3.231.217.107
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Klotild nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.10.29 - Csereháti kékezés

A Cserehát kék szakaszát járjuk végig négy nap alatt, minden éjszaka más más szálláson alszunk, itt ott némi látnivalóért teszünk kisebb kitérőket, közben a Cserehát turistája jelvényszerzőt is pecsételgetjük.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.10.29 07.00 (szombat)
Érkezés:
2011.11.01 (kedd)
Tájegység:
Cserehát
Táv:
79 km
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra érint OKT szakasztCserehát Turistája
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Galéria:
Teljes útiköltség:
7500 Ft
Teljes szállásköltség:
7500 Ft
A költségekről:
Szállás: 2500 Ft/ fő/ éj összesen 7500Ft
Útiköltség kb 19650/ autó, ez oszlik a benne ülők között.
Közös vacsikra némi pénz még szükségeltetik.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A fórumban mindenképpen kérek jelentkezést, mert a szálláshely is korlátozott, meg autóval megyünk. 7:00 Hungária Thököly sarok, a fórumban még egyeztethetünk más talipontokat is, pl: Kispest, Népliget, M3 Shell
A program rövid leírása:
2011.10.29 - Csereháti kékezés1. nap Okt 29 ( szombat )

Lefelé menet megállunk Szikszó előtt és megnézzük a Turul emlékművet ami a 34. császári és királyi gyalogezred emlékére állított emlékmű, közismertebb nevén, a "Turul". Az ezredet még Mária Terézia alapította 1753-ban. Az I. világháborúban ide sorozták be a borsodi és abaúji fiatalokat. A harcokban elesett bajtársaik emlékére állították a túlélők.
Gibárton parkolunk és egy autót átjuttatunk Mérára. Gibárton megtekintjük a vízi erőművet és begyűjtjük az OKT pecsétet, majd a kéken haladunk a Hernád árterületén Hernádcécére, itt ismét OKT pecsét, majd egy jelzetlen földúton eljutunk a Hernádig, ahol egy kis hídon átkelünk, majd beérünk Mérára. Ez a táv 10 km. Ha jól állunk idővel akkor átautózunk Fáj-ra és megnézzük a Fáy kastélyt, majd a P-on felmegyünk Kőbánya-Bérc-nyeregre, itt begyűjtjük a Cserhát turistája jelvényszerző mozgalom kódját ez 4 km.
A szállásunk: Encs/ Pere Aranyhordó panzió
http://aranyhordo.com/main.php?lang=hu
Szoba árak: 2500 FT / FŐ / ÉJSZAKA 2-3-4 ágyas szobák vannak. Üdülési csekket elfogadnak.

2. nap Okt 30 ( vasárnap )

Reggel egy autót átjuttatunk Felsővadászra és Encsről nekilátunk a kék túrának. Áthaladunk Abaújdevecseren, majd Fancsalon, itt OKT pecsételünk. Fancsal után beérünk Baktakékre, itt ismét OKT pecsét, majd folytatva utunkat Abaújszolnokra érünk, itt ismét OKT pecsét, meg Cserehát turistája pecsét, majd áthaladunk Nyéstán és beérünk Felsővadászra ahol ismét OKT pecsét, Cserehát turistája pecsét és megnézzük a Kastélyt, ha időnkbe belefér még átautózunk Szanticskára ami az ország legkisebb települése és szintén Cserehát turistája pecsételünk is. 2000-es adatok szerint 19 háza és 3 állandó lakosa van. Itt ha nem sötétedik ránk felmegyünk a kilátóba ahonnan a Bükk és a Zemplén is látható. Ez 22 km lesz. Innen át kell még autóznunk a szállásunkra ami Irotán lesz.
A szállásunk Irotán lesz a Talentum vendégházba
http://www.szallasinformacio.hu/hu/index.php?option=com_content&task=view&id=333&Itemid=86
Szállás ára 2500 Ft/fő/éj 9 ágyas szobák vannak. Üdülési csekket elfogadnak.


3. nap Okt 31 ( hétfő )Irotáról indulunk, de előtte egy autót átjuttatunk Bódvarákóra. Ezt követően nekiindulunk a túrának, Irotán OKT pecsét és Cserehát turistája pecsét, majd a települést elhagyva átkelünk a Vadász patakon, kicsit később teszünk egy kis kitérőt a Cserehát legmagasabb pontjára a Kecske Pad-ra ( 345 m), majd visszatérünk a kékre és folytatjuk utunkat. Beérünk Rakacaszendre ahol pecsételjük az OKT-t, majd Tornabarakonyra érünk be ahol szintén OKT pecsét. A települést elhagyva lesz egy szedres része a kéknek amin át kell verekednünk magunkat, majd beérünk Bódvarákóra, ahol ismét OKT pecsét, majd visszaszerezzük Irotán hagyott másik autónkat és irány haza. Ez a túra 25 km lesz.
Szállásunk ismét a talentum vendégházban lesz.


4. nap Nov 1 ( kedd )

Reggel egy autót leteszünk Faj településen a túrát pedig Felsővadászon kezdjük. A kéken beérünk Irotára, majd Irotát a P-on hagyjuk el, így megmásszuk a Nagy hegyet ami 285 méter magasságával nem hiszem, hogy kihívás lenne. Követve a pirosat Péter Völgyfőre érünk, ahol a Cserehát turistája kódját gyűjtjük be, majd besétálunk Fájra. Visszaszerezzük Felsővadászból az autónk és elindulunk haza. Ez a túra 18 km lesz.

2011-10-29in33895102
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei