54.198.15.20
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181019110001_osz.jpg
0
6
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Nándor nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.12.04 - Kutyás Mikulás a Börzsöny közepén

Útvonal: Királyrét - Bagoly-bükki-patak - Kecske-hát-bérc - (Ko) Páfrány-út - (Po) Égés-bérc - Dr. Bubó fája - Égés-tető (P, K) - Rakodó - Nagy-Hideg-hegy (turistaház) - (K4) Nyírjes-kaszáló - Hármas-forrás - (K+) Vasfazék-völgy - Királyrét (a túra végén sütögetés vagy fakultatív hosszabbítás)

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2011.12.04 09.15 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
16 km
Szintemelkedés:
730 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Pgábor
Galéria:
A költségekről:
Útiköltség telekocsival: kb. 4000 Ft/autó
Tömegközlekedéssel: kb. 2600 Ft/fő.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Kutyások és kutyátlan kutyabarátok
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A decemberi kutyás túra a Börzsöny közepén lesz. Érdekes útvonal, amely egy szép patakvölgyből egy még szebb bükkös gerincen visz fel a Börzsöny tetejére - tavalyelőtt nyáron fedeztem fel.

Az útvonal: Királyrét - Bagoly-bükki-patak - Kecske-hát-bérc - (Ko) Páfrány-út - (Po) Égés-bérc - Dr. Bubó fája - Égés-tető (P, K) - Rakodó - Nagy-Hideg-hegy (turistaház) - (K4) Nyírjes-kaszáló - Hármas-forrás - (K+) Vasfazék-völgy - Királyrét.

A túra távja és nehézsége az eddigi kutyás túrákéhoz hasonló lesz, de most a hideg miatt kevesebb pihenőt fogunk tartani útközben.

A túra végén több lehetőség van, kedvünk szerint. Lehet sütögetni szalonnát vagy amit hoztok egy pihenőhelyen (a tűz mellett nem fogunk fázni) vagy a királyréti erdei büfében (virsli és hamburgerlelőhely) nassolhatunk egy kicsit. Lehet hajtányozni, vagy tehetünk még egy rövid túrát Királyrét körül.
Aki nem autóval érkezik, hazatérhet kisvasúttal, ami Rénszarvas Expresszként közlekedik, és ellátogat rá a Mikulás is.

Új fejlemény a programban:

Koránkelőknek lesz egy kis pirkadati extra: Királyrét és Szokolya között, a Pap-hegyre felmászunk napkeltében reménykedni egy kis reggeli bemelegítés keretében. A napkelte menetrend szerint 7:15 körül fog kezdődni (h7 körül indulunk a hegynek).
Odett autójával (Sóskút-Biatorbágy) indulunk kora hajnalban, Budapestről 5:30 Gellért tér, 5:45 Óbuda - az autóban még 1 elszánt elvetemültnek van hely.

Ami a többieket illeti, a túra indulása változatlan, találkozó 9:00-9:15 Királyréten a buszfordulóban.

2011-12-04in34146584