54.198.15.20
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181019110001_osz.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vendel nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.07.10 - Pompás kilátóhelyek a Börzsönyben

A Börzsönyben teszünk egy kört, a legmagasabb csúcsokat is érintve.

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2011.07.10 09.30 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
16 km
Szintemelkedés:
700 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2011.07.10 - Pompás kilátóhelyek a BörzsönybenE-mail: gabormturak@gmail.com . Erre írj, ne a Sétafika beépített e-mail küldőjét használd!

Vasárnap a Börzsönybe megyünk, a Nagy-Hideg-hegyre és a Csóványosra (938 méter magas). Nagyon meleg lesz Budapesten, de a Börzsöny hegycsúcsain akár 7-8 fokkal is hidegebb van, így ott nagyon kellemes hőmérséklet, kb. 26-28 fok várható. Szinte végig erdőben fogunk menni, így erős napsütésnek sem leszünk kitéve. Jó néhány pompás kilátóhely lesz az út mentén.

Tervezett útvonal: Cseresznyefa-parkoló - Magas-tax - Nagy-Hideg-hegy - Hangyás-bérc - Oltár-kő - Csóványos - Haramia-lyuk - Égés-tető - Erzsike-út - Grófi-út - Cseresznyefa-parkoló
Hossz: kb. 16 km, 700 m emelkedővel.
Nehézség: közepes
Találkozó: 9:30 Mexikói úti földalatti végállomás kijáratánál, a felszínen
Hazaérkezés: este 7-7:30 körül
Autós utazás: csak autóval lehet menni, nincs tömegközlekedés
Jelentkezési határidő: előző nap este 8 óra

Jelentkezési tudnivalók: írd meg, hogy autóval tudsz-e jönni, és ha igen, hány szabad hely lesz még az autóban! Azt is írd meg, ha szükség esetén meg tudod oldani, hogy autóval jössz. Előző este 10-ig megírom SMS-ben azoknak, akik nem autóval jönnek, hogy van-e helyük autóban. Minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. Csak megfelelő műszaki állapotú autóval jöjjenek az autósok.
Mindenképp írd meg a mobil számodat, akkor is, ha már megadtad korábban, hogy az e-mailedből be tudjam másolni a számot a www.olcsosms.hu oldalra!

Közepes sebességgel fogunk haladni, az jöjjön, aki tudja tartani ezt a tempót. Lesz néhány komolyabb emelkedő és lejtő. Többször meg fogunk állni gyönyörködni a tájban és fényképezni. Ha szeretnél jönni, írj e-mailt! Akkor hívj csak telefonon, ha mindenképp beszélnünk kell, és e-mail vagy SMS nem alkalmas a célra. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1.5 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson barátaidat és családtagjaidat is.

Bizonytalan időjárás esetén közelebbi helyre megyünk, a találkozóhely változatlan. Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén a túra elmarad. Ebben az esetben előző este 10-ig SMS-ben értesítem a jelentkezőket.
2011-07-10in33389044