54.158.251.104
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
1
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ferenc nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.01.02 - Világos, és Tóthegyes mesés panorámával

Bagolyirtás- toka patak- Károlytáró- Zsibrik emlék- Világos hegy- Babik kút- Tóthegyes- Bagolyirtás Mivel a túra végére ránk fog sötétedni fej, vagy elemlámpa kötelező!

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.01.02 08.00 (vasárnap)
Tájegység:
Mátra
Táv:
22 km
Szintemelkedés:
750 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Várak a Mátrában
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
MinpetLappantyú

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Akik nem a szállásról jönnének mindenképpen jelezzék részvételüket dec. 29-ig a fórumban utána már csak telefonon! Ez esetben a lejutást mindenkinek magának kell megoldani!
A program rövid leírása:
2011.01.02 - Világos, és Tóthegyes mesés panorámávalBagolyirtásról indulunk Nagy Henc felé, de odáig nem megyünk el, mert előtte jobbra kanyarodunk Károlytáró felé, közben két kis névtelen forrás mellett haladunk el. A Toka patakon átkelve jutunk be Károlytáróra. A néhány házból álló településen keresztülmegyünk. A Zsibrik emlék mellett elhaladva a Világos hegy lábához érünk. Itt a hegyre egy jó meredek kaptatón jutunk fel, de mivel már felfelé menet is mesés a panoráma meg lehet állni szusszanni. A csúcson mesés panorámába lehet részünk, ha az idő kegyes hozzánk. Ez a legjobb és talán egyetlen hely ahonnan az egész Mátra látható, a Galyai és Kékesi tornyok, Múzsla, Havas, Sástói kilátó stb. Majdnem 360*-os a panoráma. Innen leereszkedve elhaladunk a Babik kút mellett, majd ismét egy kis mászás fel az egykori tűzhányó,Tóthegyesre. Innen szintén mesés a kilátás \"Nyugati és Középső Mátra valamennyi ormára, bércére, mögöttük pedig feltárul a távoli határ a Tátráig, a Bükkig, a Buda-Pilisi hegyekig.\" /Barcza-Vigyázó: A Mátra részletes kalauza -Budapest, 1930./ Innen leereszkedve, majd kicsit felfelé menve visszaérünk Bagolyirtásra.
Kb 17 órára érünk vissza Bagolyirtásra.
Mivel a túra végére ránk fog sötétedni fej, vagy elemlámpa kötelező!
2011-01-02in61440159
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com