3.229.117.191
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
6
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Hella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2012.07.14 - Radnai Zöld Gerincein

OFF: KÉRLEK TELEFONON JELENTKEZZ, mert valami hiba miatt nem kapom meg az üzeneteiteket. :( Köszönöm!
A Radnai-havasok méltán népszerű célpont, a Keleti-Kárpátok legmagasabb hegysége a nyájakkal tarkított zöld legelők és a markáns, alpesi jellegű gerince mellett számtalan szikrázó tengerszemet, hegyi patakot és hasonló természeti látnivalókat rejt magában.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2012.07.14 03.00 (szombat)
Érkezés:
2012.07.18 (szerda)
Tájegység:
Románia
Táv:
20 km
Szintemelkedés:
1500 m
Hosszú vagy több napon át tartó, megterhelő túraextrém/magashegyi túrák - esetleg speciális felszerelést igénylő mutatványok (erről írj bővebben a leírásban...)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
14000 Ft
Teljes szállásköltség:
12000 Ft
Összes egyéb költség:
15000 Ft
A költségekről:
VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK: Szállás összesen 12.000 HUF; Utazási költség (üzemanyag, román útdíj és magyar pályamatrica) kb. 12-14.000 HUF; Félpanzió 3 napra 7.500 HUF, továbbá költőpénz tetszés és igények szerint.

ELŐLEG FIZETENDŐ: 15.000 HUF a megadásra kerülő bankszámlaszámra
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Budapest, sofőrökkel egyeztetett helyszínen.
Korai indulásra lesz szükségünk az út hossza és minősége miatt, de így lesz lehetőségünk az érkezés napján egy "bemelegítő-kilazító" túrára. :)
A program rövid leírása:
A Radnai-havasok méltán népszerű célpont, a Keleti-Kárpátok legmagasabb hegysége a nyájakkal tarkított zöld legelők és a markáns, alpesi jellegű gerince mellett számtalan szikrázó tengerszemet, hegyi patakot és hasonló természeti látnivalókat rejt magában. Részletesen itt olvashatsz a hegységről: http://www.radnaihavasok.ro/index.php?id=altalanos
Viszont ezen szépségeket a menedékházak hiánya miatt csillagtúrákkal csak kemény, nagy igénybevétellel járó, egész napos túrákkal tudjuk megcsodálni, ezért kifejezetten olyanok jelentkezését várom, akik tisztában vannak képességeikkel, és azokat megfelelőnek tartják a napi akár 2000 méteres szintkülönbség kétirányú leküzdésére (két húzós napunk lesz, de közte kisebb igénybevételű nap is lesz beiktatva). Túraterv mellékelve, illetve: https://docs.google.com/document/d/1tUftifdF85rLFVsMk-mYjUtCN5FkMMpB8rMkzErYluU/edit
A túra a "6ártalan Kalandozások" túrasorozat harmadik, legkeletibb állomása. A túrára 12 fő jelentkezését várom, az utazás 3 négyfős autóval telekocsi rendszerben történik (még két sofőrre van szükség).

SZÁLLÁS: Az első éjszakát egy ideiglenes helyen, egy volt panzióban töltjük, a második éjszakára átköltözünk végleges szállásunkra, a magyar tulajdonban lévő, ezáltal honfitársaink által leggyakrabban választott és méltatott Medve panzióba. A szállás díja 3000 HUF/éjszaka.

ÉTKEZÉS: Az első éjszakai szálláshoz nem lehet kérni félpanziót, szombat este és vasárnap reggel magunk kell megoldjuk az étkezést (van egy kis konyha, hűtővel, van a faluban kisbolt, a közeli városban CBA). A maradék három éjszakához lehet kérni a háziaktól ennivalót, javasolnám hogy mindannyian ezt válasszuk, így legalább részesülhetünk tradicionális helyi ízekben és vendéglátásban is, valamint a csapat is egyben marad, nem kell külön élelembeszerzésekkel foglalkozni. A félpanzió 2500 HUF/nap.
Félpanziós ételek jellegét tekintve:
reggeli: tea,kávé,felvágott,sajt,padlzsánkrém, vaj,lekvár
vacsora: kupica pálinka, csorbalevesek, töltött káposzta, húsétel, köret, kenyér, ásványvíz, gyümölcs, vagy jégkrém
Utazásra szendviccsel kell készülni oda-vissza útra is, illetve nappal is szendvicset eszünk.

FELSZERELÉS: Hiába júliusban megyünk, magashegyen akár hózáporral és faggyal is találkozhatunk, ezért készülni kell mind a meleg, mind a hideg időjárásra ruházat tekintetében. Tehát tanácsos esőruházatot és naptejet is hozni. A napi túrákhoz 30-40 literes zsák javasolt. Ivóvizet is vinni kell, bár több helyen találunk forrást.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK: Szállás összesen 12.000 HUF; Utazási költség (üzemanyag, román útdíj és magyar pályamatrica) kb. 12-14.000 HUF; Félpanzió 3 napra 7.500 HUF, továbbá költőpénz tetszés és igények szerint.

ELŐLEG FIZETENDŐ: 15.000 HUF a megadásra kerülő bankszámlaszámra

Szeretettel várom minden zerge-lelkületű jelentkezését! :)))
2012-07-14in36330
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei