18.232.56.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Stefánia nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.07.23 - Az illatozó riviérák és szigetek útjai

Horvátország, az illatozó riviérák és szigetek útjai.A kvarneri út.brKerékpártúra, történelmi és gasztronómiai körutazás minden ami belefér egy kerékpáros túrába az itt megtörténhet és meg is történik. brTarts velünk most és egy életre szóló kaland részese lehetsz, élményekkel és barátokkal gazdagabban térsz haza.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.07.23 08.00 (szombat)
Érkezés:
2011.08.01 (hétfő)
Tájegység:
Horvátország
Táv:
1100 km
Szintemelkedés:
800 m
Extrém kerékpár túra (Komolyabb felkészülést, jó erőnlétet igényel)könnyű túra enyhe emelkedőkkelTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Nappali és éjszakai vegyes túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
25000 Ft
Teljes szállásköltség:
25000 Ft
Összes egyéb költség:
25000 Ft
A költségekről:
A költségek önköltségi árak,7.500,- Ft/nap -10 nap a túra hossza -, tartalmazza a szállás, a napi teljes ellátás - reggeli,vacsora \"svédasztal\", ebéd-étteremben -, a kísérő autó illetve az egyéb felmerülő kiadásokat.
Költőpénz, fakultatív programokra a belépőkről külön kell gondoskodni.

A regisztrációt az útra a foglalások - étterem, szállás - végett legkésőbb az indulás megelőző 10 nappal kell e-mailen megtenni.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
7400 Kaposvár, Bethlen tér (Domus parkoló)
A program rövid leírása:
2011.07.23 - Az illatozó riviérák és szigetek útjaiEz a Horvátországi kerékpáros túra nem teljesítménytúra, bár nagy távot teszünk meg - közel 1100Km-t-, ez inkább egy kellemes 10 napos aktív nyaralás, gasztronómiai, történelmi és kulturális körúttal elegyítve. Olyan tájakon haladunk át, amelyen eddig csak átroboghatott autóval, itt a lehetőség, hogy az ott élő embereket, a kultúrájukat, szokásaikat, gasztronómiai érdekességeiket megismerjük megkóstoljuk.

A tenger gyümölcsei,a péksütemények, a fagylaltok, a helyi borok,hogy már ne is említsem lépten-nyomon az utak mentén nyílt tűzön sütött malacot, birkát, mind-mind olyan ízvilágot tárnak elénk amely az ott élők megismeréséhez elengedhetetlen, a kultúra, a gasztronómia csak a tapasztalt és türelmes utazónak tárja fel titkait.
Surlice házitészta rákocskákkal(Krk-sziget), Cres-i báránysült, Kvarneri scampi(rák), vadspárga, cseresznyés és gesztenyés sütemények(Lovran), presnac túrós édesség(Krk-sziget), Rab-i torta, Vrbnicka, Zlahtina(Krk-sziget) és Trojiscina helyi borok(Susak-sziget).

Tartson velünk-e 10 napos túránkon, ahol garantáltan élményekkel és barátokkal gazdagabban tér haza.

Horvátország, az illatozó riviérák és szigetek útjai, a kvarneri út.
Ahol nem egy de az összes szigetet végiglátogatjuk, mindent megnézünk és mindent megkóstolunk, fürdünk a tengerben és ott érezzük jól magunkat ahol épp vagyunk :-)
Álomszép szigetek:Cres, Krk, Pazin, Rab, Susak, Losinj sziget.

Horvátországi útvonal: e-mailben kérhető.


Horvátország, az illatozó riviérák és szigetek útjai.

Opatija Riviéra és Ucka természetpark..

A pálmákkal és kaméliákkal díszített Opatija a 19. századra visszanyúló idegenforgalmi hagyományokkal büszkélkedhet.
Az patijai riviéra különlegessége a tengerparti városkákat felfűző 12Km hosszú tengerparti sétány és az Ucka becses természeti környezete.

Trsati Szűzanya kegyhely, Rijeka városa..

A Trsati vár és a ferences rendi kolostorból, templomból, valamint a messze földön híres fogadalmi kápolnából álló legrégebbi horvát Mária-szentély már több száz éve a tengerészeti és karnevál hagyományairól híres Rijeka védjegyének számít.

Nehaj erőd-Senj..

A 16.században épült reneszánsz erőd, amely egykoron a velenceiektől és a törököktől védte a települést, jelenleg a Senj uszk kalózokat bemutató egyedülálló múzeumnak ad otthont.

Rab város és Rajska Plaza (mennyei strand) Loparban..

Rab városa négy harangtornyával és három főutcájával (felső-, középső-és alsó utca) az értékes középkori templomok és patríciuspaloták világát tárja elénk.
Rab sziget álomszép homokos strandokkal is csábít, melyek közül kiemelkedik az 1500 m hosszú lopari Rajska Plaza.

Kosljun sziget..

Punatból alig 10 percnyi útra található a szellemi elmélyülés és az élővilág eme paradicsoma.A ferencesrendi kolostoron belül néprajzi, numizmatikai és egyházgyűjteményi kiállítás kapott helyett.
A parkerdőnek nyilvánított Kosljun minden Krk-szigetre látogatónak kötelező látnivaló.

Lubenice és Osor..

A 378m magas szirten trónoló Lubenice kőtelepülés nemcsak a kirándulók számára, hanem Cres sziget állandó lakóinak-a sasoknak is eszményi kilátóhely.
A Cres,- és Losinj sziget ölelésében fekvő Osor a zenei esték és a viharos történelmi események városa.A túra egész ideje alatt kísérőkocsi halad mögöttünk, aki úgy érzi elfáradt, az ott étkezhet, pihenhet.
Mindenkit megvárunk, senkit nem hagyunk leszakadni a csoporttól, mindenkin legjobb tudásunk szerint segítünk.
Minden egyéb információt kérhet bátran e-mailen illetve telefonon.
2011-07-23in61751246
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei