35.172.201.102
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181217085501_tel.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Lázár nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.12.16 - Felfedezőtúra a Honti-szakadékból

Tervezett útvonal: Hont - Honti-szakadék - (K+, K) Drégelyvár - Pénzásás - (K4) Wenckheim-kastély - (jelzetlen) Drinó-patak vagy bérc - Oszlopó-forrás - (Z) Hármashatár - Hont

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2011.12.16 06.00 (péntek)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
28 km
Szintemelkedés:
1100 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Nappali és éjszakai vegyes túra
Túra során geoláda
Túra érint OKT szakasztVárak a Börzsönyben
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Pgábor
A költségekről:
Útiköltség: kb. 4500 Ft/autó.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Elszánt és elvetemült pénteki felfedezősöknek
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Útkeresős, felfedezőtúra a Börzsöny északkeleti oldalán, néhány Várak a Börzsönyben kód (Hont, Jelenc-hegy, Drégelyvár) is begyűjtésre kerül.

Tervezett útvonal: Hont - Honti-szakadék - (K+, K) Drégelyvár - Pénzásás - (K4) Wenckheim-kastély - (jelzetlen) Drínó-patak vagy bérc - Oszlopó-forrás - (Z) Hármashatár - Hont.

Először a Honti-szakadékot nézzük meg kívül és/vagy belül, majd a helyszínen meglátjuk. Azután a Sárkány-törés elnevezésű szikla ojjektum útba ejtésével irány Drégely vára. Rövid pihi után tovább Pénzásás majd Wenckheim-báró vadászkastélya. Innen ismeretlen és jelzetlen úttalan utakon fogunk felderíteni. Terv szerint vagy a Drinó-patak völgyében vagy fölötte a bércen, ha odatalálunk. Ha ügyesek vagyunk, előbb-utóbb a Nagy-völgyi patak mentén vezető műútra érkezünk le, az Oszlopó-forrás mellett, a Dr. Korányi Frigyes pihenőnél tartjuk utolsó pihenőnket. Valószínűleg innen már sötétedés alatt/után megyünk vissza Hontra a Hármashatár bércén át.

2011-12-16in34170419
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com