vagy elemlámpa, és váltó ruházat (cipő, zolkni, nadrág, pulóver) is kötelező. Ezt nem kell a túrán cipelni, az autóban marad, arra az esetre, ha véletlenül valaki vizes lenne, mert az aszfalton is megbotolhat az ember, hát még itt és itt vizes is lehet ami a hideg miatt elég veszélyes. Mivel a legmesszebbi ponttól is kb 1 óra alatt visszaérünk az autóhoz ott egyből át tud öltözni, és ez esetben bemegyünk Kemencére autóval az első kocsmáig, hogy ihasson forró teát vagy hasonlót.
Akkor akit ezek után is érdekel a kaland a túra leírása:
Kemencén a Vilatinál parkolunk és néhány méter után abszolváljuk az első átkelést, és szépen sorban a többit is. Elhaladunk a Drinó patak és völgye mellett (sajnos be nem mehetünk, mert fokozottan védett), majd a hamuház mellett is elhaladunk egészen a Póstás Kh-ig, ettől kb 200 méterre visszavesszük bakancsunkat és nekiállunk a Hajagos meghódításának. Útra senki se számítson mert nincs felvezető út, viszont cserébe jó meredek. :-))) A tetején begyűjtjük a várkódot, kicsit gyönyörködünk Miklós tetőben, Holló kőben, meg ami még látható, majd ugyanazon úton amin jöttünk visszatérünk az autóhoz. itt a gumicsizmákat lerakjuk, mert tovább nem lesz rá szükség, és folytatjuk utunkat a kisvasút mellett. Majd a kemence patak melletti aszfalton haladunk amiről a Pléska szikla utáni erdőgazdaságira térünk, innen Felsőtamásvár-bérc a cél, egy ideig elég jó az erdőgazdasági, de az utolsó 1 km-en rengeteg kidőlt fán kell átjutnunk, hogy felérhessünk a csúcsra. a csúcson ismét begyűjtünk egy várkódot és megcsodáljuk a kilátást, majd azon az úton amin jöttünk visszamegyünk a kocsihoz.
Pestre érkezés kb 21 óra körül.
2010-12-19in61442161