54.161.77.30
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181021123001_osz.jpg
1
6
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Orsolya nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.04.16 - Szalamandra túra a Börzsönyben

Útvonal: Királyrét - Nagy-Hideg-hegy - Spartacus-forrás - Csóványos - Foltán-kereszt - Dugóhúzó - Diósjenő-vasútállomás

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.04.16 09.10 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
22 km
Szintemelkedés:
900 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Időpont: 2011.04.16. szombat
Találkozó: 09:10 Királyrét
Költségek: Bp. Nyugati-pu. - Kismaros vonatjegy 915Ft (BKSZ bérlettel 735Ft)+ 245Ft buszjegy költség Királyrétre, Diósjenő - Bp.Nyugati vonatjegy 1280Ft (BKSZ bérlettel nem tudom mennyi, de az biztos, hogy olcsóbb)
Szükséges felszerelés: vízálló lábbeli, réteges és esővédő ruházat, egynapi kaja+folyadék(megj.:útközben lesz étkezési lehetőség a Nagy-Hideg-hegyi turistaházban)
Aki vonattal jön, annak a Nyugatiból 07:41-kor iduló vonatot javaslom( a 08:07-es a Vác-Kismaros vonal felújítási munkálatai miatt lehet, hogy nem éri el a kismarosi buszt).
Aki autóval jön, annak a legegyszerűbb ha Vácon hagyja az autót és a buszállomásról 08:30-kor induló busszal utazik Szokolya, Királyrétre (a vonatosok is erre a járatra szállnak fel Kismaroson),majd visszafelé Diósjenőről Vácig vesz vonatjegyet.

Ha a túrát esős idő előzi meg - netán aznap is esik - foltos szalamandrákkal is találkozhatunk a patakok, források környékén. Napos, száraz idő esetén viszont kárpótol minket a Magas-Börzsöny minden szépsége (a szalamandrák láthatóságát ugyanis garantálni nem tudom :-)) .Királyrétről indulunk - leküzdve a tervezett szintkülönbség túlnyomó részét - NagyHideg-hegyre a Vasfazék-völgyön keresztül. A fáradalmak után a Nagy-Hideg-hegyi turistaházban lehetőségünk lesz meleg étellel, sörrel, kávéval jutalmazni magunkat.
Ebéd után a Csóványos felé vesszük az irányt, és a Spartacus-forrás érintésével útba ejtjük a Szabó-köveket és a Haramia-lyukat is (közben több helyütt is megállunk élvezni a szép panorámát). A Csóványosra érve jöhet a jól megérdemelt pihenő, hisz itt érjük el a túránk és egyben a Börzsöny legmagasabb pontját. Innen már szinte csak lefelé visz az utunk - a Foltán-kereszt érintésével - Diósjenőre.
Hazaérkezés Budapestre az esti órákban várható.
Ha kérdésetek van írjatok a csaba.kiss1@gmail.com címre vagy hívjátok a 20/268-3331-es számot.
2011-04-16in61737771