35.175.133.127
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20200704040003_nyar.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ulrik nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.12.11 - Macska-hegy és Barát-hát

A Cserhátban az Országos Kéktúra egy kisebb részét járjuk végig, szép kilátóhelyekkel.

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2011.12.11 09.15 (vasárnap)
Tájegység:
Cserhát
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Mexikói úti földalatti végállomás kijáratánál, a felszínen
A program rövid leírása:
2011.12.11 - Macska-hegy és Barát-hát E-mail: gabormturak@gmail.com . Erre írj közvetlenül, ne a Sétafika levélküldőjét használd!

Úgy tűnik, elég jó idő lesz vasárnap, így kirándulást hirdetek meg. Pont vasárnapra jósolnak jó időt, és addigra az erős szél is eláll. A Cserhátba fogunk menni. Februárban voltunk ott utoljára, és nagyon szép volt akkor a táj. A mostani útvonalon is vannak szép kilátóhelyek. Az Országos Kéktúra egy szakaszán fogunk haladni, de egy ponton letérünk róla, hogy ne autóúton, hanem erdei ösvényen tudjunk menni.

Tervezett útvonal: Garáb - Garábi-nyereg - Nagy-kő-tető - Macska-hegy - Tepke (kilátó) - Barát-hát - Nagymező - Alsótold.
Hossz: kb. 12 km, 350 m emelkedővel.
Nehézség: közepes, a korai sötétedés miatt nem haladhatunk lassan. Az jöjjön, aki nem akar lassan haladni.
Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs. Elmegyünk Garábra, és a túra előtt egy kivételével az összes autót eljuttatjuk a közelben lévő Alsótoldra
Találkozó: 9:15 Mexikói úti földalatti végállomás kijáratánál, a felszínen
Hazaérkezés: 5:30 körül
Jelentkezési határidő: előző nap este 7 óra

Jelentkezési tudnivalók: írd meg, hogy autóval tudsz-e jönni, és ha igen, hány szabad hely lesz még az autóban! Minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. Csak megfelelő műszaki állapotú autóval jöjjenek az autósok. Ha valakinek esetleg nem jutna hely autóban, őket e-mailben fogom értesíteni erről. Aki kéri, azt SMS-ben értesítem. Akinek jut hely, az nem kap e-mailt vagy SMS-t, és egyszerűen jöjjön el a találkozó helyre. Minden jelentkező írja meg a teljes nevét és az általa elhozott barátok, családtagok teljes nevét.

Közepes sebességgel fogunk haladni, többször meg fogunk állni gyönyörködni a tájban és fényképezni. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Ha szeretnél jönni, írj e-mailt! Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson barátaidat és családtagjaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén a túra elmarad. Ebben az esetben előző este 10-ig e-mailben (kérésre SMS-ben) értesítem a jelentkezőket.

További tudnivalók a kirándulásokról (a végén fotóalbumok is vannak):
http://w3.enternet.hu/gmarx/tudnivalok.html
2011-12-11in34170741
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com