44.211.239.1
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
1
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Marcella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2012.06.17 - Két nap kék a Vértesben

1. nap Csókakő-Gánt: Csókakői elág. - Csókakő (stempli) - Csókakői vár - Vár-völgy - Határ-nyiladék - Géza-pihenő (szép kilátás) - Antal-árok - Gánti barlang - Gánt (stempli) - fakultatív hosszabbítás: tekergés a Bauxitbányában (18+8 km)
2. nap Gánt-Várgesztes-Szárliget: Gánt - Mindszentpuszta (stempli) - Csáki vár - Kőhányás (stempli) - Várgesztes (stempli) - Vitányvár - Körtvélyesi erdei temető - Mária-szakadék - Szárliget (stempli) (20+15 km)

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2012.06.17 07.00 (vasárnap)
Érkezés:
2012.06.18 (hétfő)
Tájegység:
Vértes
Táv:
63 km
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Hosszú vagy több napon át tartó, megterhelő túraegy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Két napos (egy éjszaka megszállsz, megalszol valahol)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Túra érint OKT szakaszt
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Pgábor
Galéria:
Teljes útiköltség:
3000 Ft
Teljes szállásköltség:
2300 Ft
A költségekről:
Útiköltség tömegközlekedéssel, teljes áron.
Szállásköltség: 2000 Ft + 300 Ft IFA + 500 Ft ágynemű huzat.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik bírnak 2 napos pakkal a hátukon menetelni
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A szállásfoglalás miatt jelentkezés kötelező e-mailben vagy a fórumon, péntek du. 18 óráig. Szállást nem kell előre befizetni, de ha jelentkezel és lemondod, örök harag és mosolyszünet...

Találkozó/Busz indul: Népliget 6:50, Bocskai út: 7:03 (Kosztolányi tér, én itt szállok fel) - érk. Csókakői elág. 08:29

Egy napra is lehetséges a csatlakozás: Gántról lehet busszal visszamenni Csákvári átszállással Budapestre. Hétfőn a Népligetből reggel 6-kor induló busszal, Csákvári átszállással Gántra. Aki egy napra jön, az is értesítsen előtte.

Második nap hazautazás: vonat indul Szárliget 19:51 vagy 20:51 - érk. 20:30 vagy 21:30 körül Bp-re.
Kiszállási lehetőség Várgesztesen (busz ind. Tatabányára 15:30, 17:20)
A program rövid leírása:
Kétnapos kéktúrázás a Vértesben, vasárnaptól hétfőig.

Az útvonal:
1. nap Csókakő-Gánt: Csókakői elág. - Csókakő (stempli) - Csókakői vár - Vár-völgy - Határ-nyiladék - Géza-pihenő (szép kilátás) - Antal-árok - Gánti barlang - Gánt (stempli) - fakultatív hosszabbítás: tekergés a Bauxitbányában (18+8 km)
2. nap Gánt-Várgesztes-Szárliget: Gánt - Mindszentpuszta (stempli) - Csáki vár - Kőhányás (stempli) - Várgesztes (stempli) - Vitányvár - Körtvélyesi erdei temető - Mária-szakadék - Szárliget (stempli) (20+15 km)

A túra első napját Csókakőn kezdjük, a buszról leszállva rögtön a kocsmában, pecsételés és energiaital bevételezése céljából. Aztán irány a vár, jól megnézzük kívül-belül. Kitérőt teszünk a Géza-pihenőhöz, ahonnan szép a kilátás, és itt megállunk uzsonnázni egy rövid időre. Gántra érkezve lerakjuk a batyunkat, elfoglaljuk a szállást, amely a Gránás turistaházban lesz. Kihajigáljuk a ballasztot a zsákunkból, szerzünk némi innivalót, majd elindulunk a felhagyott bauxitbánya felderítésére. Itt addig csavargunk, amíg kedvünk tartja (vagy amíg meg nem éhezünk), majd visszatérünk Gántra.

Vacsorázni a Vértes vendéglőben fogunk, éjjel 11-ig nyitva van, úgyhogy sietnünk nem kell. Másnap, hétfőn ugyanitt tudunk reggelizni ha akarunk, aztán 8 óra körül szedjük a sátorfánkat és nekivágunk a második napi adagunknak.

Utunk első állomása Mindszentpuszta, itt pecsételünk, a környékén meg egy sziklahasadékot is felderíthetünk. Ez után az Oroszlánkő sziklája és a Csáki vár romja, Kőhányáspuszta és Várgesztes következik - itt tartunk egy hosszabb szünetet, esetleg nassolhatunk is valamit a helyi vendéglátóipari egységben. Innen ha elegünk volna, busszal visszatérhetünk Tatabányára. Azonban ha még bírjuk (és miért ne bírnánk), akkor folytatjuk tovább a túrát Vitányvár, és a Körtvélyesi erdei temető érintésével, majd a vadregényes Mária-szakadékon át Szárligetre.

A túra 2 napos, pakkal a hátunkon kell végigjárnunk (kivéve a gánti csavargást). Vízvételi lehetőség lesz menet közben. A turistaházban ágyneműt adnak, és huzatot is, 500 Ft mosatási díj ellenében.
2012-06-17in2092
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei