34.204.181.91
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Tekla nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.06.25 - Horvátország, Vártündérek útjai

Horvátország, a Vártündérek útjai, északi út.Kerékpártúra, történelmi és gasztronómiai körutazás minden ami belefér egy kerékpáros túrába az itt megtörténhet és meg is történik.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.06.25 08.00 (szombat)
Érkezés:
2011.07.04 (hétfő)
Tájegység:
Horvátország
Táv:
600 km
Szintemelkedés:
450 m
Normál kerékpár kirándulás, túra, komoly felkészülés nélkül is teljesíthetőkönnyű túra enyhe emelkedőkkelTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Nappali és éjszakai vegyes túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
25000 Ft
Teljes szállásköltség:
25000 Ft
Összes egyéb költség:
25000 Ft
A költségekről:
A költségek önköltségi árak,7.500,- Ft/nap -10 nap a túra hossza -, tartalmazza a szállás, a napi teljes ellátás - reggeli, ebéd,vacsora -, a kísérő autó illetve az egyéb felmerülő kiadásokat.
Költőpénz, fakultatív programokra a belépőkről külön kell gondoskodni.
Legkésőbbi regisztráció az útra a túra indulási napja előtt max. 10 nappal!
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
7400 Kaposvár, Bethlen tér (Domus parkoló)
A program rövid leírása:
2011.06.25 - Horvátország, Vártündérek útjaiEz a Horvátországi kerékpáros túra nem teljesítménytúra, bár nagy távot teszünk meg - közel 600Km-t-, ez inkább egy kellemes 10 napos aktív nyaralás, gasztronómiai és kulturális körúttal vegyítve. Olyan tájakon haladunk át, amelyen eddig csak átroboghatott autóval, itt a lehetőség, hogy az ott élő embereket, a kultúrájukat, szokásaikat, gasztronómiai érdekességeiket megismerjük megkóstoljuk.

A pulyka mlinci tésztával, hajdinakása, csalánból készült ételek és italok, prga tehéntúró, tökmagolaj, Zagorski strukli sütemény, kukoricakása, Vrboveci lángos, Varazdinski Klipici vagy a Senpljen-i habzóbor..és még számtalan érdekes, kuriózumnak is beillő ínyencség. Ahogy az éttermeknél sütik a szabadban minden délben a malacot, a bírkát, aki szeretné ezeket a helyi specialitásokat megkóstolni, a bureket a hatalmas adag fagylaltokat, megismerni az itt élő embereket, az tartson velünk, hogy életre szóló élményekkel és barátokkal gazdagabban térjen haza.

A túra útvonala Horvátországban:
Koprivnica-Hlebine-Cakovec-Varazdin-Trakoscan-Krapina-Kumrovec-Zagreb-Vrbovec-Krizevci-Kalnik.

Horvátország, Vártündérek útja..

Medvednica természetpark
Zágráb felett emelkedő erdős hegy több kilométer hosszú gyalogutakkal.Barlangjai közül a legismertebb a Veternica, ezen felül szakadékaival, zuhatagaival és karsztjelenségeivel is csábít.Lehetőség van arra, hogy a vidéket tanösvényen járjuk be,valamint, hogy ellátogassunk a Zrínyi-bányába.

Öregfalu múzeum
Egyedülálló skanzen 19-20. századi hagyományos parasztházakkal, valamint a Surla folyó partvidékének 19. századi mindennapjait és ünnepeit bemutató tematikus kiállítások. Zagorjei lakodalom..(a cérnától a vászonig, fazekasság, a gabonától a lepényig).

Husnjakovo evolúciós múzum
A Krapinai ősember múzeuma geológiai, paleontológiai és régészeti gyűjtemények által mutatja be őseink életét. A régészeti parkban ősemberek és akkor élt állatok életnagyságú szobrait tekinthetjük meg.

Trakoscani kastély, Varazdin városa-a kultúra gyöngyszemei
A Trakoscani kastély Horvátország legromantikusabb és sokak szerint legszebb kastélya. Varazdin - a kultúra városa pompás templomaival, városi palotáival valamint művészeti értékeivel és kulturális örökségével csábít.

Zrínyi-kastély Csáktornyán
Kiemelten védett műemléknek számító, öregnek - stari grad - nevezett vár. A Zrínyi kastélyban található a Muraköz múzeuma, amely kivételesen gazdag kulturális és történelmi hagyatékát mutatja be.

Kalnik és vidéke-vár
Kalnikban megmaradtak a sziklafalra épült középkori Kalnik erőd nagyszerű maradványai,míg a vár alatt pihenő Kalnik falucska
2011-06-25in61750686
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei