3.229.124.74
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ilona nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2012.01.29 - Vitányvár és Gesztesi-vár

Ezen a nem túl nehéz kiránduláson útba ejtünk két középkori várat

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2012.01.29 09.00 (vasárnap)
Tájegység:
Vértes
Táv:
12 km
Szintemelkedés:
250 m
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
OBI áruház főbejárata előtt a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél (az 1-es, 2-es és 24-es villamosok Vágóhíd megállójánál van). Az autósok az OBI parkolójában parkolhatnak
A program rövid leírása:
2012.01.29 - Vitányvár és Gesztesi-vár E-mail: gabormturak@gmail.com . Erre írj közvetlenül, ne a Sétafika levélküldőjét használd!

Most vasárnap kirándulásra alkalmas idő várható, eső és nagy szél nélkül, érdemes kihasználni. A múltkor a Vértes helyett a Mátrába mentünk az időjárás miatt, így azt a kirándulást most pótoljuk be. A Vértesbe megyünk, és megnézzük Vitányvárat is (tatárjárás után épült vár az erdő közepén). A túra után megnézzük a közelben lévő Gesztesi-várat. A Gesztesi-vár nagyon jó állapotban maradt meg, nem hordták úgy szét a köveit, mint a többi magyar várét.

Tervezett útvonal: Vértessomló - Suhogó - Bödön-bükk - Szarvas-kút - Zsidó-hegy - Vitányvár - Kő-hegy - Vértessomló - Gesztesi-vár
Hossz: 12 km, 250 m emelkedővel
Nehézség: közepesnél kissé könnyebb
Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs
Találkozó: 9:00, OBI áruház főbejárata előtt a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél (az 1-es, 2-es és 24-es villamosok Vágóhíd megállójánál van). Az autósok az OBI parkolójában parkolhatnak
Visszaérkezés: délután 5 -5:30 körül
Jelentkezési határidő: előző nap este 6 óra
Jelentkezési tudnivalók: írd meg, hogy autóval tudsz-e jönni, és ha igen, 5 személyt tud-e szállítani az autó szükség esetén! Arra kérlek, hogy ha tudsz autóval jönni, gyere is autóval, mert szükség lesz rá a program sikeres lebonyolításához! Ha autóval jössz, csak megfelelő műszaki állapotú autóval gyere. Autópálya-matricát még ne vegyél a találkozás előtt. Ha nem autóval jössz, minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. Minden jelentkező e-mailt fog kapni arról, hogy jut-e hely neki autóban vagy sem. Aki kéri, az SMS-t is kap, ha nem jut neki hely (ha jut neki hely, nem kap). Minden jelentkező írja meg a teljes nevét és az általa elhozott barátok, családtagok teljes nevét.
Jelentkezés: írj e-mailt minél előbb, akkor is, ha csak érdekel a túra, de még nem döntötted el, hogy jössz-e vagy sem! Ezzel segíted a szervezést.

Közepes sebességgel fogunk haladni, többször meg fogunk állni gyönyörködni a tájban és fényképezni. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson barátaidat és családtagjaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél, köd) esetén a túra elmarad, inkább múzeumba megyünk, a Budapest Történeti Múzeumba, ahol most szép régi bútorokat is láthatunk. Ebben az esetben előző este 10-ig értesítem a jelentkezőket.

További tudnivalók a kirándulásokról (a végén fotóalbumok is vannak):
w3.enternet.hu/gmarx/tudnivalok.html

2012-01-29in3143
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei