44.211.239.1
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Marcella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.09.03 - Ezredes túra

Pilisborosjenő- Teve szikla- Egri vár makett- Jenői torony- függőhíd- Solymári fal- Fehér hegy- Kevély nyereg- Mackó bg- Kis Kevély- Zöld bg- Ősbuda vár- Pilisborosjenő

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.09.03 08.00 (szombat)
Tájegység:
Pilis és Visegrádi-hegység
Táv:
16 km
Szintemelkedés:
768 m
Rövid túra (6-18 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Galéria:
Teljes útiköltség:
230 Ft
A költségekről:
Kb 1140 Ft/ autó, ez oszlik a benne ülők között.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Mindenképpen kérek jelentkezést a fórumba, mert autóval megyünk! 8:00 Hungária Thököly sarok, de a fórumban egyeztethetünk egyéb találkozási pontokat, Kispest, Népliget, Flórián tér, stb.
A program rövid leírása:
2011.09.03 - Ezredes túraPilisborosjenőn parkolunk, majd a teve szikla előtti barlangnál egyből meg is pihenünk egy 20-25 percre. Persze nem azért mert a rövid sík szakaszon annyira elfáradtunk, hanem mert előre iszunk az emelkedő bőrére.:-))))
Innen a Teve szikla mellett eljutunk az Egri vár makettjéig ( itt forgatták az Egri Csillagok c. filmet) ezt megcsodáljuk, bejárjuk, majd irány a Jenői torony erre egy jó meredek, cserébe jól benőtt ösvényen jutunk fel, itt megcsodáljuk a sziklát és a panorámát, majd egy jó meredek, de cserébe omlós ösvényen lejutunk a volt katonai kiképzőpálya drótkötéltartó vasai mellett a Z-re. Itt a bátrabbak kipróbálhatnak néhány mókát ( függőhíd, alagútrendszer), akik nem vállalják pihenhetnek 15-20 percet. Folytatva utunkat a Solymári fal következik, majd egy elég kemény úton felmászunk a Fehér hegyre. Innen hogy ne legyen unalmas a dolog visszaereszkedünk ahol felmásztunk a Z-re és az Egri vár makettjéhez.
Ezek után a Kevély nyeregbe való felmászás már elég snassz lesz, de azért felmászunk és a S-án eljutunk a Mackó barlanghoz. Aki akarja az megnézheti bent van-e a maci, a kürtőbe feljutásban segítek. Ezt követően egy ösvényen felmászunk a Kis Kevélyre ahonnan kicsit gyönyörködünk a kilátásban. Majd visszaérünk a Kevély nyeregbe. A Z-ön haladva eljutunk a Zöld barlanghoz és egy felhagyott kőbányához ahol a kilátóponton megint gyönyörködünk. Majd leereszkedünk Ősbuda várához. Innen a P4-en visszatérünk a kocsikhoz. Amennyiben időnk, erőnk engedi még vagy az Ezüst Kevélyt vagy a Nagy Kevélyt is beiktathatjuk.
2011-09-03in33534483
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei