18.232.56.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Stefánia nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2012.04.28 - Csehország csodái 4 napban

Utazás Csehországban - rengeteg látnivaló kis területen

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2012.04.28 09.00 (szombat)
Érkezés:
2012.05.01 (kedd)
Tájegység:
Csehország
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Városnézésvárosnézés, arborétum, sétafikaCsak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
Artidas

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Lágymányosi híd pesti hídfő, IX. kerület, OBI előtt, vagy vonat esetén Keleti pályaudvar
A program rövid leírása:
2012.04.28 - Csehország csodái 4 napbanHa szeretnél jelentkezni, írj a gabormturak@gmail.com címre!

A következő hosszú hétvégére is tervezek programot. Április 28-tól május 1-ig nem kell dolgozni (április 30. helyett április 20. a munkanap), és érdemes ezt az időt jól kihasználni. Egy 4 napos utat tervezek Csehországba. Ha a jelentkezőknek is megfelel, szó lehet 5 vagy 6 napos útról is. Csehország tele van nagyon szép városokkal, és kivételes természeti látnivalók is vannak. Míg Magyarországon a legtöbb középkori épület elpusztult a tatárjárás, majd a török uralom és a hosszú háborúskodások alatt, el is néptelenedett az ország, majd a második világháború is hatalmas pusztítást végzett, addig Csehország kevesebbet szenvedett ezekben az időkben, ami meg is látszik azon, hogy mennyi minden maradt meg jó állapotban a középkorból és a 17.-18. századból. A gazdasági helyzet is sokkal jobb, rendezettebbek és jobb állapotban vannak a városok. Ugyanakkor nem tűnt drágábbnak Magyarországnál.

Elsősorban kis városokat nézünk meg, valamint kastélyokat, várakat. A városokban megnézzük a nevezetes épületeket, szűk, kanyargós óvárosi utcákat, templomokat, zsinagógákat, középkori városfalakat. Mehetünk múzeumba vagy akár szabadtéri múzeumba is (időjárástól függően). Az április vége kiváló időpont abból a szempontból is, hogy sok növény épp akkor virágzik, kirándulhatunk a természetben is, egy nem hosszú, de látványos útvonalon.

Ha van olyan jelentkező, aki autót tud hozni, akkor mehetünk autóval, ha nem, akkor nagyon kedvező árú vonat jegyek vannak Csehországba, és Csehországon belül is jó a tömegközlekedési hálózat. Emellett az is egy lehetőség, hogy vonattal megyünk Csehországba, és ott bérlünk autót (ez egy bevált megoldás). A pontos útitervet azután állítom össze, hogy már megvan, milyen közlekedési eszközzel megyünk.

Ha van rá igény, mehetünk 5 vagy 6 napra is!
2012-04-28in3627
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei