54.224.56.126
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181023022501_osz.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gyöngyi nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.05.15 - Dorottya újra

Túra a Börzsöny északnyugati bércein - Kemencéről a rólam elnevezett Dorottya-bércre - és vissza. Közben érdekes kilátóhelyekkel, sziklákkal, várhegyekkel és felfedezőutakkal. - Az áprilisi eső miatt elmaradt túra újrázása, remélhetőleg ezúttal szárazon. :)

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2011.05.15 08.00 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
30 km
Szintemelkedés:
1000 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Várak a Börzsönyben
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Galéria:
Teljes útiköltség:
1000 Ft
A költségekről:
Útiköltség kb. 4.000 Ft/autó.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik bírják az erős kaptatókat....
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Az eredeti terv fordítottját járjuk végig, hogy a kisvasutazásról semmi esetre se maradjunk le.

Érkezés után lehet reggelizni, a Csarnavár sörözőben ki- és befolyó ügyeket elintézni. A 10 órakor induló kisvasúttal fogunk indulni Kemencéről, egészen a végállomásig, a Feketevölgyig zakatolunk.

Felkapaszkodunk a Miklós-tető oldalába, aki akar kereshet geoládát, aki nem, az gyönyörködik a kilátásban. Azután a Godóvár maradványait közelítjük meg (Várak a Börzsönyben igazolóhely - volt), majd visszatérünk a Miklós-tetőre ezúttal valójában is a tetejére, ahol szép kilátás fogad bennünket. Következik a Pléska-szikla (geoláda és Várak a Börzsönyben igazolóhely - ez van is), majd kilátás a Felső-Tamásvár-bércről. A Nagy-Oros-bércen át jutunk Királyházára, ha az idő is úgy akarja, innen fordulunk majd vissza Kemence felé, utunk második szakaszára. De előtte még egy kitérőt tehetünk a Bugyihóra geoládáért és érdekes sziklák szemügyre vételéért. A sárga jelzést követve a Tótok-útján térünk vissza Kemencére, útközben egy kis kitérővel útba ejtjük a Dorottya-bércet és a Dorottya-lápa völgyét. Dorottyával való alapos megismerkedésünk után visszatérünk a sárgára és Kemencéig meg sem állunk.

A túrán sok húzós kaptató várható - csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végig csinálja. :)
Kapcsolódő linkek:
2011-05-15in61795339