3.84.186.122
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20190116112001_tel.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gusztáv nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.10.08 - Kopasz-hegy és társai

Útvonal : Kóspallag - Korompa-patak - Nagy vaskapu - Medres-patak - Márianosztra - Kopasz-hegy - Sós-hegy - Nagy-Sas-hegy - Érsek-tisztás - Ló-hegyi-patak - Tányér-rét - Kisinóc - Kóspallagi Kálvária - Kóspallag

Túravezető:
Zsuturatars
Indulás:
2011.10.08 08.15 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
21 km
Szintemelkedés:
872 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Kóspallagról nem mondható el sok minden mivel a Börzsöny legfiatalabb települése. A 18. században, Mária Terézia uralkodása alatt telepítette be gróf Grassalkovich Antal. Lakóinak egy része tót, más része német telepes volt. S mivel olyan épülete nincs amire érdemes lenne kitérnünk indulunk is utunkra kifele a településről a Kossuth Lajos utcán.
A falu széle felé elhaladunk egy kereszt mellett amit a turista térképem jelez, de hogy azonos-e ez a kereszt azzal a kereszttel amiről olvastam abban nem vagyok biztos. De hátha : szóval ez a kereszt ( vagy is valahol van egy kereszt a településen ami ) Napóleoni háború 1807-1809-es éveiből való. Itt volt ugyanis a Márianosztrai kolostor hadikórházának temetője.

Ha ez a kereszt az, ha nem az, mi elhagyjuk a települést és keresztül haladunk a Korompa-patakon. A patak gyakorlatilag teljes hosszában felhalmozza a miocén korú amfibolandezitből, kisebb mértékben dácitból kimállott ásványokat. Hogy ez mit jelent magam sem tudom, de olyan jól hangzik, hogy úgy döntöttem megosztom veletek ezt az információt.

folytatás itt : http://www.zsuturatars.eoldal.hu/cikkek/programok/2011.10.08.-kopasz-hegy-es-tarsai.html
2011-10-08in33729720
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com